Flygmyrans blogg

Senaste inläggen

Av Flygmyran Salza - 25 april 2010 08:45


Nu är det solsken varenda dag... skönt!    Fast det är väl tur att morsan inte bokat in några tävlingar ännu för jag blir lite slö i all denna ovana värmen.    


Fast det beror kanske på vad man gör förstås... när vi strular runt på tomten här hemma då blir man lätt lite loj. Men vi var ute och tränade en liten stund i går kväll, och då var jag minsann inte loj, inte..


Matte är ju så barnslig så hon blir lite glad när jag är så där sprallig och lite tjosan svejsan... så ibland bjuder jag på det.


Duktig är jag alltid, säger matte... men det är inte alltid jag orkar bry mig om att vara så där lite extra taggad. Vissa dar känns det inte så angeläget, men så där varierande är det ju för människor också, så det behöver jag väl inte berätta om...    

  

   

Igår hade matte kycklingkorv med sig som godis... och det gillar jag!!!     För en liten bit kycklingkorv kan jag göra nästan vad som helst.. inom rimliga gränser förstås.   

   

Och det fanns fler som gillade mattes korvbitar igår....    

   

  

Nu hörde jag med mitt vänstra öra att mattarna pratade om sökträning i går, så nu håller jag tassarna för att det snart är dags för det också. Det är så himla kul att skutta omkring och leta gubbar i skogen... fast i vårt gäng är det ju mest gummor förstås    

  

  

Och när vi var på väg till bilarna fick jag äntligen chans att sätta den där nya ynglingen på plats också. Han är ganska så trevlig, men lite busig, så han behövde få veta vem som bestämde tyckte jag.


Matte la sig förstås i som vanligt, och han såg inte heller direkt ut som att han brydde sig om vad jag sa.... men jag kanske får en ny chans nån annan gång.


Busiga ynglingar ska sättas på plats tycker jag.....   


   

Nu har vi varit ute på morgonpromenaden, och det var skönt. Då blir man av med lite spring i benen och kan slappa en stund sedan.  Vissa dar är det väldigt mycket spring i mina ben...   


Fast matte tjatar alltid om att det är så skönt att jag kan ta det lungt när det inte händer något... vaddå då???  finns det inget att göra så finns det inte. Då är det lika bra att slappa och samla krafter till kommande äventyr. 

  

  

Och apropå äventyr.... när jag sitter här och skriver nu så finns det en sån där reklamgrej som hoppar omkring  i kanten på skärmen.... 


"Boka en jorden-runt-resa och få en ryggsäck på köpet!"


Undrar hur många som just nu får infallet att boka en sån resa just för att få denna fantastiska ryggsäck...?   


Åh... en sån ryggsäck har jag alltid velat ha... jag bokar genast en sån resa, då får jag den gratis och sparar massor med pengar... hurra!!!   

   

  

Matte vet att jag gillar ryggsäckar... det finns alltid en massa roliga saker i dom... men hon nekar i alla fall bestämt att boka en sån resa åt mig.

Taskigt tycker jag...    

  

  


     


ANNONS
Av Flygmyran Salza - 23 april 2010 14:53

   

Ja, förutom den kommande middan så är det slut på aktiviteter för idag säger matte.... i alla fall för mig.


Bara för att hon är slut och kaputt så behöver väl inte jag vara det också?    Fast.... lite trött är jag allt...     

  

Det är jobbigt nu innan jag vant mig vid att det är vår ute. Helt plötsligt så är vi ute i friska luften nästan hela dan.... så var det inte för nån vecka sedan.

   

Fast idag har vi inte cyklat nåt, vi har tränat lite, och sedan tog vi en runda i motionsspåret.... ni vet, där man inte får ha lösa hundar.    


  

Och matte var så nöjd när vi tränade... ibland så tycker jag det är kul att överraska henne, så idag gjorde jag allting precis exakt så som hon vill att jag ska göra.


Bäst hon passar på och njuter idag, för jag vet inte när jag tänker göra om det nästa gång.... det kan dröja länge....

   

   

Men det blev lite flåsigt att träna idag. Solen sken.. och det snöade (!)... och det var ganska så varmt.  Det är man ju inte heller van vid ännu....


Men matte gick i bara en tröja så hon tyckte nog också att det var varmt, trots att hon inte alls gör speciellt mycket mer än att kommendera mig hit och dit.


Skulle vara kul med ombytta roller nån gång....     

  


Idag fick matte för sig att testa mig på alla olika moment som börjar med att jag ska ligga ner.


Hon påstod att det var för att jag ibland (obs! bara ibland!! ) börjar krypa bara hon rör på fötterna.... utan att ha sagt något kommando...    

  

  

Så nu varvade hon fjärrdirigering, inkallning och kryp. Allt i syfte att jag skulle börja krypa när hon rörde på sig för att lämna mig.... så att hon skulle kunna skälla på mig förstås.    


HA... min matte tror att jag är mindre vetande     Som om jag skulle gå på nåt sånt...?  Nej, då får hon nog vara fiffigare än så, min matte.


Naturligtvis så förstår jag vilket moment som väntar... det har matte talat om på flera olika sätt, utan att ens öppna munnen. Men sånt tänker hon inte på... nej då, det är enbart mitt fel allting...    

  

Herregud... lite träning av mattar skulle nog inte skada det heller....     

  

   

Nu ska jag tassa ut i köket och så om det går att få middag lite tidigare idag... det suger lite i magen tycker jag...     

  

   
ANNONS
Av Flygmyran Salza - 22 april 2010 17:04

  

Fast idag är det Ibsen som fyller år     Han ska föreställa vuxen nu, den där lille fjanten. Matte påstår nämligen att man är vuxen när man är 3 år gammal... fast jag för min del håller en slant på att Ibsen alltid förblir en liten skitunge.    

  

   

Idag har vi varit ute i trädgården och hållit koll på husse och matte igen. Nån måste nämligen kontrollera att dom inte fuskar när dom krattar och donar, man vet aldrig vad hussar och mattar kan ta sig för om man inte bevakar dom.    

   

  

Och sen har matte och jag varit ute på en cykeltur idag också. Jag gillar det skarpt... att få springa bredvid cykeln alltså   


Och så får jag springa lös för det mesta, det är bra. Då kan jag stanna och kissa om det blir nödvändigt, och känner jag nån spännande doft så får jag stanna och undersöka den. Sen lägger jag på ett litet extra kol och springer ikapp matte igen...     

  

   

Igår kväll var vi ju ute och tränade en stund. Och då var det en ny hund med... nån som jag inte alls känner och som jag inte ens fick hälsa på.   


Det var ganska så taskigt tycker jag...   Det var en hund av samma ädla ras som jag, och han var också duktig. Det hörde jag att alla mattarna sa.... och det är väl klart... är man en springer, då är man duktig, så enkelt är det!    Matte funderar på att köpa ett stativ till videokameran nu i alla fall. Hon påstår visserligen att det är hemskt att se alla fel vi (vaddå vi??? hon, ska det vara ) gör, men måste ju trots det erkänna att det är himla nyttigt att filma när vi tränar. 


Jag passar oerhört bra som filmstjärna, så jag tycker förstås att vi ska filma mig, men som vanligt är det väl matte som bestämmer kan jag tro.   


Vi får väl se, hennes pengar brukar ta slut fort, dom brukar sällan räcka till allt som hon... och jag ! ...   vill ha.    

  

  

Nu har jag inte så mycket mer att skriva om idag.... matte har fortfarande inte bestämt vad/när/vart vi ska tävla så jag kan inte berätta om det heller. Hon bara velar hit och dit, det är absolut ingen ordning på henne...    


Det kommer säkert att hinna bli höst innan hon bestämt sig för vad vi ska göra... och då är tävlingssäsongen nästan slut...    


Tänk om hon ändå kunde låta mig bestämma, jag vet precis vad jag vill...   

  

  

Tjingeling på er... hörs snart igen!


Av Flygmyran Salza - 21 april 2010 17:30

    

Ja, nu är det inte bara Fabian som är vårstädad här, även jag fick en storstädning idag.


Matte klippte och fejade på det väldiga, och jag måste ju säga att det är tur att jag fått mer päls på senare tid, annars hade jag varit flintis nu.    

      

Det är inte så himla kul att stå där och bli kammad och klippt, och klippt, och klippt...   men jag har inte så mycket att välja på. I det fallet är det matte som bestämmer...    

  

  

Och sen så har husse städat på tomten idag, och matte har också hjälpt till... lite... så vi har varit ute nästan hela dan.  Vårluften tar på krafterna kan jag tala om...    

   

  

Fast matte påstår att vi ska ut och träna i kväll... vi får väl se om jag orkar. Jag hade tänkt sträcka ut mig på mattes säng och ta en tupplur när jag skrivit färdigt här... 


  

  

Förresten... igår när matte och jag var ute och cyklade (kul!!) så mötte vi en pyttevalp. Matte påstår att han nog bara var 14-15 veckor eller nåt sånt...  men att han skulle bli en stor hund när han växt färdigt.

  

Fast nej då... jag fick inte alls hälsa eller så... vi svischade förbi i en väldig fart, men vi hann i alla fall se att han hade ett sånt där fiffigt flexikoppel, ni vet.


Han spraang hej vilt från ena sidan av gatan till den andra sidan (en återvändsgata med lite trafik som väl är) , och det var ingen ordning på nånting.


När hans matte såg oss komma så halade hon in honom, men han hoppade och skuttade som en galning ändå.... och när vi passerade släppte hans matte efter på kopplet så han rusade i full fart efter oss... ända tills kopplet tog slut.   

  

Jag tyckte att det såg skitkul ut, och frågade min matte varför jag inte fått ett sånt koppel när jag var liten... ?


Och då fick jag naturligtvis (att man aldrig lär sig!    ) en lång utläggning till svar. En utläggning där matte undrade hur i all världens dar den valpen skulle kunna lära sig att gå fint i koppel.


Hon påstod att han säkert skulle komma att väga bortåt 35-40 kg när han var färdigvuxen... en sån kan inte flänga omkring i flexikoppel påstod hon...  en sån hund behöver lära sig att gå fint i ett vanligt koppel i första hand.


Men jag förstår nada jag... det verkar ju jättekul med ett sånt koppel tycker jag..!   

   

  

Fast... idag när vi åkte hem från promenaden, då såg vi den där pyttevalpen igen. Nu gick dom inne i samhället, alldeles bredvid den trafikerade vägen.... och valpen uppförde sig likadant där.


Hopp o skutt i långt koppel åt alla håll och kanter.... och så försökte han jaga bilarna som körde förbi...      och det får man ju inte!!!! Det är ju farligt...!

  

      

Matte skakade på huvudet och muttrade något om en framtida "problemhund"... vad nu det kan vara för nåt..? 


Jag tycker nog att det allra mest handlar om en problemmatte jag... inte en problemhund.     Stackars lilla pyttevalpen som har en sån matte....    

   

   

Nu ropar matte att vi strax ska åka... och jag som skulle slappa ikväll...  ingen rast och ingen ro...   


Tjingeling på er...!

  

   

  
Av Flygmyran Salza - 20 april 2010 19:06

  

Salza påstår bestämt att hon inte har något att skriva om idag, så jag lånar hennes blogg en stund....

  


Har suttit en stund då och då på senaste tiden och kikat runt på Facebook, och jag blir varje gång lika fascinerad.

  

    

Naturligtvis är det jag sett bara en susning i vinden av vad som finns att se, men det gör inte det hela mindre fascinerande....

 


Folk tränar hund ihop en hel dag, sedan åker dom hem, sätter sig vid datorn och tackar via datorn kompisarna för en trevlig dag... härligt!

  

Föräldrar (mest mammor tydligen) kommunicerar med sina barn via FB, trots att dom bor i samma hus...

  

Och massor av folk drivs av en oemotståndlig lust att berätta för sina vänner... och övriga världen... att... nu går jag och lägger mig!   eller... nu är jag vaken!


Nu äter jag det och det... och så dricker jag det och det till.... nu tänkte jag på det... och nu gjorde jag det...

  

Vore det inte lika bra att köra med lite hemmakameror direktkopplade till datorn?

  

Och när jag ändå håller på och förundras....  Farmville..!  Häpnadsväckande är ordet.

   

 

Nej då, jag har inget emot FB, absolut inte. Och jag har inga åsikter om vad som eventuellt kan anses vara bra eller dåligt... jag säger bara att jag är oerhört fascinerad av företeelsen.  OBS! dessa två meningar är ni snälla... 

   

      

Människors beteenden är minst lika intressanta som hundars beteenden, och i alla fall jag läser och hör titt som tätt i tidningar och andra media om att det faktiskt finns fler än jag som har dessa funderingar.


Alltså är det inte enbart jag som är fascinerad...


Men det är ju kul att folk roar sig och trivs....    missförstå mig inte där...  men företeelsen är i alla fall märklig.

   

   

Jag tycker också att det är ett ypperligt sätt att hålla kontakt med folk, men jag har inte själv något behov av att i detalj berätta om allting jag gör under dagen.


Och eftersom jag inte själv är sån, så undrar jag ju förstås vad som driver folk att, i vissa fall, blottlägga i stort sett hela sitt liv inför resten av världen?

   

Ni vet, sånt som är främmande för en själv är ibland lite svårt att förstå...

  

  

Men visst.... helt Ok att dom som känner för det, gör så. Det som kan vara lite förbryllande (för mig alltså, jag som är född misstänksam) är väl att dom allra flesta gör det inför hela världens ögon.

  

Och eftersom jag är född misstänksam så vet jag att alla inte alltid vill och gör gott mot sina medmänniskor.


För den som vill, är det skrattretande lätt att kartlägga människor och deras liv via FB....   precis lika lätt som det är att göra det via en frispråkig blogg.

    

  

Nej då, jag lider inte av förföljelsemani eller nåt sånt...  har bara en gammal "yrkesskada" som ger sig tillkänna ibland, tillsammans med en viss skepsis mot omvärlden och medmänniskorna.


En inställning som kanske är en belastning ibland, men bevisligen inte alltid helt fel.

   

 

Men skit samma... vi är alla olika, på både ont och gott.... och det finns ju inget som är rätt eller fel i det sammanhanget.... men jag är ändå förundrad över företeelsen Facebook.

    

Ska bli så himla intressant att se hur Facebook ser ut, och används, om ett år eller två. Eller har det kommit något annat då? Något som konkurrerar ut FB kanske?


FB har ju till stor del ersatt bloggarna tror jag. I alla fall de bloggar som vi vanliga små svenssons skrev/skriver...  och det trodde väl ingen för ett par år sedan.


Så det ska bli intressant att följa utvecklingen framåt.... 

  

  

Och nu har jag lånat färdigt bloggen för idag... Salza ska återfå sin blogg, hon kanske har nåt att säga nån annan dag.

Det här var bara ett litet återfall som pyste över...     

   

   


Av Flygmyran Salza - 18 april 2010 08:58

  

Lite taskigt tycker jag att det är att så många slutat läsa bloggen, nu när jag skriver istället för matte.   


Fast matte tröstar mig med att det säkert beror på att vi bytt blogg.... det fanns mycket mer hundfolk på den förra bloggen... och mycket mindre medlemmar också för den delen.


Ja, det där lät kanske konstigt... men min blogg liksom försvinner bland alla andra bloggar här...    

   


För inte kan det vara så att folk tycker att det jag har att säga är ointressant???   


Bara en massa meningslöst dravel...??    


Matte påstår i och för sig att det nog kanske är så....

  

Hon påstår att många är såna att dom mycket hellre läser sånt dom retar sig på, så att dom kan prata skit en stund.... än att dom läser sånt som jag skriver, där det inte finns så mycket att reta sig på.


Människor är väl konstiga, dom....???

   

   

Jag hörde förresten min matte igår när hon svor över folk som inte besvarar mail....  och det är ju också konstigt.... att folk inte orkar besvara mail alltså 


Mail går jättefort och jättelätt att svara på... varför struntar folk i det då???

   

   

Dom är ouppfostrade och nonchalanta, säger matte.... inget folkvett alls.... och inget hyfs heller....    


Jag är inte helt säker på vad hon menar med det, men hon låter som att det inte är nåt bra i alla fall.

  

Hos min matte har dom i alla fall definitivt gjort bort sig... det förstår jag ju.

   

   

Idag ska vi i alla fall ut och träna, det blir kul! Fast det blåser så våldsamt så jag får nog knyta ihop öronen, annars är risken stor att jag lyfter och flyger iväg....    

  

   


Av Flygmyran Salza - 17 april 2010 13:08

  

Japp.. så kallar matte mig såna här dagar när jag har varit behjälplig i köket 


Vi har lagat mat, matte och jag. Massor av mat.... och ganska så smaskig mat också.  Ibland får matte för sig att hon ska köpa en massa grejor, och så ska det lagas mat i timmar sedan.  Och då måste naturligtvis jag hjälpa till.... 


Men den ska minsann inte ätas upp, all den där goa maten. Inte nu direkt i alla fall.... nej då, den ska ner i frysen.. för framtida behov... som matte säger.

  

  

Men jag har hackat lök, och jag har rivit morötter, och så har jag skurit massor av vitkål i lagom småbitar.... och så har jag passat ugnen så att maten inte skulle bli bränd.


Jag tror inte att matte skulle klara allt det där utan mig, hon verkar ha fullt upp fastän jag hjälper henne.    

  

Men jag är lite sur på henne... jag fick inte krydda kotletterna, och jag fick inte smaka av köttfärssåsen, och jag fick inte komma i närheten av steken..... och jag fick inte heller provsmaka den där jätteskålen med köttfärs som skulle bli kålpuddingar.   


Allt det där skulle hon minsann fixa själv, det tycker jag var orättvist..    

  

  

Det enda jag fick att knapra på var lite mörötter och så äcklig vitkål....  lök får man inte äta säger matte, och det är lika bra det, för sånt är äckligt.

  

Ja, ok då... jag fick smaka på köttfärsen... lite, lite... men det fick Ibsen och Pecca också, och dom hjälpte minsann inte till alls.    Jag borde ha fått mycket mycket mer än vad dom fick....

  

  

Men nu har vi mat för många, många middagar och det är ju bra.   Fast jag förstår inte varför inte matte kan köpa en säck mat till henne själv och husse... precis som hon gör till oss.   


Det måste vara mycket enklare, det där med att laga mat tar en jäkla tid....

  

  

Nu ska jag i alla fall påminna matte om att det är dags för vår promenad. Även om vi jobbat hårt idag, både matte och jag, så måste vi ju få vår vanliga promenad.


Ibland försöker matte med att hon inte orkar, ryggen är av och sånt där dravel... men det slutar alltid med att vi travar iväg i alla fall.    

  

  

Det snöade här förut, men det har slutat nu... hoppas matte orkar en ordentlig vända idag. Det är lite spännande ute nu när snön börjar smälta och en massa nya dofter kommer fram. 

  

Om hon fuskar och går en kortis, så har jag nog krafter kvar när vi kommer hem.... och då ska jag ta grannens katt!!!  Det är dags nu....  den retar mig varenda dag....     

  

  

   

Av Flygmyran Salza - 16 april 2010 18:47

  

För en gångs skull hade jag en kompis här idag     Det händer inte ofta, så det var kul!


Han var här för att klippas (vilken tur att jag slapp!! ), men innan han åkte upp på "klippbordet" så fick vi leka lite. 

  

Fast jag var lite svårflirtad i början....

  


Men vem kan motstå en Gimzo...?  Ok då... vi leker väl då....  

Men sedan fick den stackarn utstå mattes klipporgie en lååång stund, det klipptes och fejades på det vilda, men han blev ganska så fin när han var färdig får jag väl erkänna...     

  

  

När  han var klar fick vi busa lite till, men då skulle våra tvåbeningar fika så det fick bli lite bus inomhus då... och det var ju mysigt det med.    
Fast jag är ju van vid vilde Ibsen jag.. så jag taggade till lite och fick upp ångan.......   


     
Men Gimzo hade ju cyklat hit, sedan stått på "klippbordet" jättelänge och så busat med mig sedan... han tog slut!   Hoppas han orkade springa bredvid cykeln hela vägen hem sedan också... fast hans matte hade en korg på cykeln såg jag... hoppas att han fick sitta i den om han inte orkade springa hela vägen      

   

Fast det är inte så ofta som vi av den ädla rasen springerspaniel inte orkar... vi tar inte slut i första taget. 


I alla fall inte om vi gör något som är roligt....   och roligt är ju det mesta som man kan hitta på... förutom att bli klippt då förstås.     

  

  

Men Gimzo var lite besviken på fikat, så han funderade på om han skulle ta en smakbit av fågelmaten...


  

  

  

Förresten... kommer ni ihåg att matte har tjatat om mina lååååånga ögonfransar? Dom som har växt så våldsamt sedan jag blev en "henom".... eller ett "det"... eller hur man nu säger om såna där kastrater eller vad vi kallas.


Idag när Gimzo och jag hade lekt och han inte orkade mer   , då tog jag en liten tupplur jag också... och då passade matte på...   


Kan ni se dom...???   Superduperlånga... eller??? Är det nån som är avundsjuk kanske...?      Men nu har vi käkat, och varit ute på promenad.. och nu säger matte att det inte händer nåt mer.... så nu blir det väl att slumra lite lätt resten av kvällen     

   

  

Imorgon hoppas jag att det händer nåt kul igen....     

  

  

    Om Flygmyran....


En Flygmyra är i det här fallet detsamma som en liten piggelin engelsk springerspaniel, egentligen döpt till Salza.

Hon är på väg mot sitt 6:e år, och sprudlar av livslust och energi.

Hon skriver här, lite sporadiskt, om sin vardag.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012
>>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besökare

räknare

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se