Flygmyrans blogg

Senaste inläggen

Av Flygmyran Salza - 29 oktober 2010 16:05

... eller halvbra, eller hur man nu ska säga. Jag gör väl som matte tror jag... hon är den där typen som ser halvtomma glas och halvdåliga bilder och så...  ni vet, till skillnad från halvfulla och halvbra alltså  

  

I alla fall så har Ibsen piggnat till nu,  så idag gick vi en rejäl runda igen. Det var meningen att det skulle bli samma runda som en annan dag, fast åt andra hållet så att säga. Men det blev lite halvfel så där.... fast vi kom hem till slut i alla fall.   


Och matte orkar aldrig släpa med sig sin bra kamera, så bilderna är tagna med mobilen, och då blir dom halvdåliga,... eller halvbra.... välj det som passar.


Stenrike kallar matte den här skogen... massor av stenar överallt.... kul att skutta omkring i tycker jag.


Tyvärr så är den här kraftledningen väldigt "synlig" överallt här i omgivningarna.  Förstör utsikten säger matte....


  

Men man ser faktiskt lite av havet allra längst bort på den här bilden, om man kikar noga...


  


Vi hittade en nerrasad koja högt uppe på berget också. Jag tänkte hoppa upp och sätta mig överst på den, men det fick jag inte sa matte... det stack fram massor av rostiga spik överallt.


  


Häromdagen när matte och jag var ute ensamma, då fick jag i alla fall hoppa upp på en rotvälta.. alltid något.     


  


Jag gillar att hoppa upp på saker och ting ute i skogen. Matte behöver bara säga "hoppa upp där, Salza" så kikar jag mig omkring, och så tar jag sikte på det högsta jag ser, och så hoppar jag upp där.  Det blir alltid en godis då...   


Men den här var för farlig att hoppa högst upp på, sa matte... hon är en fegis ibland....


  


Näe, nu ska jag påminna matte om att vi ska ha mat. Man blir hungrig av långa skogspromenader kan jag berätta.... och matte är lite saktfärdig ibland när det gäller vår mat tycker jag.    


Hoppas ni har en rolig helg framför er...! 

  


Av Flygmyran Salza - 27 oktober 2010 14:33

Med Ibsens operation alltså.    Jodå, han är opererad, men det hade blivit lite komplicerat, och han kom inte hem förrän det var kvällen. Och då mådde han inte alls bra... han ville inte ens ha glassen som husse köpte åt honom.   


Så jag offrade mig och åt upp den åt honom...    


Men idag är han piggare, vi har nyss varit ute på en promenad, men vi gick inte så långt idag. Igår gick vi ju megalångt, matte och jag, men det skulle nog inte Ibsen orkat idag. Han gick direkt och la sig när vi kom in förut.....    

  

Jag skulle orkat längre, men matte hade inte så stor lust att gå långt idag också, sa hon.  Vi tog en kortare runda, och jag passade på att göra lite nytta under tiden också.


Jag sprang en liten bit före matte... som vanligt   ... och plötsligt såg jag något i buskarna vid sidan av vägen. Där gick det en liten stig, och där stod det en stor, vit hund och glodde på mig.


Jag kom faktiskt ihåg vad matte lärt mig nån gång för längesedan, så jag glodde snabbt tillbaka, sedan sprang jag tillbaka till matte och talade om att "det står en lös hund där framme, matte!"


Oj, sa matte, bäst att koppla Ibsen... han mår ju inte riktigt bra ännu....


Och medan matte gjorde det så höll jag koll... och tror ni inte att den där hunden kom tassande emot oss... med sin matte hojtande bakom.    


Och eftersom min matte är lite saktfärdig av sig, och aldrig blev färdig med Ibsens koppel, och inte alls hade läget under kontroll, så insåg jag ju att det var min plikt att ta hand om det här....


Så jag gjorde ett blixtutfall... ungefär som man gör för att få en fågel på vingar, ni vet.


Full fart och så tvärnit och ett sista jämfota hopp med frambenen ner nästan på "bytet". Bytet i det här fallet var ju ingen liten fågel, utan en stor hund, men ibland funkar den där metoden även på hundar...    

  

Det gjorde det inte denna gången    han bara stod där han stod och hade dessutom fräckheten att glatt vifta på svansen.


Som väl är ropade matte på mig just då... så jag slapp den förnedrande fortsättningen.. nedrans hund som inte blev rädd...    . Nu tassade jag lydigt tillbaka till matte...  och den andra hunden tassade till sin matte.

   

Men när vi sedan fortsatte så hörde jag hur matte gick och muttrade om jäkla olydiga hundar... undrar vem hon menade då???       Och jag hörde hur hon muttrade om att det trots allt var trevligt att se en så stabil hund....  kan det ha varit mig hon menade tro??     


Ja, inte vet jag... min matte har så konstiga åsikter om saker och ting.  

  

Idag ska vi få maskmedel i maten säger matte.....  blääähhh, säger jag. Vem vill ha medel som man får mask av????  


Enda fördelen är väl att vi nog får lite köttfärs ihop med joxet... då kanske man kan stå ut med att vara en maskodling...     


   


Av Flygmyran Salza - 26 oktober 2010 10:09

Idag är han hos farbror doktorn och blir opererad, stackars honom.     Fast det blir nog bra när det väl är gjort... han har haft nedrans ont i halsen på det sista.  Nu blir han av med det där som gör ont, och det är ju bra!    Fast han är nog lite sömnig när han kommer hem så småningom....


  

  

Jag vet ju hur det är att bli opererad.... nu är det nästan exakt 11 månader sedan jag var hos samma doktor och blev sövd och opererad, och det var himla bra att det blev gjort.


Fast det var lite läskigt att tänka på att dom skar upp min lilla mage och rotade omkring där...    men det gick himla bra... och jag har mått prima ändå sedan dess.   


Hoppas att Ibsen piggnar till fort, det är lite konstigt när han inte är hemma.  Och i morse fick matte gå ut på promenaden med mig. Men det var bra för vi gick en ny väg som vi inte gått förut, och det var ju lite kul.


Fast Ibsen kan nog inte gå med på vår långa promeand sedan idag...    man brukar vara lite sömning och vinglig när man har varit med om såna där äventyr.


Men imorse behövde man inte vara speciellt sömning för att det skulle vingla till när man gick ute. Det var glashalt. Mattes ben for åt alla håll, och när hon ropade att jag skulle komma, då kanade jag en lång bit förbi henne när jag försökte stanna.   


Nu blir det som vanligt lite förmiddagsvila, sedan tror jag att husse ska åka och hämta Ibsen snart också...    

  Av Flygmyran Salza - 25 oktober 2010 09:50

Hon bara lovar och lovar, min matte   Och att man ska hålla sånt man lovar, det borde hon veta.


Den träningen som hon pratar vitt och brett om, den blir det noll av varenda dag. Och inga kycklinghjärtan så långt ögat når...     

  

Igår drog hon iväg ut i skogen med oss, och de är ju kul på sitt sätt det också, men nån lydnadsträning blir det inte då.


Men igår gick vi.... och gick vi... och gick vi... och när vi till slut fram till bebyggda trakter igen, då ringde matte och frågade om  husse kunde hämta oss.   


Hon skyllde på att hon inte ville gå uppför hela den långa vägen som vi nyss hade gått nerför.... HA säger jag bara.... hon bara inbillar sig att det går uppför hela tiden. Det går faktiskt nerför ibland också....    

  

Fast  Ibsen och jag hade lite kul i alla fall, det är spännande med helt nya skogar.    


Men skogarna här omkring är lite konstiga.   Vi går och går och går, och egentligen borde vi vara långt borta från både folk och fä efter ett tag, men så är det inte här.


Även om alla ljud från trafiken försvunnit och man kan tro att vi är mitt ute i storskogen, så rätt som det är så ser man t.ex toppen av en lyktstople.... mitt ute i skogen    


Då ramlar vi in på ett upplyst motionsspår helt plötsligt... och där går det långa lämmeltåg med folk.... 


Så var det igår, och då dök matte snabbt in i skogen på ett annat ställe... och det var väl kanske därför vi kom lite för långt bort så att säga....   

  

Men häromdagen när vi gick på gångvägarna här i området, då hände en annan sak.


Ibsen och jag sprang lösa som vanligt, men så svängde vägen i en skarp krök så matte sa åt oss att vänta. Jag ser inte om det kommer nån på andra sidan, sa hon, vänta där!


Och snälla och väluppfostrade som vi är så väntade vi... matte går ju så eländes sakta ibland.


Asch då, sa hon plötsligt, det springer en lös hund där runt kröken, KOM HIT! och det gjorde vi förstås, och matte kopplade oss.


Och när vi kom runt kröken så såg vi den lösa hunden... som inte alls var en hund utan ett litet rådjur.


Ett liiitet rådjur och ett litet större rådjur stod mitt på gångvägen och tittade på oss.


Vi stannade förstås, och efter en stund klev rådjuren iväg ner från gångvägen och in i en liten skogsdunge. Då stannade dom och käkade lite löv eller nåt.... och vi fortsatte vår promenad.


Men jag förstår att matte trodde att det var en lös hund först, för det lilla rådjuret var inte större än vad Ibsen är.  


Ja, det är konstigt här... rådjur som ser ut som hundar på gångvägarna och lyktstolpar ute i skogen.. ingen ordning på nåt    

  

Idag ränner matte fram och tillbaka till tvättstugan igen.... hoppas att hon har lite krafter kvar till lite träning sedan.


Solen skiner från en klarblå himmel idag också, det borde finnas en lag som säger att man måste gå ut och träna hund när det är sånt väder    

   

Av Flygmyran Salza - 23 oktober 2010 11:58

... i den förra bloggen.... då hade matte och jag ungefär 150 besökare till bloggen varje dag. Nu för tiden är ni inte så många som hittar hit...     Och nu när matte har en egen blogg så blir det väl antagligen ännu mer uppsplittrat... men skit samma.    


Jag är som min matte... skriver för att det är kul att skriva!

  

Och det finns ju faktiskt inte jättemånga hundar som kan skriva har jag förstått. Många bloggar finns det, men det är ju inte alltid hundarna som skriver där även om dom försöker lura oss att tro det.  Fusk, kallas sånt...     

  

Idag ska vi träna igen säger matte....  kul säger jag om det! Fast först ska matte vila sig lite säger hon, hon påstår alltid att det är jobbigt att handla mat.   

  

Och idag ska vi nog träna i samband med vår vanliga promenad tror jag.... det innebär att jag får vänta medan Ibsen tränar också.... tråkigt men uthärdligt trots allt.


Och idag ska matte inte ta med den där tunga ryggsäcken säger hon.  Och då kan jag räkna ut ungefär vad jag ska träna på.... inget sånt där kul med koner och apporter och sånt.... utan mer sånt där med precision och lägga band på sig, och allt sånt där som är lite jobbigt för en flygmyra.   


Men skit samma, huvudsaken är att jag får träna...     

  

Matte har förresten kommit på en grej som hon ska ändra på säger hon... när det gäller min träning alltså.


Hon lärde ju mig att sitta Fot snyggt vid sidan jättetidigt. Jag kunde knappt stappla fram på mina små ben när vi började träna sånt... och jag är jätteduktig på det fortfarande.


MEN...  nu säger min matte att jag har på gamla (???) dar börjat sitta lite snett. En anings aning snett bakom mattes vänsterben på nåt sätt. Och det tror min matte beror på att hon alltid ger mig godis med vänsterhanden... så där lite uppifrån...


Och eftersom hon är en stor slarva, min matte, så har hon inte tänkt på att  hon nog vrider lite på handen och armen så att jag i min tur måste vrida mig lite snett utåt åt vänser för att så fort som möjligt nå godiset.


Och gör man så tillräckligt många gånger (behövs inte så många gånger eftersom jag är så himla smart   ) så tar jag lätt för ny vana att alltid sätta mig så. Det spar lite tid när det gäller att roffa åt sig den eventuella godisbiten så fort som möjligt nämligen....     

  

Så nu ska matte prova med högerhanden istället....  fast då får hon nog passa sig så att jag inte vrider mig åt det hållet istället.


Jag tycker ju förstås att det där när man har en godis hängande på en käpp framför nosen (som man har åt åsnor, ni vet... fast då är det en morot) verkar vara en bra metod. Då har jag ju alltid en godis inom räckhåll och kan sno åt mig den när jag tycker att jag är duktig... det vill säga alltid.    


Och matte behöver inte tjafsa om att jag sitter nån millimeter snett nån enda gång då och då....    


Jaja, vi får väl se hur det hela utvecklas... jag håller i alla fall en liten tass för att hon tar med sig dom där kycklinghjärtana ut idag, det vore smaskens det.  


Återkommer kanske med rapport om det senare....  

  

Av Flygmyran Salza - 21 oktober 2010 18:02

Två paket kycklinghjärtan köpte vi, matte och jag.    Och matte betalade, det var bra tycker jag, man vet ju aldrig när det dyker upp nåt annat intressant som jag kan behöva mina pengar till.    


Det var väldigt smaskigt med kycklinghjärtan... och den där supersmaskiga buljongen som blev när dom kokades, den fick vi i maten sedan, Ibsen och jag.  Gissa om vi slickade matskålarna extra noga då.    

  

Och idag har vi varit ute och tränat lite igen.  Fast matte har legat av sig, hon har nog blivit för gammal för det här med träning tror jag.... vi tränar aldrig så där länge som vi gjorde förr.    


Och lite förvirrad är hon nog också... idag rörde dom ihop alltihop för oss hundar när vi tränade. Det stod koner överallt... och så var det meningen att vi hundar skulle hålla reda på vart vi skulle i de olika momenten.


Det är väl mattarnas sak att göra det, eller...? 


"Jag vill att hon ska lyssna och göra det jag säger, inte göra det hon tror att hon ska göra", brukar min matte alltid säga. Skitsnack säger jag... jag gör det som verkar roligast, det är ju helt klart smartast.


Fast jag får väl erkänna att jag faktiskt fick ett litet hjärnsläpp idag. Jag hittade inte till konen när matte skickade mig dit...    det stod ju koner överallt, hur sjutton ska jag veta att matte menar just en enda kon, och just DEN konen...    Inte förrän matte började blev lite förbannad, då fann jag för gott att göra som jag skulle.


Det är konstigt det där... i takt med att matte blir mer och mer irriterad så blir jag mer och mer skärpt....  så när matte till slut kokar över, då plötsligt kan jag allting... märkligt det där.    

  

I alla fall så fick vi pannkaka till efterrätt när vi sedan kom hem, det var inte helt fel.     Ja, Ibsen var också med, men han fick inte träna något. Vi gick en skogspromenad innan matte och jag tränade, och sedan när alla tränat färdigt så blev det en lite kortare skogsvända till. Matte påstår att hon inte orkar knata omkring hur mycket som helst varje dag.... synd tycker jag...    


Nu ska jag i alla fall vila en stund tror jag....  Ibsen snarkar för fullt i mattes säng nu, så jag ska nog ta en liten tupplur jag också.    

  

   


Av Flygmyran Salza - 20 oktober 2010 07:42

Ett brev fullt med kartor, så nu ska matte och vi hundar ge oss ut på äventyr... hoppas jag.


Det finns ju massor av stigar och vägar och leder att gå på här, men eftersom matte inte riktigt har vetat vart dom leder, och om man så att säga "kommer hem igen" när man går dom, så har hon inte gått så långt på dom där stigarna.


Ni vet... hon avskyr att vända och gå samma väg tillbaka. Hon vill kunna "gå runt" och komma hem från ett annat håll så småningom. Nu kanske hon hittar några bra vägar/stigar där man kan göra så.... och då blir det kul!!!   


Långa promenader på nya ställen är spännande   

  

Igår läste jag att min nya bekantskap Rudi fick kycklinghjärta som träningsgodis... det har jag aldrig fått.   Jag tror inte att matte har sett några såna i affären för då hade hon nog köpt det till mig... jag älskar ju allt som har med kyckling att göra.


Så är det nån som vet vart man kan köpa såna delikatesser här i närheten så berätta för mig.... jag offrar gärna min veckopeng om inte matte har några pengar att köpa för.... snålvattnet rinner till bara jag tänker på sånt smaskens    


Näe, nu är det dags att slappa.... igen!...  morgonrastningen är avklarad, och nu är det bara att vänta på att matte ska ta sig tid för en långpromenad så småningom.... men den som väntar på något gott väntar ju alltid för länge... för så heter det väl??     och det är så sant så.

   

  


   


  


  


Av Flygmyran Salza - 17 oktober 2010 09:23

I morse när matte var ute med oss fick jag springa som vanligt igen... skönt. Resultatet blev en katt uppjagad i ett träd, och en katt injagad på en uteplats.  


Matte blev lite sur när hon såg att vi jagade in en katt på en gård, men va sjutton....  jag kan väl inte hjälpa vartåt katten springer??    


Igår var vi och kikade på en lydnadstävling, det var inget kul alls. Matte fick visserligen vatten på sin kvarn att elitlydnad inte är så kul, men det fanns ju annat att titta på för den som ville. Andra klasser alltså....


Släktingen tävlade klass 1, och han är en höjdarkille han. Kolla bara så bra han kan hoppa.....


  


Jaja, man ser bara rumpan på honom, jag vet!  Men min matte är ju som hon är hon....

  

Nu hinner jag inte skriva mer, husse och vi hundar ska åka till våra gamla jaktmarker och ta en promenad där.... det ska bli kul.   Börjar bli lite tjatigt med samma gamla promenadvägar här nu.

  

Hoppas ni får en bra dag!! Här ska det vara gårdsstädning idag... och matte stönar bara nån nämner ordet.... såna saker som gårdsstädning och sånt, det är charmen med att bo så här, säger hon..... men vete sjuttan om hon verkligen menar det    

   


  


  


Om Flygmyran....


En Flygmyra är i det här fallet detsamma som en liten piggelin engelsk springerspaniel, egentligen döpt till Salza.

Hon är på väg mot sitt 6:e år, och sprudlar av livslust och energi.

Hon skriver här, lite sporadiskt, om sin vardag.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012
>>>

Arkiv

Länkar

RSS

Besökare

räknare

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Träna glosor med Ovido