Flygmyrans blogg

Alla inlägg under april 2010

Av Flygmyran Salza - 7 april 2010 10:00

    

Nej, jag blev inte instängd där eller så....  men precis som jag misstänkte blev det ett träningspass i källaren igår.  Och det var himla kul...

     

Först fick jag krypa på den lååånga mattan som finns där mere, och när jag gjort det några gånger så fick jag leta efter bollen som matte gömt där nere.

  

Och gissa hur många ställen det finns att gömma den på där då??    

     

Det klurigaste var inte när matte gömde bollen högt upp, eller mellan dynorna till trädgårdsmöbeln, utan det klurigaste var när hon gömde den längst in i nån pytteliten vrå...  då fick man leta väldigt noga för att hitta den.... och ni vet, en liten Flygmyra flyger gärna fram, oavsett vad hon gör.   

     

Ja, kul var det, men jag blev lite trött i mitt lilla huvudet av det där kluriga boll-letandet   jag tog en rejäl tupplur efteråt....

  

  

Idag... ikväll... ska vi träna med ett par träningskompisar igen. Det är ganska kul när det är några andra med också. Matte och jag tränar ju oftast ensamma så det är kul med lite omväxling.


Men det går inte att fuska så mycket då... sånt som matte inte brukar se, det ser ju dom andra  då     Fast ska man tro matte så är det just det som är så bra med att träna med någon annan ibland.... fast jag vet inte om jag håller med där förstås    

  

  

Och så ska vi åka iväg med Fabian så att han får på sig sina sommarskor idag också. Fast det är inte så säkert att jag får följa med då.... Fabians skor är tydligen så stora att jag inte får plats... det påstår matte i alla fall    men jag kan faktiskt kura ihop mig och bli ganska så liten om det behövs.


Jaja, vi får väl se.... det är kanske inte så kul hos den där däckgubben trots allt.

   

   

Matte satt här vid datorn förut och mumlade en massa för sig själv. Hon påstod att det var kul att se varifrån folk hittar hit till min blogg. Hon kan tydligen se det på nån statistiksida.... och blev lite förvånad över vad hon såg.    


Sånt fattar jag inte så mycket av, men har matte kul så är jag nöjd....    

  

  

  

Så snart jag har vilat lite efter morgonpromenaden ska vi nog ner i källaren och träna igen. Det var ganska så kul där nere....     

  

Förut var jag inte så himla pigg på att följa med matte ner där, för ofta när hon ville ha med mig dit ner, så var det för att jag skulle bada... och att bada inomhus är inte så himla kul    

  

  

Fast våra säckar med hundmat finns där nere också, men dom får man ju inte smaka på när dom står där.



Och så har matte julsakerna och påsksakerna och sånt där nere också... och nyss när matte tog bort påskriset som stod på trappan, så passade jag på att käka upp några vippor med påskfjädar.   


Det var inte så himla gott, men det var ganska så kul... det kittlade spännande i halsen...   

  

  

Nu tror jag matte gör sig redo för ett källarpass.... då gäller det att haka på.... hörs senare!    


Av Flygmyran Salza - 6 april 2010 09:16


I alla fall hoppas jag på det. Egentligen tycker jag att det händer lite för lite här i huset, men matte skyller hela tiden på att det är så mycket snö kvar fortfarande.    


Och det är ju sant.... men igår fick jag i alla fall jobba lite med söket, och det var himlans kul     


Jag var nästan rädd att matte lagt det på hyllan eftersom det var så längesedan sist... men hon skyller förstås på snön där också.    

  

   

Och så har hon kommit på att vi har en låååång matte nere i källaren, en matta som är som gjord för att träna kryp på säger hon.


Jag tycker egentligen att det räcker med mattorna här uppe jag... dom är nog så där drygt 3 m långa, och längre tycker inte jag att man ska behöva krypa.


Men matte är rädd att jag, som är en smart tjej, ska lära mig att det är slut på krypet efter 3 m, och det är fel påstår hon.  Så nu får jag ligga i och krypa jääääättelångt varje gång....

   

Jaja.. allt är bättre än att göra inget alls....     

   

Idag gick husse i strejk när det gällde morgonpromenaden, så nu har jag varit ute på tomten och rastat mig, och så har jag sprungit flera kilometer i uppförslut på löpbandet.


Det är faktiskt ganska så jobbigt kan jag tala om... ingen rast och vila, bara springa och springa och springa. Och råkar man kika på nåt annat, eller tappar fokus det minsta lilla... då åker man av bandet... så det gäller att vara helfokuserad hela tiden.    


Ibland försöker jag fördriva tiden där på bandet med att planera dagens kattjakt eller nåt annat roligt... men då blir det bara kaos av alltihop så jag har insett att det inte går.   


Det är lite orättvist, för matte och husse brukar titta på TV när dom promenerar på det där bandet.  Fast dom promenerar bara dom... vi får ju springa vi....    

   

   

I alla fall så var vi ute på tomten häromdagen när en människa med två hundar stannade för att prata med husse.  Det var ganska så spännande, men vi fick vara på fel sida staketet, så vi kom liksom inte till ordentligt... 


Matte kom också ut.... för hon skulle åka iväg med oss... så hon stod också där, på fel sida av staketet, och pratade.


Människan med hundarna hade flexikoppel på sina hundar, och rätt som det var så slöppte hon iväg tiken ända fram till staketet, där vi stod på andra sidan.


"Passa dig där nu", hörde jag att matte sa... och nickade åt vårt håll till.


"Åh, det är ingen fara", svarade människan, "hon är så snäll så... "

   

Yiiipppiee!, för såna människor säger jag..... hade inte matte tagit på sig sin stränga låt-bli-min just då, så hade jag nog passat på och tagit mig en liten mumsbit av den där "snälla" tiken....   

  

  

Här ska minsann inte komma några främmande tikar och sticka in nosen genom mitt staket inte!   

   

  

För övrigt hoppas jag att dagen blir en bra dag, både för er och för mig... Misstänker att matte sitter och laddar för en träningstur ner i källaren, till den där krypmattan...  men det är väl helt Ok det också.


Det blir väl nåt godis som belöning sedan, och för en godis gör jag nästan vad som helst...    


  

Tjolahopp på er allihop!    


  

  


Av Flygmyran Salza - 5 april 2010 09:44


Fast husse sa nyss till matte att "hon bryr sig säkert inte"... 


Har ni hört nåt så dumt...???   Klart jag bryr mig!

Så sa han säkert bara för att han inte köpt nån present till mig    

  

  

Jaja, vi får väl se vad dagen har att erbjuda....     

  

   

Igår fick jag i alla fall träna lite, och det var kul. Matte har hittat ett ställe där vi är och tränar och där är det barmark, och så finns det en massa höga snöhögar där... såna gillar jag.   


När jag får bollen som belöning skuttar jag upp och ner på dom där högarna ända tills matte blir alldeles slut bara av att titta på mig... påstår hon...     

   

Men igår återgick vi till att träna lite elitlydnad... inte så kul tycker jag, men matte påstår att jag kan lägremomenten och att det blir tjatigt att träna bara dom. 


Tycker hon ja... jag tränar gärna vad som helst jag...    

  

  

I alla fall så har vi intensivtränat framförgåendet nu ett tag... och jag är suveränt duktig på det momentet nu      


Matte påstod ett tag att jag räknade meter, så igår fick jag gå hur långt som helst innan hon sa Stanna!


Och långt är verkligen långt när min matte kommer igång... jag hörde att hon sa till sin syster att jag gick framförgående i nästan 100 m.... åt båda hållen.... det ni!!!!  Det gör ni inte om...   

  

  

Ja, hon har en massa knäppa idéer, min matte... men vi har ganska så kul tillsammans i alla fall.    

  

  

Idag vet jag inte vad vi ska hitta på, hoppas det blir nåt kul i alla fall.  Och hoppas att hon inte glömmer min present.... ännu har jag inte fått någon...    

  

Men jag har fått gratulationer på Facebook säger hon.... det var kul!!  Niger o tackar för dom    


Av Flygmyran Salza - 4 april 2010 11:07


I MORGON FYLLER JAG ÅR!!!!   



Presenter    (helst ätbara sådana      ) kan lämnas när som helst under dagen. Är vi inte hemma, så är det helt OK att lägga dom på trappan...   

   

  

  

Av Flygmyran Salza - 4 april 2010 09:37

Idag hade jag en mycket bra morgonpromenad, matte såg mig inte på hela tiden vi var ute.    


Det var perfekt att vara svart-vit idag... massor av svart-vita (smutsiga alltså)snöhögar och snödrivor, och dessutom disigt och grått så man nästan inte såg nosen framför sig, Bättre kamouflage kan man inte önska sig....


Matte hade inte en chans att se mig där jag seglade fram bland de svartvita snöhögarna.   


Ni kan inte ens i er vildaste fantasi gissa vad jag hittade... och hittade på..   Lika bra att matte inget vet....   

  

  

Påskgodiset igår bestod av en ägghalva med kaviar på   Är det verkligen tillåtet att kalla sånt för påskgodis????


Visserligen var det gott, men jag väntade och väntade och väntade på det där smaskiga köttbenet, eller påsen med massor av smaskigt godis i.


Men jag fick ju vänta förgäves förstås..... måste säga att där blev jag besviken på min matte.   Hon brukar tillgodose min önskningar ganska så bra, men igår tappade hon stilen totalt...   en ägghalva...??? som påskgodis...??    



Hoppas era mattar skötte sig bättre......


  

Och inte fick jag tag i nån katt igår heller    Plötsligt var alla katter som bortblåsta... kanske nån av dom läser min blogg så att dom blev varnade...?


Inte vet jag, men jag ska i alla fall göra ett nytt försök idag igen....  jag SKA ha tag på en av dom där kattskrällena!!!      

  

   

Sen hörde jag matte säga att vi skulle träna idag, det ska bli kul!!   Fast vi längtar efter gräsmattor, både matte och jag. Det är inte riktigt lika kul att träna på asfalt...  fast skit samma... bara jag får träna så får det gärna vara både snöslask och asfalt.

  


Jag har nog krafter kvar så att jag kan skriva ner en liten rapport sedan när vi har tränat... matte brukar tröttna långt före mig nämligen.     

  

Tjolahopp på er....  nu ska jag ut och reka och se om jag hittar nån katt...    

Av Flygmyran Salza - 3 april 2010 09:00

Nej.. riktigt så är det inte, men det borde varit så      


Matte väger mig i början av varje månad, och idag vägde jag exakt lika mycket som för en månad sedan.


Med den lilla mängd mat jag får, så borde jag gått ner massor tycker jag... men så var det alltså inte.    

  

  

  

Fast jag tycker att jag är precis lagom nu...  matte muttrar lite om att jag borde kanske väga nåt halvkilo mindre... men till och med hon måste erkänna att den här vikten är helt OK.    


Fast mitt hopp om större matportioner rök förstås all världens väg nu   Hoppas det blir snöfritt snart så att det blir lite påfyllning i form av extra mycket träningsgodis.    

  

  

   

Igår skulle matte i alla fall visa för husse att jag minsann kunde krypa både sakta och rakt. Vi har ett par bra träningsmattor här hemma, såna där mjuka avlånga, som lämpar sig himla bra för kryp. På dom får man inga skavsår varken på armbågar eller bröst, och det är man ju tacksam för...    

  

Men vaddå???  visa upp???  jag är väl ingen cirkushund heller...  så när matte sa kryyyp, då la jag iväg i gammal vanlig stil.


Man ska ju inte skämma bort gamla mattar alltför mycket. Det räcker väl om jag nån enda gång då och då gör som hon vill, för övrigt gör jag nog som jag själv vill tror jag.    

   

  

   

Matte och jag hörde en intressant sak på TV igår förresten.


En "ny" pedagogik som går ut på att mattar och hussar ska nonchalera och låtsas "inte se" oönskade beteenden, och istället rikligt belöna rätta beteenden.


Sån pedagogik gillar jag!!  Fram för mer sånt....!     

  

  

Vaddå?? Vad sa du matte...? Gällde det barn.... inte hundar???    


Äsch då... så orättvist... jag vill också bli "inte sedd" när jag gör sånt jag inte får   

   


Vad sa du nu då, matte? Måste du lägga dig i hela tiden när jag skriver...?


Jaha, finns den metoden sedan länge bland hundägare också...? Och den har aldrig fungerat där heller...??? Bara gett en massa ouppfostrade hundar??

  

  

Ähh, det där tror jag inte alls på...   jag tycker vi ska införa den metoden här hemma nu... omgående...     Jag ska ta ett snack med Pecca och Ibsen så ordnar vi en omröstning... och sedan...   

  

  

Men matte.. se inte så arg ut...! Vaddå??? Varför ska jag passa mig? och hålla mig på mattan???  Är det du som bestämmer här???    

  

   

Jaja, tro det då om du vill.... vi som är lite mer medvetna om verkligheten vet ju vem det är som bossar här i huset...    

   

  

  

Idag har jag i alla fall bestämt mig för att jag ska fånga en katt!


Dom springar här runt huset och retas och retas och retas... idag ska jag ta en av dom    det har jag bestämt nu!!!!

   

  

Hoppas att ni också hittar en katt att jaga, och att ni får mycket påskgodis idag!!!   



Av Flygmyran Salza - 2 april 2010 11:45

Herre jestanes vilket håll-i-gång det var i Blåkulla...  ... när vi väl kom dit alltså..    

  

Matte påstår att jag är dålig på att navigera, men det är hon som inte styr ditåt jag säger...  fast i år gick det bättre än förra året, så hon har väl lärt sig nåt i alla fall   

  

Men tänk er tusentals virriga påskkärringar på samma ställe...  det kan bara bli hysteriskt kaos av det. Men roligt hade vi i alla fall...     

  

Hemresan i morse var inte lika rolig, disigt och grått och nästanpå kö hela vägen hemåt....   men nu är vi hemma igen... och skönt är det!    

   

   

Idag hoppas jag att matte vill göra något roligt... något hundroligt alltså, inte människoroligt som på Blåkulla.


Men vi får se, matte bara muttrar om att det är hopplöst att kunna gå nånstans nu... snön håller på att smälta, men det är jättemycket kvar fortfarande, och det går inte att gå på den, inte ens för mig som är så liten och nätt.     


  

Men matte har ett par specialställen där det brukar vara snöfritt och torrt ganska så snabbt, kanske har jag sån tur att vi åker dit och tränar lite idag, hoppas, hoppas.....   

  

  

Och OM vi ska träna lydnad, då kan ni ge er sjuttan på att hon ska ha mig att krypa igen.   


Jäkla idéer det där med krypandet...  det är väl ingen konst att krypa, det kan varenda hund, men att krypa i snöslask och på hård rivig asfalt, det är inte kul.


Och jag som trodde att min matte hade förstått att det ska vara roligt när vi tränar   så står det i alla böcker som hon brukar läsa i alla fall.

  

Nåja, jag hämnas på henne och hennes idéer må ni tro...    


   

Kryyyp, säger matte... och jag kryper. I superfart så att hon inte hinner med... och när hon försöker skynda på sina korta, knubbiga ben så gott hon kan... då svänger jag snabbt in framför fötterna på henne så att hon nästan ramlar  .


Det tycker jag är skitkul...  matte tycker inte att det är lika kul.      

   

  

Fast tålamod är inte mattes starkaste sida, så sist vi tränade och hon höll på att ramla över mig, då blev hon förbannad faktiskt    


Hon blir det ibland, och för det mesta är det inget att bry sig om, men den här gången tog hon i lite extra...


"Helvete, nu är jag trött på det här", röt hon så att mina stackars öron höll på att lossna...  "nu får du jäklar i min själ skärpa till dig!!!"


Och snäll flicka som jag är, så fann jag för gott att göra det då....      

  

  

Gissa om matte såg ut som ett fån, när jag vid nästa försök kröp stilla och försiktigt, och alldeles spikrakt vid hennes sida.... 



Bara att få se hennes min då, var värt skrapsåren på både armbågarna och bröstet   

  

  

Ibland är hon lite otydlig, min matte.... om hon bara talar om vad hon vill, så att jag förstår vad hon menar, då gör jag (för det mesta) precis som hon säger.    

  

  

Ha det gott... och hoppas att ni alla hittar en katt att jaga....   


Och så GLAD PÅSK förstås!


  

Av Flygmyran Salza - 1 april 2010 13:15

Ja, nu har hon suttit vid datorn precis hela förmiddan, min matte    


Hon har gjort om Peccas och Ibsens hemsida till en gratissida påstår hon...  och det är tydligen inte det enklaste när man är van att göra sina egna sidor.


Fast den ligger på samma adress i alla fall... kika gärna in och lämna ett litet avtryck      


I kväll borde hon ägna sig åt Hundskolans sida påstår hon... men vi ska ju strax dra iväg till Blåkulla, så det blir inget med det inte.     

   

   

     

I går sparade jag en massa pengar åt matte.  Jag hörde ju hur hon och husse häromdagen pratade om hur mycket pengar det går till hundmat här i huset... så jag tänkte dra mitt strå till stacken.   


Så igår när vi var ute på promenad passade jag på att äta mig mätt. Vi gick på ett ställe där vi inte varit på hela vintern, och där låg det MASSOR av delikatesser.


Och som tur är så låg det så långt in i skogen i djupsnön, så min matte tog sig inte dit. Vete sjuttan om inte hon också var hungrig för det var ett jäkla hojtande på henne när hon såg att jag smaskade och åt.    

  

Visserligen fick jag lite magknip sedan när jag kom tillbaka till matte, men det berodde nog mest på att hon gapade och skrek så bedrövligt.


Jisses.... man kan tro att det är världens undergång att jag äter lite godis    


Men jag har lärt mig att i såna lägen är det lika bra att hon får gapa och skrika en stund, sedan är hon nöjd, och jag kan glatt skutta vidare.   

  

  

Jag råkade höra att husse o matte diskuterade det där med "hårda hundar" vid middagsbordet sedan. Som vanligt var dom inte rikitgt överens, och jag fattade nada ja....    


Hårda hundar...? Är det såna där som finns på skyltar det? Eller rondellhundar kanske?


Vi vanliga hundar är ju himlans mjuka och gosiga, så inte kan dom mena oss inte.

  

   

Men jag undrar om jag kan övertala matte att ta samma promenad idag som igår... det finns säkert mer godis kvar att käka på...   

  

  

Har ni blivit lurade idag?


Matte blev lurad i morse, men det tror jag beror på att hon knappt var vaken, hon visste inte ens att det var 1:a april påstod hon...    


Jag tror inte att jag blivit lurad ännu i alla fall...  men det är inte så lätt att lura en Flygmyra heller....  vi är ganska så smarta, vi.   

  

  

Nu har matte packat färdigt kvasten säger hon, så nu ska vi dra iväg....    


Vi ses väl i Blåkulla hoppas jag....    

  




Om Flygmyran....


En Flygmyra är i det här fallet detsamma som en liten piggelin engelsk springerspaniel, egentligen döpt till Salza.

Hon är på väg mot sitt 6:e år, och sprudlar av livslust och energi.

Hon skriver här, lite sporadiskt, om sin vardag.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23
24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besökare

räknare

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards