Flygmyrans blogg

Senaste inläggen

Av Flygmyran Salza - 26 december 2010 09:50


Det kan jag ju tala om, att jobba hos Tomten är inget latmansgöra direkt.     Vi slet som djur(!) hela gänget... alla de andra springrarna som drog kälken....och så jag.


Eftersom jag inte hade nån sele med mig till Tomten så fick jag ju agera springtjej istället. Och gissa om det var jobbigt att först hoppa ner i alla skorstenar med julsäcken, och sen klättra upp igen. 


Och vilken tur att jag redan är svart, för vissa av dom där husen hade städat väldigt dåligt i skorstenen.   


Fast allra jobbigast var det ju förstås i dom hus där det inte fanns några skorstenar alls. Där fanns det ju bara såna där trånga ventilationsrör, och det var inte lätt att få ner både mig själv och säcken genom dom inte...     


Men nu är jag hemma igen, och det är skönt! Nu ska jag vila hela långa dan idag tror jag....         Av Flygmyran Salza - 23 december 2010 13:36

  

Min matte påstår bestämt att vi inte alls är kompatibla, hon och jag. Det betyder att vi inte alls passar ihop....    det tycker jag är tråkigt för jag trivs egentligen ganska så bra med min matte.

  

Men det är nu under vintern hon har kommit på dom där dumheterna. Hon gillar ju inte alls vinter och snö och kyla, min matte.    


Men det gör jag... man blir ju så jäkla piggelin i benen när det är kallt ute.


Det bara spritter i hela kroppen, och man måste absolut fara runt som en galen get i snödrivorna.


Idag var det -27 grader när vi gick ut.... härligt säger jag !!   Nedrans så jag sprang....  både Ibsen och matte påstod att jag var totalt galen, men vaddå då???


Min "kommer-från-samma-kennel-kompis" är ännu värre, han. Han vill ligga ute på farstubron även om det är -20 grader ute... men det vill inte jag. Men får jag skutta runt lite som jag vill.... och upp och ner i snödrivorna.... då trivs jag oavsett hur kallt det är.   


Jag har inte haft köldkramp en enda gång i vinter, och ändå har vi nästan haft köldrekord, och det är så mycket snö nu att till och med Ibsen försvinner och blir osynlig i snön om han överger gångvägen. Och idag när vi var ute hade jag rimfrost i hela ansiktet, till och med ögonfransarna var alldeles vita och frusna.... men skit samma.... det är kul med vinter!


Matte påstår att hon ska sälja mig till nån som bor på Nordkalotten eller Nordpolen eller vad det nu var, hon tycker att jag verkar passa där. Och det vore ju kul, då kanske man kan få en isbjörn till kompis   


Enda nackdelen med den här kylan är att matte inte orkar vara ute så mycket längre än en timma eller så... sen fryser hon påstår hon. Ynkligt, säger jag....  jag har sagt att jag kan stanna ute själv när hon och Ibsen går in, men det passar sig inte påstår hon.


Men... nu fick jag en idé...    


Jultomten använder ju såna som mig för att dra släden med alla julklapparna.... det vet jag, för jag läste mattes Julsaga (finns på hemsidan) som hon skrev förra året. 


Jag skyndar mig dit, jag får säkert jobb där. Och där tomten bor är det ju snö och vinter hela året runt.....


Tjohoooo...  Tomten, se upp!!! Här kommer jag...! 


GOD JUL!!!

 

 

 

 

       

  

 

Av Flygmyran Salza - 19 december 2010 15:07

  

Så sa matte förut, och då hade hon en lång stund beklagat sig, bara för att jag är lite på G idag.


I morse stövlade vi iväg på en lång promenad och pulsade fram på oplogade vägar, matte, Ibsen och jag.  Då fick man ju liksom upp ångan lite...


Och sen så såg jag svansen på en kattuschling, den fick jag förstås inte jaga, men jag blev lite extra laddad i alla fall.


Och sen när vi kom hem så klippte matte Ibsen, och då fick jag inte vara med    Då skulle jag ligga där för mig själv och ha tråkigt medan Ibsen fick mattes hela uppmärksamhet.


När det var klart och matte hade plockat bort allting, då skulle hon se på skidtävlingar på TV.... snacka om att vara tråkig.    


Och det var då hon påstod att jag var konstig... bara för att jag ville göra nåt. I vanliga fall så sover jag när matte kikar på TV, men idag var det ju mitt på dan.


Så jag vankade fram och tillbaka, puttade på matte lite och försökte få liv i husse också... men inget lyckades.


Jag tog en runda genom lägenheten (vilket går på en millisekund ungefär) och sen så var jag in i badrummet och kollade där Ibsen blivit klippt....


Och sen var jag hos matte igen och puttade på henne.... till slut sa min matte att jag skulle gå och lägga mig.


Har ni hört??? Mitt på ljusa dan...?


OK då tänkte jag... då gör jag väl det då. Så jag tassade ensam och allena in i sovrummet och la mig i sängen för att sova.... i 30 sekunder ungefär, sedan tyckte jag synd om dom som gick miste om mitt sällskap, så då tassade jag in i vardagsrummet igen.


Och så trodde jag förstås att matte saknat mig när jag varit borta så länge, så jag gick fram till henne och började pussa på henne....   


Och då fick matte ett av sina såna där knepiga utbrott, ni vet...   GÅ OCH LÄGG DIG NÅNSTANS, väste hon ilsket.... jag blir galen på dig idag! Vad är det med dig?????


Tja... en massa spring i benen bara, och myror i hjärnan... flygmyror ni vet.... såna dar är det minst sagt dödstråkigt att bara göra inget alls.


Fast matte påstår förstås att jag ALDRIG bruakr vara sån här... och det kanske hon har rätt i, men då får hon väl för sjuttans gubbar se till att jag inte har så himlans tråkigt då!!


Så småningom masade hon sig ut på en promenad i alla fall... och nu var det nästan så att det var lite jobbigt för oss hundar också i all snö som kommit... och fortfarande kommer. 


Jag kunde inte alls springa så mycket som jag brukar för jag försvann i snön när jag väl kravlat mig över snödrivorna.... det är inte så kul då.   Vore bättre om jag också hade så långa ben som Ibsen har....  som väl är så gör han ibland gångar åt mig som jag kan gå i...Nu ska fortsätta att ägna mig åt min matte... hon får ju inte glömma att vi ska ha mat så småningom. Ju förr desto bättre... tjatar jag tillräckligt mycket så får vi säkert mat tidigt, då tror hon att jag blir lugn och stilla sedan... tänk så fel även hon kan ha.    

   

   

Av Flygmyran Salza - 17 december 2010 11:25

   

Ja, det händer inte så mycket här, så jag har inget att skriva om    


Vi går våra promenader, jag letar katter och fåglar i alla buskar och snår jag hittar, men det är dåligt med utdelningen.


Det har varit jättekallt i flera dagar, men idag är det nästan regn ute...  snöregn-storm kan man kalla det, och det är inte så himla kul... säger matte alltså. Jag själv bryr mig inte så mycket... 


   

Jag har förresten hört att matte har börjat fundera på vart hon ska hålla till när hon ska klippa mig och Ibsen nu snart. Förut har hon ju stått i källaren och gjort det. Nu har vi ingen källare längre så nu blir det lite knöligt...   


Men jag har en bra lösning på det.... vi låter bli klippningen!  Så var det problemet löst...  Har ni några problem ni vill ha hjälp med så kom till mig med dom... jag fixar det enkelt...     

  

  

En sån här dag blir det nog ingen lång promenad misstänker jag, så jag tog en vända på löpbandet för en stund sedan. Då får man bort lite spring i benen....   och så får man kondis påstår matte, och det kan ju vara bra att ha.


Mindre bra är att jag har förstått att matte funderar på att sätta igång en liten bantningskur för min del. Totalt onödigt om jag får säga vad jag tycker... men matte har ju ofta egna idéer om saker och ting, hon.   


Och eftersom jag redan får minimalt med mat, så är det motionen som ska ökas... så det blir säkert ännu mer löpband för min del framöver. Och det är helt OK... det är ganska så kul att springa där, i all synnerhet som man får en godis när det är klart... för den får man väl även om man ska banta... eller???   


En gammal filmsnutt, men det ser precis likadant ut när jag tränar nu...    Av Flygmyran Salza - 14 december 2010 11:54

  

Jag fick följa med matte när hon skulle iväg på sin "studiecirkel" i söndagskväll. Det var ett vådligt spännande ställe vi åkte till, så många olika hunddofter har jag inte känt på ett och samma ställe nån gång förut   


Men som vanligt så fick jag ju inte ro att kolla av allting ordentligt...     Det blev som vanligt... att ligga vid mattes fötter och vänta....och vänta... och vänta....


Ok då, jag fick en liten, liten bit av en smaskig kaka som matte blev bjuden på, men annars hände inte så mycket.    


Det fanns flera hundar där, och en av dom behövde sättas lite på plats, så henne morrade jag åt, men annars så var det lugnt och stilla.

  

Men så plötsligt börjde dom röra på sig... människorna. Och vet ni vad???


En av tanterna började böja på sig, och vrida och vända på sig hur konstigt som helst..... jag har aldrig sett nån göra så förut, det såg hur knepigt ut som helst.


Yoga rörelser... kallade hon det... inte vet jag vad det är, men mystiskt såg det ut i alla fall.


Och mitt uppe i allt det där så skulle jag gå fot... inomhus, med en yogatant alldeles bredvid... och bredvid henne en annan tant som klev omkring och filmade oss där vi klev fram och tillbaka, matte och jag.


Jaja...  det var väl nån mening med det  hela antar jag, fast för mig var det ganska så obegripligt.    


Jag var i alla fall väldigt fascinerad av den där yogatanten som böjde sig hit och dit på de mest konstiga sätt, men matte har ju lärt mig att jag ska göra som hon säger ovsett vad som händer runt omkring... så när hon plötsligt säger LIGG!! så slängde jag mig ner på golvet i gammal vanlig god stil,  trots att jag samtidigt höll ordentlig koll på den där yogatanten.


Sen när vi var klara så hörde jag nån som muttrade om att "hon gör ju det hon ska ändå"... och så är det när det gäller mig.  Plikttrogen till max, gör alltid det jag ska, även om jag inte alltid ser ut att ha fokus rätt inställt.   


Matte påstår att det är hennes trygghet när vi tävlar och så... trots att jag kan se ut att ha tappat fokus på det vi gör, så gör jag alltid som hon säger i alla fall.... jag är duktig jag!   Och så är jag ju tjej och kan ha flera bollar i luften samtidigt....

  

  

Annars händer inte så mycket här. Det är svinkallt ute säger matte... och det kanske det är för man får rimfrost i morrhåren när man går ut    


Men jag hörde matte häromdagen när hon sa att hon var förvånad över att jag är så opåverkad av kylan... och det är väl klart... är man en tuff brud så är man... även när det är kallt.   


Men när matte går ut med oss vid halv åttatiden på morgonen, och det är -20 grader ute... då är vi ganska så ensamma där ute i snön. Inte en levande varelse så långt ögat ser.... förutom vi själva då förstås...    

  


Av Flygmyran Salza - 9 december 2010 16:43

  

Där kom jag skuttande i godan ro i skogen, och så plötsligt stod det en stor brun, lurvig sak framför mig på stigen    


Jag tvärnitade och frågade matte: Det kommer nåt konstigt här, matte, vad ska jag göra??    


KOM HIT! sa matte förstås.... och Ibsen, som inte har bättre förstånd, han vände direkt och sprang till matte...  fegis kallar man såna som han.


Jag tänkte verkligen inte vända ryggen åt det där odjuret som kom frustande som ett ånglok i snön...  jag stod tappert kvar, men när han var nästan framme hos mig så kom jag på att jag ju måste lyda matte när hon säger nåt, så då sprang jag till henne.


Men väl framme hos matte så såg jag att björnen följde efter mig, så jag gjorde ett sånt där skrämma-bort-utfall mot honom, jag måste ju skydda både matte och Ibsen, dom har ju inte förstånd på sånt själva. 


Björnen tvärnitade och vände bort huvudet när jag kom farande som en liten kanonkula, men han sprang inte....   

  

Jaja, för att göra en lång historia kort, så påstod matte plötsligt att den var en hund, den där björnen    och rätt som det var så stod det en människa där och påstod att det var hennes hund.


Tänk så blåst hon ska känna sig när hon så småningom upptäcker att det är en björn hon har...       det finns ju inga såna stora lurviga hundar.

   

I alla fall så tyckte matte att jag skulle leka en stund med björnen.... har ni hört så dumt?? 


Vem vågar leka med en björn? Jo, det gjorde jag... men så är jag ju en mycket modig tös också.   


Och han var ganska så kul att leka med.   Han slog kullerbyttor i snön och frustade som en flodhäst i snödrivorna...  han var inte så snabb när det gällde att springa, men det var bara bra, då slapp jag bli mosad under honom, så som jag nästan blir under Ibsen ibland.


Men som vanligt så tröttnade matte ganska så snart, och då fick jag sluta leka och trava vidare med matte och Ibsen i stället.


Men akta er gott folk... det finns lösspringande björnar i Granloholm.     

  

  


  


Av Flygmyran Salza - 6 december 2010 09:46

Helgen blev förstås inte alls sån som jag hade tänkt mig....   


När matte kom hem med alla dom där kycklinghjärtana så såg jag framför mig en lååång, skön helg där jag låg utsträckt på den mjuka filten i mattes säng, medan Ibsen matade mig med ett nytt kycklinghjärta så snart jag svalt det förra.   


Nu blev det inte riktigt så....   matte är ju en riktigt snåljåpa och gav oss bara några hjärtan var, sedan frös hon resten.  Vi ska ha dom när vi tränar, påstod hon...


HA, säger jag... vaddå tränar???? Då, när jag blivit pensionär och linkar fram på lydnadsplanen med en rollator, eller??

   

  

I alla fall så har matte tagit emot en inackording som tydligen ska bo här hos oss ett tag.


Jag tycker inte om honom, men matte säger att jag ska låta honom vara ifred. Men jag gör vad jag kan för att han ska tycka att det inte är så trevligt här, då kanske han flyttar.   


Han är lite konstig för han bor utanför dörren, och det verkar som att han trivs med det.


Men varje gång jag går ut eller in genom dörren,  så hoppar jag upp på honom och puffar ganska så bestämt på honom.
Han borde förstå att det betyder att han ska ge sig iväg, men han verkar inte fatta nåt alls, han.    


Matte hjälp mig, jag gillar inte den här gubben....   


  

  

Men min hårdhjärtade matte påstår att han ska bo där i flera veckor till.... jag gillar INTE det.     

  


  


  
Av Flygmyran Salza - 3 december 2010 14:58

   

Jag ska äta kycklinghjärtan morgon, middag och kväll... hela långa helgen... mums..    


Matte köpte två paket häromdagen när hon handlade, och idag var hon och handlade igen, och då kom hon hem med tre paket till     


Dom såldes till halva priset sa hon.  Dumt att hon inte köpte alla som fanns då... tycker jag i alla fall.


  

Men tänk er.... FEM paket kycklinghjärtan... det räcker ju en bit det också... vilken kalashelg jag ska ha!!!!     


Ha en riktigt smaskig helg ni också......    

  

  

Om Flygmyran....


En Flygmyra är i det här fallet detsamma som en liten piggelin engelsk springerspaniel, egentligen döpt till Salza.

Hon är på väg mot sitt 6:e år, och sprudlar av livslust och energi.

Hon skriver här, lite sporadiskt, om sin vardag.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012
>>>

Arkiv

Länkar

RSS

Besökare

räknare

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Träna glosor med Ovido