Flygmyrans blogg

Senaste inläggen

Av Flygmyran Salza - 4 april 2010 09:37

Idag hade jag en mycket bra morgonpromenad, matte såg mig inte på hela tiden vi var ute.    


Det var perfekt att vara svart-vit idag... massor av svart-vita (smutsiga alltså)snöhögar och snödrivor, och dessutom disigt och grått så man nästan inte såg nosen framför sig, Bättre kamouflage kan man inte önska sig....


Matte hade inte en chans att se mig där jag seglade fram bland de svartvita snöhögarna.   


Ni kan inte ens i er vildaste fantasi gissa vad jag hittade... och hittade på..   Lika bra att matte inget vet....   

  

  

Påskgodiset igår bestod av en ägghalva med kaviar på   Är det verkligen tillåtet att kalla sånt för påskgodis????


Visserligen var det gott, men jag väntade och väntade och väntade på det där smaskiga köttbenet, eller påsen med massor av smaskigt godis i.


Men jag fick ju vänta förgäves förstås..... måste säga att där blev jag besviken på min matte.   Hon brukar tillgodose min önskningar ganska så bra, men igår tappade hon stilen totalt...   en ägghalva...??? som påskgodis...??    Hoppas era mattar skötte sig bättre......


  

Och inte fick jag tag i nån katt igår heller    Plötsligt var alla katter som bortblåsta... kanske nån av dom läser min blogg så att dom blev varnade...?


Inte vet jag, men jag ska i alla fall göra ett nytt försök idag igen....  jag SKA ha tag på en av dom där kattskrällena!!!      

  

   

Sen hörde jag matte säga att vi skulle träna idag, det ska bli kul!!   Fast vi längtar efter gräsmattor, både matte och jag. Det är inte riktigt lika kul att träna på asfalt...  fast skit samma... bara jag får träna så får det gärna vara både snöslask och asfalt.

  


Jag har nog krafter kvar så att jag kan skriva ner en liten rapport sedan när vi har tränat... matte brukar tröttna långt före mig nämligen.     

  

Tjolahopp på er....  nu ska jag ut och reka och se om jag hittar nån katt...    

ANNONS
Av Flygmyran Salza - 3 april 2010 09:00

Nej.. riktigt så är det inte, men det borde varit så      


Matte väger mig i början av varje månad, och idag vägde jag exakt lika mycket som för en månad sedan.


Med den lilla mängd mat jag får, så borde jag gått ner massor tycker jag... men så var det alltså inte.    

  

  

  

Fast jag tycker att jag är precis lagom nu...  matte muttrar lite om att jag borde kanske väga nåt halvkilo mindre... men till och med hon måste erkänna att den här vikten är helt OK.    


Fast mitt hopp om större matportioner rök förstås all världens väg nu   Hoppas det blir snöfritt snart så att det blir lite påfyllning i form av extra mycket träningsgodis.    

  

  

   

Igår skulle matte i alla fall visa för husse att jag minsann kunde krypa både sakta och rakt. Vi har ett par bra träningsmattor här hemma, såna där mjuka avlånga, som lämpar sig himla bra för kryp. På dom får man inga skavsår varken på armbågar eller bröst, och det är man ju tacksam för...    

  

Men vaddå???  visa upp???  jag är väl ingen cirkushund heller...  så när matte sa kryyyp, då la jag iväg i gammal vanlig stil.


Man ska ju inte skämma bort gamla mattar alltför mycket. Det räcker väl om jag nån enda gång då och då gör som hon vill, för övrigt gör jag nog som jag själv vill tror jag.    

   

  

   

Matte och jag hörde en intressant sak på TV igår förresten.


En "ny" pedagogik som går ut på att mattar och hussar ska nonchalera och låtsas "inte se" oönskade beteenden, och istället rikligt belöna rätta beteenden.


Sån pedagogik gillar jag!!  Fram för mer sånt....!     

  

  

Vaddå?? Vad sa du matte...? Gällde det barn.... inte hundar???    


Äsch då... så orättvist... jag vill också bli "inte sedd" när jag gör sånt jag inte får   

   


Vad sa du nu då, matte? Måste du lägga dig i hela tiden när jag skriver...?


Jaha, finns den metoden sedan länge bland hundägare också...? Och den har aldrig fungerat där heller...??? Bara gett en massa ouppfostrade hundar??

  

  

Ähh, det där tror jag inte alls på...   jag tycker vi ska införa den metoden här hemma nu... omgående...     Jag ska ta ett snack med Pecca och Ibsen så ordnar vi en omröstning... och sedan...   

  

  

Men matte.. se inte så arg ut...! Vaddå??? Varför ska jag passa mig? och hålla mig på mattan???  Är det du som bestämmer här???    

  

   

Jaja, tro det då om du vill.... vi som är lite mer medvetna om verkligheten vet ju vem det är som bossar här i huset...    

   

  

  

Idag har jag i alla fall bestämt mig för att jag ska fånga en katt!


Dom springar här runt huset och retas och retas och retas... idag ska jag ta en av dom    det har jag bestämt nu!!!!

   

  

Hoppas att ni också hittar en katt att jaga, och att ni får mycket påskgodis idag!!!   ANNONS
Av Flygmyran Salza - 2 april 2010 11:45

Herre jestanes vilket håll-i-gång det var i Blåkulla...  ... när vi väl kom dit alltså..    

  

Matte påstår att jag är dålig på att navigera, men det är hon som inte styr ditåt jag säger...  fast i år gick det bättre än förra året, så hon har väl lärt sig nåt i alla fall   

  

Men tänk er tusentals virriga påskkärringar på samma ställe...  det kan bara bli hysteriskt kaos av det. Men roligt hade vi i alla fall...     

  

Hemresan i morse var inte lika rolig, disigt och grått och nästanpå kö hela vägen hemåt....   men nu är vi hemma igen... och skönt är det!    

   

   

Idag hoppas jag att matte vill göra något roligt... något hundroligt alltså, inte människoroligt som på Blåkulla.


Men vi får se, matte bara muttrar om att det är hopplöst att kunna gå nånstans nu... snön håller på att smälta, men det är jättemycket kvar fortfarande, och det går inte att gå på den, inte ens för mig som är så liten och nätt.     


  

Men matte har ett par specialställen där det brukar vara snöfritt och torrt ganska så snabbt, kanske har jag sån tur att vi åker dit och tränar lite idag, hoppas, hoppas.....   

  

  

Och OM vi ska träna lydnad, då kan ni ge er sjuttan på att hon ska ha mig att krypa igen.   


Jäkla idéer det där med krypandet...  det är väl ingen konst att krypa, det kan varenda hund, men att krypa i snöslask och på hård rivig asfalt, det är inte kul.


Och jag som trodde att min matte hade förstått att det ska vara roligt när vi tränar   så står det i alla böcker som hon brukar läsa i alla fall.

  

Nåja, jag hämnas på henne och hennes idéer må ni tro...    


   

Kryyyp, säger matte... och jag kryper. I superfart så att hon inte hinner med... och när hon försöker skynda på sina korta, knubbiga ben så gott hon kan... då svänger jag snabbt in framför fötterna på henne så att hon nästan ramlar  .


Det tycker jag är skitkul...  matte tycker inte att det är lika kul.      

   

  

Fast tålamod är inte mattes starkaste sida, så sist vi tränade och hon höll på att ramla över mig, då blev hon förbannad faktiskt    


Hon blir det ibland, och för det mesta är det inget att bry sig om, men den här gången tog hon i lite extra...


"Helvete, nu är jag trött på det här", röt hon så att mina stackars öron höll på att lossna...  "nu får du jäklar i min själ skärpa till dig!!!"


Och snäll flicka som jag är, så fann jag för gott att göra det då....      

  

  

Gissa om matte såg ut som ett fån, när jag vid nästa försök kröp stilla och försiktigt, och alldeles spikrakt vid hennes sida.... Bara att få se hennes min då, var värt skrapsåren på både armbågarna och bröstet   

  

  

Ibland är hon lite otydlig, min matte.... om hon bara talar om vad hon vill, så att jag förstår vad hon menar, då gör jag (för det mesta) precis som hon säger.    

  

  

Ha det gott... och hoppas att ni alla hittar en katt att jaga....   


Och så GLAD PÅSK förstås!


  

Av Flygmyran Salza - 1 april 2010 13:15

Ja, nu har hon suttit vid datorn precis hela förmiddan, min matte    


Hon har gjort om Peccas och Ibsens hemsida till en gratissida påstår hon...  och det är tydligen inte det enklaste när man är van att göra sina egna sidor.


Fast den ligger på samma adress i alla fall... kika gärna in och lämna ett litet avtryck      


I kväll borde hon ägna sig åt Hundskolans sida påstår hon... men vi ska ju strax dra iväg till Blåkulla, så det blir inget med det inte.     

   

   

     

I går sparade jag en massa pengar åt matte.  Jag hörde ju hur hon och husse häromdagen pratade om hur mycket pengar det går till hundmat här i huset... så jag tänkte dra mitt strå till stacken.   


Så igår när vi var ute på promenad passade jag på att äta mig mätt. Vi gick på ett ställe där vi inte varit på hela vintern, och där låg det MASSOR av delikatesser.


Och som tur är så låg det så långt in i skogen i djupsnön, så min matte tog sig inte dit. Vete sjuttan om inte hon också var hungrig för det var ett jäkla hojtande på henne när hon såg att jag smaskade och åt.    

  

Visserligen fick jag lite magknip sedan när jag kom tillbaka till matte, men det berodde nog mest på att hon gapade och skrek så bedrövligt.


Jisses.... man kan tro att det är världens undergång att jag äter lite godis    


Men jag har lärt mig att i såna lägen är det lika bra att hon får gapa och skrika en stund, sedan är hon nöjd, och jag kan glatt skutta vidare.   

  

  

Jag råkade höra att husse o matte diskuterade det där med "hårda hundar" vid middagsbordet sedan. Som vanligt var dom inte rikitgt överens, och jag fattade nada ja....    


Hårda hundar...? Är det såna där som finns på skyltar det? Eller rondellhundar kanske?


Vi vanliga hundar är ju himlans mjuka och gosiga, så inte kan dom mena oss inte.

  

   

Men jag undrar om jag kan övertala matte att ta samma promenad idag som igår... det finns säkert mer godis kvar att käka på...   

  

  

Har ni blivit lurade idag?


Matte blev lurad i morse, men det tror jag beror på att hon knappt var vaken, hon visste inte ens att det var 1:a april påstod hon...    


Jag tror inte att jag blivit lurad ännu i alla fall...  men det är inte så lätt att lura en Flygmyra heller....  vi är ganska så smarta, vi.   

  

  

Nu har matte packat färdigt kvasten säger hon, så nu ska vi dra iväg....    


Vi ses väl i Blåkulla hoppas jag....    

  
Av Flygmyran Salza - 31 mars 2010 09:12

Japp... nu är frukosten och morgonpromenaden avklarade så nu är jag redo för nya äventyr. 


Fast det brukar inte hända så mycket här på förmiddagarna     Och igår fick matte veta att hon nog måste göra om Peccas och Ibsens hemsida... och hundskolans hemsida... och kanske några sidor till som hon brukar fixa med. Det var nåt med ett Telia skippar alla sina hemsidor eller nåt sånt...


Hon lät inte speciellt lycklig över det, men jag fattar inte vad hon klagar på???


Hon är ju sysslolös säger hon.... skyller på all snö som ligger kvar.... då är det väl bara bra att hon får något att göra då... eller??   

  

Fast hur man kan behöva nåt mer att göra när man har en liten Flygmyra, det begriper inte jag.     Jag ställer ju upp på det mesta... när som helst 

  

   

   

Det där med katten i gårdens inlägg... kanske att jag behöver förklara det?? Fast... alla vet väl vad katter är till för..    

  

  

Jag älskar katter... i alla fall så länge jag får jaga dom.  Jag har aldrig träffat nån på nära håll... det har varit nära ibland, men jag har aldrig lyckats få nån närkontakt.


Grannen har en eländes katt som brukar reta oss hundar... så därför har jag bestämt mig för att alla katter är till för att jagas.


Och matte har suckande erkänt att "när det gäller katter har hon noll stadga och lydnad"...  haha... lyder gör man väl bara när man inte har något roligare för sig... eller??   

  

  

Härom kvällen när husse skulle släppa ut oss för kvällskissningen, så satt det en katt på vår veranda, alldeles utanför dörren.

  

  

Kattskrället slank ut genom verandaräcket, men jag la in överväxeln och drog iväg efter. Fast jag fick ju springa en lång omväg eftersom jag var tvungen att ta trappan ner...   men jäklar vilken fart jag fick upp.   


Till och med husse var lite impad över farten hörde jag...   men ni vet... när en liten Flygmyra lägger in högsta växeln, då står blixten stilla.

  

Fast jag fick inte fatt på kattskrället.... den gången heller....   Vi har ett högt staket in till grannen och det har räddat grannskapets katter många gånger det.... även om jag kan hoppa högt, så kan jag inte hoppa över det staketet.     


Men det kommer säkert fler chanser... och nån gång ska jag väl äntligen lyckas få tag på en så där otäck liten retsticka, hoppas jag.      

  

  

Idag skulle jag ju berätta för er om mattes fåniga idé om att jag ska krypa också, men det hinnerjag inte nu.


Matte ska iväg och handla säger hon, och jag får inte använda hennes dator när hon inte är hemma.    


Man kan aldrig veta vad en liten Flygmyra kan ta sig för, säger hon.... men jag gör ju aldrig något hyss så jag förstår inte alls vad hon menar   

   

  

Imorgon ska vi i alla fall åka till Blåkulla, det har matte lovat.    Det ska bli kul... förra året var det ett jäkla hålligång där....   


Fast förra året gick det ju nästan åt skogen med vår resa, men i år ska jag sköta mig bättre. För jag har bestämt att jag ska sköta navigeringen i år också. Matte protesterar vilt och påstår att vi flög vilse förra året när jag skulle bestämma vägen, men envisast vinner... och envis.... det är mitt andranamn det.     

   

  


Må ni ha en bra dag... och håll utkik efter kattskrällena...!     

  

  


   

  

Av Flygmyran Salza - 30 mars 2010 10:58


Om ni visste hur länge jag har tjatat på min matte om att jag vill ha en alldeles egen blogg.... och nu är det äntligen dags!   


Min matte har babblat om mig i flera år nu, i sin egen blogg, men nu är den som väl är nerlagd, så nu är det min tur.   


Nu ska jag äntligen få berätta om vad som händer här i huset, sett ur min synvinkel. Men jag kan redan nu varna för att min matte flödar över av en massa märkliga idéer om vad man ska göra, och framför allt HUR man ska göra det.

  

  

Redan på morgonpromenaden idag hade hon en massa exter för sig....     


Helt utan anledning satte hon på mig ett halsband, och sånt har jag aldrig på mig när vi är ute på promenad. Jag är ju som ni vet, en lydig hund, och såna får ju gå lösa, utan halsband och koppel.   


Men idag kom halsbandet på... och det var dessutom mitt sökhalsband. Och så satte hon fast min sökrulle i halsbandet  


Aha, tänkte jag... nu har det snurrat runt totalt i mattes virriga skalle  Jaja, det var kul så länge det varade, kanske får jag hälsa på henne nån gång på dårhuset...

   

Men det kom inga vitrockar och hämtade henne    utan vi klev iväg på vår promenad som vanligt... jag med min sökrulle hängande och slängande i halsbandet.


Och sökrullen ska man ju ta upp när man hittar den, den ska inte hänga där och slänga, så jag tog den snabbt i munnen och sprang till matte med den. 


Nej, sa matte, spotta ut den! Den ska du inte bry dig om nu!

  

  

Nähä nej.... vad menar hon att jag ska göra då????  Ska jag helt plötsligt strunta i sökrullen??? Ska den hänga där och slå mig på bröstet för vaje steg jag tar???


Jag brukar ju få massor av beröm när jag kommer med den i munnen....    


Det är det jag alltid sagt... det är ingen ordning alls på min matte...

   

  

I alla fall så fick naturligtvis matte som hon ville... hela promenaden hängde den där.. sökrullen. Och då och då försökte jag sno åt mig en godis genom att ta den i munnen och springa till matte med den.


Men idag gav det ingen godis....     

   

  

Matte tog ett kort på mig... hon gör det ganska så ofta bara för att jag är så himla snygg    ...  och idag fick sökrullen vara med på fotot.


Synd att det var så grått och mulet, jag kommer inte riktigt till min rätt, tycker jag...


  

     

Men det är inte lätt att vara hund i det här huset ska jag säga.   Ibland ska man göra si och ibland så... och alltid ska matte ha som just hon vill.

  

Brorsan Ibsen och jag har då och då pratat om att vi ska göra som VI vill nån gång... kanske... men Ibsen är en fegis han.

   

Han pratar gärna en massa, och vill verka så himla tuff... men han är en riktig vekling när det gäller. Ryter matte till åt honom så viker han sig direkt... så gör INTE Flygmyror, kan jag berätta.   

  

  

Jaja, nog om det.... orkar nog inte skriva så mycket mer nu... det är liiite klurigt att träffa rätt på tangenterna tycker jag      men nästa gång ska jag berätta om mattes och min diskussion som vi brukar ha när jag ska krypa vid hennes sida... jo, ni läste rätt... jag ska krypa.. ???!!!???!?? 

  

  

Har ni nån gång hört nåt så tokigt.... jag ska krypa när matte går???? 


Upp-och- ner-vända-världen kan man väl säga om det... det borde väl egentligen vara tvärtom.. eller..??    

      

  

När tassarna vilat sig lite återkommer jag.... men Flygmyran önskar er en bra dag... med många katter att jaga!   

  Om Flygmyran....


En Flygmyra är i det här fallet detsamma som en liten piggelin engelsk springerspaniel, egentligen döpt till Salza.

Hon är på väg mot sitt 6:e år, och sprudlar av livslust och energi.

Hon skriver här, lite sporadiskt, om sin vardag.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012
>>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besökare

räknare

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se