Flygmyrans blogg

Senaste inläggen

Av Flygmyran Salza - 14 november 2010 11:43

Då, när mattes bil var inlämnad på service alltså.... ett evigt travande hur länge som helst. Jag gillar ju att vara ute, men jisses så långt vi gick den dan.


Och Ibsen och jag fick springa lösa först, ganska så länge, men sedan kom det bilar och sånt och då fick vi gå kopplade... inte så himla kul    


Och vet ni vad??? Matte påstår att jag inte kan gå i koppel...    Hon gnäller på mig så snart jag försöker inta min rätta plats i vårt lilla följe... allra först alltså.


Matte har nån konstig idé om att Ibsen och jag ska gå bredvid henne, eller till och med lite bakom henne... har ni hört så dumt??? 


Vem ska då ta hand om alla farligheter som vi möter?


Ibsen som är lite feg av sig går gärna lite i skymundan vid mattes sida, men det är ju inget för mig som är familjens väktare. 


Fast matte köper alltså inte det, konstigt tycker jag...    men jag brukar få ge mig. Fast jag testar alltid, kanske hon rätt som det är slöar till och låter mig inta min rätta plats.     Igår hade vi besök här igen... och då var det en sån där konstig människa med... en som ser ut som en människa men som är så mycket mindre än vanligt folk. Jag vet att det är människor, matte har sagt det, men jag är ändå inte helt säker.... Jag tycker att dom är  lite skumma...    så jag är väldigt noga med att bevaka dom ordentligt, man vet ju aldrig vad såna krumelurer kan ta sig till.


Och vet ni...  när det blev dags för vår kvällsfilmjölk, då satt matte och husse och dom andra bara och babblade och ingen brydde sig om att Ibsen och jag höll på att svälta ihjäl.    


Jag försökte allt... krafsade på matte, jämrade mig... puffade på henne med nosen...  jämrade mig ännu högre... sprang till husse och försökte få liv i honom.... men inget hjälpte.


Lägg dig och vänta! sa matte hela tiden... och det gjorde jag... i flera sekunder... sen försökte jag igen. Men det var tydlien meningen att vi skulle få svälta ihjäl, för ingen reagerade.


Då fick jag min snilleblixt.... ut i hallen där det låg en påse med kuliga saker i. Den där lilla människan hade haft den med sig... och där hade jag snabbt kollat in att det fanns ett mjukisdjur.


Ni vet, mjukisdjur gillar jag.... så jag skuttade snabbt som ögat ut i hallen, rotade runt i påsen tills jag hittade det där mjukisdjuret och så tog jag det i munnen och sprang in till matte med det.


Hon brukar alltid bli så glad när jag gör såna saker, då brukar jag få lite godis... men inte i går inte.    Igår var det tydligen meningen att jag skulle svälta ihjäl...


Matte snodde snabbt till sig mjukisdjuret och såg mest ut som att hon tyckte att alltihop var lite genant...  och jag fattade ingenting jag.   


Människobarnet roffade snabbt åt sig mjukisen och jag fick inte en enda godis för besväret att rota fram den ur den där påsen....  dålig stil tycker jag!


Nåväl... jag undgick med ett nödrop att svälta ihjäl, för så småningom gick dom där människorna och vi fick äntligen vår kvällsmat.... tur det, för då var jag redan halvdöd.


Av Flygmyran Salza - 11 november 2010 09:10

Ja, nu har vi flera dm snö... igen. Tycker inte att det var så länge sedan jag nästan drunknade i snö så fort vi gick ut.Riktigt lika mycket är det inte ännu, men det dröjer väl inte antar jag.

  


Jag tycker det är kul med snö, men lite lagom så där.... kul att springa och busa lite, men när snön når ändå upp på ryggen, då är det liiiite jobbigt.   


Och nu finns det inget gräs att snaska på.    Bra säger matte, synd säger jag. Jag brukar käka en lite lagom stor portion gräs varje gång vi är ute... när det inte är snö alltså. Nyttigt med grönsaker har jag lärt mig....     Idag ska vi lämna mattes bil på service... där borta där vi bodde förut. Har ni hört så nedrans dumt???


Vi har bara en bil nu under vintern, så matte och vi hundar får trava runt där och vänta dom timmar det tar att byta oljor och filter och sånt där.  Det blir nog inte så kul nu när det är snö överallt... finns inte så många ställen att busa omkring på då, misstänker att det blir koppel som gäller, och då känns det som att det kvittar.   


Har inte så mycket mer att berätta idag... matte blir alltid lite handlingsförlamd när det blir vinter och snön kommer... och när matte är handlingsförlamad, då händer det inte mycket i mitt liv...    Hon brukar visserligen hämta sig så småningom,men det tar ett tag. 


Tror jag ska göra som björnen... gå i ide och vakna till våren igen.

  Av Flygmyran Salza - 9 november 2010 17:01

Du behöver väl i alla fall inte jaga med skall när du jagar kattstackarna!.... röt min matte idag när vi gick ut på promenaden.


Men vaddå då??? Den där svartvita usla katten har ju till och med suttit på vårt fönsterbräde och kikat in på oss... det ska den minsann få sota för.      Och så är det ju så himla kul, så om det slinker ut ett och annat skall må det väl vara hänt... eller??

  

Ja dagens promenad var ganska så kul. Det fanns massor att jaga...inte bara katter    Matte är inte jätteförtjust när det blir såna promenader, men jag hörde nog vad hon sa till husse när vi kom hem: "Det är en fröjd att se henne jaga.... synd att hon inte får utlopp för dom anlagen i riktig jakt".


Och det tycker jag också....    

  

Men idag har matte klättrat i berg, det tillhör inte vanligheterna kan jag berätta. Fast hon klättade inte uppför, hon klättrade... eller hasade/halkade... nerför.


Uppför gick vi på stigar och små vägar, och sedan skulle vi (som vanligt) gena hemåt, och då skulle vi nerför berget på ett ställe där det inte fanns några stigar.


Ibsen och jag hade skitkul... vi flög nerför berget... och så upp igen... och så ner igen... och så upp igen.... och varje gång vi kom upp till matte så hoppade vi lite på henne så att hon nästan tappade fotfästet och ramlade ner.   


Det var ju liksom läge för att hoppa lite på henne när hon hängde där i buskarna och försökte hitta fotfäste i den halkiga mossan.  Nedrans också att jag inte har nån egen kamera...  bilderna från idag hade jag nog fått bra betalt för..... av matte..      


Ner kom hon i alla fall så småningom, och hem kom vi också.... men till och med jag var lite trött i benen då. 


Jag hade tänkt slumra resten av eftermiddan nu, men matte säger att vi strax ska åka och träna med våra träningskompisar, och det ska bli kul!    


Fast jag hörde på radion förut att det ska bli snöstorm här i kväll och i natt, hoppas att vi tar oss hem sedan då...    

  


Av Flygmyran Salza - 8 november 2010 17:05

Jag gillar det där med klickerträning, man får så mycket godis då   Matte har ju fått för sig att vi ska "lära bort" en massa slarv, som hon kallar det. Och då använder hon klickern för att jag ska fatta när jag gör rätt...  hur dum tror hon att jag är egentligen???


Fast säg inte det till henne....     hon får gärna tro att jag behöver det där klicket för att förstå, då får jag massor av godis i fortsättningen också.


Idag när vi var ute på vår promenad så jagade jag sork. Jag fick inte tag på någon    men nedrans så kul det var i alla fall. Jag for som ett torrt skinn där i grästuvorna, och när det var som allra mest spännande så hände det nåt konstigt med mina öron.


Dom funkade helt enkelt inte som dom skulle....     


Matte morrade nåt om att jag var olydig, men så var det absolut inte. Jag är aldrig olydig....     däremot så prioriterar jag ibland mattes hojtanden lite olika, beroende på vad jag gör just då.


Men idag hade jag nog fått lite gräs i öronen, eller nåt sånt.... men olydig var jag absolut inte.  Det fanns massor av sork där vi gick idag, så det var säkert så att det sprätte in både gräs och jord och annat grejs i öronen när jag grävde.   

   

Nu har jag käkat middag, det var både lite kyckling och lite lax i min middag idag så det var riktigt lyxigt gott..  Egentligen borde jag få sån mat varje dag, men matte har nån konstig idé om att jag ska äta såna där hundmatskulor.


Det är väl inget större fel på dom i och för sig, men lax och kyckling är liksom väldigt mycket godare.   


Nu ska jag ta en liten middagslur, sen hoppas jag att vi ska träna igen... med klickern....    


Vaddå matgalen...?!?!?!?  Jag...?????  Inte alls....!!!     
Av Flygmyran Salza - 6 november 2010 14:08

Matte har i alla fall bestämt att Ibsen och jag får vänta på vår promenad tills hockeyn börjar senare i eftermiddag. Hon inbillar sig att det är mindre folk ute och går då....


Jag för min del tror att alla andra som har hundar också väntar tills hockeyn börjar... eftersom dom tror att det är mindre (heter det färre kanske??) folk ute och går då   


I alla fall så har matte varit ute och roat sig på egen hand hela förmiddan idag... igen   Himlans orättvist tycker jag...


Hon har varit och tittat på en lydnadstävling, och påstod att det var för kallt för att vi hundar skulle få följa med.


HA, säger jag bara... för kallt... pyttsan.  Men det hade säkert varit himla tråkigt förstås, bara stå stilla och titta på andra hundar som roar sig...    


Matte var lite smått djupfryst när hon kom hem, men hon påstår (som vanligt efter såna utflykter) att det är himla nyttigt att bara vara publik. Man lär sig mycket och man får en hel del att tänka på, säger hon. Det kommer säkert nåt långrandigt inlägg om det i hennes egen blogg sedan....


Jag bryr mig inte så mycket om sånt där trams... jag vet ju redan att jag är världens duktigaste hund.    

   


Av Flygmyran Salza - 4 november 2010 08:33

Ja, halvbrorsan då... eller styvbrorsan eller vad man ska kalla det. Han Teddy... cockerspanieln ni vet... han som fanns här när jag var pyttevalp, och som sedan försvann    


Matte upptäckte i alla fall att han finns på bild på SSRK Västernorrlands hemsidas startsida. Hon minns inte (hon är senil!!!) att hon skickat in nån sån bild på honom, men det har hon antagligen gjort... i nåt sammanhang för länge sedan.


Kul att se honom där i alla fall... han var en duktig hund, han också.   

  

Vet ni att det är massor av folk som tror att jag också är en cockerspaniel    Inte för att det är nåt fel med att vara en cocker direkt, men lite förnedrande är det att folk inte vet att en springerspaniel kan vara svart och vit.


Dom som tror fel, ursäktar sig nämligen alltid med att dom inte visste att det fanns "såna springerspaniels", och med det menar dom svart-vita.


Dåligt säger jag om det...  vi som är svart-vita är ju absolut finast av allihop, det borde alla känna till.     


Igår badade jag...  inomhus alltså. Det är inte så himla kul tycker jag, mycket bättre när man får bada utomhus. Fast matte påstår att det är för kallt för såna bad nu... utomhus alltså. Och så hade hon sånt där schampo och sånt ni vet... så nu luktar jag gott påstår hon. Precis som att jag inte alltid gör det...     

   

I alla fall så befarar jag att det är dags för trimbordet snart nu då. Jag har hört att hon gnäller om att saxar och sånt blir förstörda av smutsig päls, så nån baktanke har hon säkert med det där badet.


Och Ibsen blev klippt häromdagen.... hon brukar bli inspirerad då, och ta mig också i samma veva, så det är nog i stort sett kört för min del förstår jag.   


Jaja, vi ska alla den vägen vandra....  med jämna mellanrum...     


Idag skiner solen igen, och idag ska vi ut och träna, det ska bli kul.  Igår regnade det när vi var ute, men det är bara matte som är lite pjåskig och inte gillar det. Mig kvittar det lika, bara jag får vara ute.....   Av Flygmyran Salza - 1 november 2010 22:02

Hon är trots allt ganska så snäll, min matte    även om hon ibland säger väldigt konstiga saker.


Det där med att jag inte är nåt duktig längre var ju inte så snällt sagt, men hon kom nog på det så småningom, för idag slog hon på stort när vi var ute på vår promenad.


Enbart för att roa mig och Ibsen så drattade hon på ändan i en bäck som hon stapplande skulle ta sig över....   och det såg så himla kul ut. Jag skrattade så att jag nästan kissade på mig    


Min matte vet ju att jag tycker att det är skitkul när hon ramlar omkull... och att hon gjorde det mitt i en bäck var ju lite extra kul.    


Hon har berättat om alltihop i sin egen blogg, och där försöker hon ge sken av att det inte alls var meningen, att det var en liten olyckshändelse.... men jag vet nog jag...   


Det var enbart för att hon hade dåligt samvete för det där hon skrev om att jag är "o-duktig" numera, hon såg nog att jag blev lite ledsen då.... så hon ville förstås göra mig glad igen.   


Och kul var det, och kul lät det om henne när hon sedan klafsade omkring i sina blöta byxor och med skor som det stänkte vatten om för varje steg hon tog.   


Visst har jag en snäll matte som gör sånt enbart för att roa mig....?   

    

Av Flygmyran Salza - 30 oktober 2010 21:36

Jo då, så sa min matte till mig häromdagen när vi varit ute och tränat lite.   

Kan ni tänka er nåt så fräckt...???   


Hur duktig är hon då, som inte ens klarar av att träna längre??


Du bara slarvar och slarvar, sa hon, sneda sättanden överallt.... och rutan har du glömt... och apporteringen blir också fel... det är ingen ordning alls på dig numera.    


Kan någon vara så snäll och tala om för min matte att vi hundar inte kan saker och ting om vi inte får träna på dom? Hon tror tydligen att bara för att jag en gång i tiden var så himla duktig, så ska jag fortsätta att vara det i evigheters tider, utan att jag ens fått en chans att friska upp minnet nån enda gång.


Näe då... efter månader, ja nästan år av icke-träning, så ska jag helt plötsligt bara hoppa ut ur bilen och fortfarande kunna allting alldeles perfekt.


Ibland så blir jag faktiskt förbannad på min matte....    

  

Nu ska jag dra iväg ut och spöka en stund, och min dumma matte får INTE följa med.


SPÖK på er alltihop!Nej, matte har inte gjort pumpalyktan, det har jag gjort... alldeles själv.. så det så!    

  

    Om Flygmyran....


En Flygmyra är i det här fallet detsamma som en liten piggelin engelsk springerspaniel, egentligen döpt till Salza.

Hon är på väg mot sitt 6:e år, och sprudlar av livslust och energi.

Hon skriver här, lite sporadiskt, om sin vardag.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012
>>>

Arkiv

Länkar

RSS

Besökare

räknare

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Träna glosor med Ovido