Flygmyrans blogg

Senaste inläggen

Av Flygmyran Salza - 3 maj 2010 09:39

  

... släpade matte omkring på kameran i morse. Hon tog med den för hon trodde att vi skulle få se några rådjur, men så blev det inte.


Rådjuren går där varje gång matte inte har kameran med... men idag höll dom sig förstås borta   


Synd tycker jag... det är kul när dom skuttar iväg, dom där långbenta sakerna...

  

Så dagens bilder är inte alls nåt spännande...  frånsett alla intressanta dofter så hände det absolut inget alls...Matte hittade lite snö som hon var tvungen att fota... som om hon inte fotade tillräckligt med snö i vintras då...        Men hon påstår att det är bevis... för att vintern inte är över ännu...
Det enda jag hade att roa mig med var det gamla vanliga sork-letandet. Fast det har varit dåligt med fångsten i år....     Annars så är ju en färsk sork ett lagom litet mellanmål tycker jag...  men nu kanske jag får leka med den där godisgrejen idag igen, och då blir det ju lite extra tilldelning där i alla fall.

  

   

  

Men vet ni att matte har börjat köpa kycklingkorv åt mig som träningsgodis. Det är miljoners gånger godare än vanlig korv....    


Men samtidigt som  hon har den där jättegoda korven så har hon blivit så himlans petig också.    


"Vi måste fixa till lite småtjafs" säger hon, och så krånglar hon som sjuttan när vi tränar.


Alltså.... göra fort och snabbt och lätt... och så hit med belöningen i en himla fart sen... det är min melodi det.  Det där millimetertjafset som matte har fått för sig, det gillar jag inte alls.


Och inte matte heller egentligen, och hennes tålamod är inte jättestort... om man säger så....    så det gäller att man är lite skärpt när hon kommer igång med sina idéer.

  

Fast... skärpt är ju mitt andranamn... vass som en knivsegg, det är jag det.... så det fixar sig nog...    

  

  

Jag ser i alla fram emot när vi får träna sök igen... då är det inget tjafs om millimetrar inte... där kan man röja lite som man vill    

   

Och i går hörde jag att min veliga matte äntligen bestämt sig för när vår tävlingsdebut i sökskogen ska ske.... det ska bli spännande det...  och kul! 


Men det är ganska så långt kvar, så vi hinner nog träna många gånger innan dess.

   

  

Tjosan svejsan på er....   hoppas veckan blir bra!

  

  


  


     

ANNONS
Av Flygmyran Salza - 2 maj 2010 13:42

  

Jaha ja, säger ni lite förvånat då kanske...  vad är det för märkvärdigt med det då???   


Jo, förstår ni... i det här huset kan man inte ha några leksaker för dom biter flismaskinen Pecca sönder med en gång.     Och är det mot all förmodan något han inte bryr sig om att bita sönder, så är det istället Ibsen som med hjälp av sitt krokodilgap förstör det.

   

   

Men idag fick jag en sån där grej som matte fyller med godis, och så ska man försöka få ut godiset därifrån... skitkul... snacka om godisautomat    


Fast den var lite klurig.... ett enda hål, och så måste man verkligen få den att vända upp och ner på sig trots att den hade en tyngd i ena änden, annars ramlade det inte ur något godis.


Men det tog mig 15 sekunder att komma på vad jag skulle göra... sen så smaskade jag massor av godis    fast det var en hal liten grej, det där.... man fick jobba för maten i alla fall.


Efter ett tag tyckte jag att det tog för lång tid mellan varje godis, så då försökte jag skrämma den att släppa ifrån sig godiset lite snabbare genom att skälla på den, men det hjälpte inte det heller...      


 


Bästa sättet var ju att välta den och rulla på den... samtidigt... inte så himla lätt ska ni veta.   

 


Jag försökte komma åt godiset direkt genom det där lilla hålet, men det gick inte.... och inte gick det att bita sönder den heller...

       


Det var bara att kämpa på och försöka välta och rulla på den tills godiset behagade ramla ut... alldeles slut blev man efter en stund    
  


Jag hörde matte fundera på om jag skulle få min middag på det viset kanske.... det hoppas jag verkligen inte var hennes allvar    


"No free food" är väl en sak... men det får väl vara nån måtta på det hela.

  

  


ANNONS
Av Flygmyran Salza - 2 maj 2010 08:05

  

Den där ledsna spanielblicken funkade inte på matte igår, hon åkte utan mig  och hon var borta länge...  orättvist tycker jag.

  

Men hon berättade nåt förskräckligt när hon kom hem....   

  

   

I lydnadsklass 1 var det en ung tös som tävlade med sin unga hund, bara 1 år gammal. Som väl var så var dom inte från nån klubb runt omkring här , sa matte.....  för den klubben som dom tävlade för borde skämmas som har såna medlemmar.    


  

I alla fall så gick det inte kanonbra för dom där två ungdomarna. I dom två "kritiska momenten" i klass 1 (läggande under gång och ställande under gång) så var hunden väldigt låg och tveksam. Hon drog sig undan från sin matte och ville inte riktigt följa med....  gjorde det hon skulle, men med stor tvekan.


Och matten blev irriterad, det hördes ända ut till publiken....    


Sedan när det var dags för det avslutande hoppet, så var hunden jättelåg med slokande svans och nertryckt kroppsspråk.... och valde att springa bredvid hindret till sin arga matte.

  

Och när dom sedan lämnade planen för att gå till husse och några kompisar som stod vid sidan av och tittade på, då var matten JÄTTEARG. Hon skällde på hunden hela vägen från planen.... synd att domaren inte hörde det...

  

   

Och hunden skyndade på och ville antagligen bara komma därifrån, men då ryckte matten till i kopplet så att hunden skrek och slängde sig ner på marken....


Jaja,, vissa hundar är pjåskiga och gnäller för det minsta lilla... men det här var enligt min matte ett "fult" ryck... vad hon nu menar med det.   


Sedan tar den där elaka matten sin hund i nackskinnet, vrider om och trycker ner hunden ännu mer mot marken, samtidigt hon skäller på den med hög, arg röst.


Hunden husse försöker lägga sig i och säger nåt i stil med "får jag henne nu". Varvid matten blir helt vansinnigt arg, och skriker åt hussen att låta bli hennes hund. Och så ger hon hunden ännu ett rejält ryck i kopplet vilket gör att hunden slänger sig så långt hon kan i kopplet för att komma därifrån.

  

Matten rycker till sig hunden, drar åt kopplet så att hundens framben inte når ner i marken och håller så medan hon med hög röst skäller på husse som "ska ge fan i att lägga sig i, och som kan dra åt helvete om det inte passar".

  

  

Vid det laget känner min matte att det egentligen är läge att lägga sig i det där och se till att hunden inte far ännu mer illa... men eftersom matten är så vansinnigt arg på husse som försöker lägga sig i, så vågar hon faktiskt inte.   


Medan hon, och flera andra, står och tittar på går matten till rena handgripligheter gentemot husse, som ännu inte gett upp försöken att få ta över hundens koppel.


Matten knuffar och slår på hussen, allt medan hon med hög röst skriker att han ska ge fan i hennes hund... 


Husse påpekar att det är hans hund också, men så är det inte enligt matten.

   

Så småningom lyckas hundens husse dämpa ner det hela lite, men den där stackars hunden står hela tiden med svansen in mellan bakbenen och ser jätteledsen ut, och med jämna mellanrum gör hennes matte ett ryck i kopplet så att hundstackarn far omkring som ett torrt skinn.


Vilken tur att min matte inte är sån...  jag skulle bita henne om hon gjorde så mot mig.   

  

  

Och egentligen skulle den matten anmälas, för så får man aldrig behandla en hund, och definitivt inte i samband med en tävling.

  

  


Och hundens husse och vännerna som såg det hela borde tänka till lite... den där tösen betedde sig helt oberäknelig och okontrollerat för att ett lydnadsprov i klass 1 inte gått exakt så som hon ville...  vad kan hon inte ta sig för när det verkligen gäller något viktigt?


Och kan man behandla sin hund på det viset när man blir arg och besiken, hur behndlar man då till exempel små barn som trilskas??? Jisses....   hoppas den där hussen tar hunden och rymmer sin väg illa kvickt  

   

Min matte brukar alltid säga att vi hundar gör som vi blivit lärda...  och det tror jag är sant.


Gör vi fel så beror det på att vi inte riktigt vet vad/hur vi ska göra just då....  det beror INTE på att vi helt plötsligt får för oss att "nu ska jag reta matte och göra fel"....  såna är inte vi hundar.

  

  

Tur att jag inte fick följa med.... jag hade nog blivit ledsen om jag sett den där stackars hunden.    Synd att ingen (inte ens matte) hade kurage nog att lägga sig i... 

Hade jag varit med så hade jag i alla fall anmält den där hemska matten... 

  

  

   

Idag hoppas jag att jag får göra nåt roligt. Det hoppas jag varje dag, men det blir ju inte alltid så. Men hoppas kan man alltid....     


Igår när vi var ute på vår promenad så ramlade matte... halkade på en hal trädstam som låg på marken... och då slog hon sig jättemycket på det ena benet. 


Det ser alldeles blått och konstigt ut nu... vilken himla tur att hon inte bröt av benet... hur skulle vi då fått hem henne???


Inte ens Pecca som är så stor och stark hade klarat av att släpa hem henne..  

    

Hoppas hon håller ordning på sina ben i fortsättningen....    

   

  

När vi går ut idag ska jag prova om jag kan flyga... flygmyror brukar kunna det, men ännu har jag inte lyckats riktigt bra nån gång. Men idag blåser det kanonmycket... fällerjag ut öronen ordentligt så kanske, kanske det kan gå denna gången....  

  

  

Tjosansvejsan..... hörs!

   

   
Av Flygmyran Salza - 1 maj 2010 08:30


Det blev ingen brasa för mig igår, så alla hus i området står kvar oskadda   

  

Det enda roliga som hände igår var att vi tog en skogspromenad på ett ställe där vi inte varit sedan i november förra året.    Det är ju skit till lång vinter när det dröjer fem månader innan snön har smält såpass att man kan gå där.


Och ändå fick vi då och då pulsa i ganska så djup snö där inne i skogen.     Fast idag regnar det, så nu kanske den allra sista snön äntligen försvinner....

  

  

Idag hörde jag matte säga att hon ska åka och titta när en av mina kompisar tävlar... och att jag nog skulle få stanna hemma..  ?!?!?!?    


Hur orättvist är inte det då? Det är ju min kompis, inte hennes....  jag protesterade vilt, och då skyllde hon på att det inte var nåt kul för mig att bara stå stilla där i regnet.


Ha, sånt vet väl inte hon nåt om...  vi hundar är ju inte alls lika pjåskiga och ömtåliga som ni människor.     


Jaja, vi får väl se....   om jag ser tillräckligt ledsen ut när hon börjar bylta på sig sina kläder så ångrar hon sig nog och tar mig med. Hon är lite känslig för såna där ledsna spaniel-ögon, min matte...      

   

   

Nästa helg ska jag i alla fall få gå kurs, det händer inte så ofta.  Hoppas att det är en kul kurs, kul för mig alltså....  fast jag tycker att det mesta är kul.   

   

   

    

Matte läste ett bra blogginlägg för några dagar sedan, sa hon....  Där funderade man över just det där att vissa hundar tycker att en sak är roligt, och andra hundar tycker att samma sak är urtråkigt...

    

       

Min matte påstår alltid att vi hundar tycker att sånt är roligt som våra mattar och hussar tycker är roligt. Gillar inte matte lydnad, då gillar inte hunden lydnad heller... gillar inte matte att jobba i skogen, då gillar inte hunden det heller...


Fast det där sista tror jag inte alls på. ALLA hundar gillar att jobba i skogen, det tror jag i alla fall....  även om deras mattar och hussar inte gillar det.  


Men lydnad gillar säkert inte alla hundar.  Jag skulle nog inte tycka att det var så kul med den där petiga lydnaden heller, om inte matte gillade det så skarpt.


När matte har kul, då har jag också kul.... och så får man ju massor av godis.... mums...     

   

  

Min matte påstår alltid att vi hundar är egoister ut i klospetsarna. Vi gör bara sånt som lönar sig, säger hon... 


Fel, tycker jag.... vi gör ju alltid allt vi kan för att vara våra mattar och hussar till lags...  att det sedan genererar en eller annan korvbit, det är ju bara en självklarhet...


Och ju mer korv, desto bättre jobb... det är min slogan.

   

   

Ingen gratismat, säger matte.... inget gratisjobb, säger jag....  men på nåt vis så brukar vi få ihop det där, så att vi båda två blir nöjda i slutänden...     

   

  

Nu ska jag påbörja min övertalningskampanj för att få följa med matte när hon ska åka till den där tävlingen. Om jag hela tiden smyger efter henne med min allra mest bedjande blick och en slokande svans, då ändrar hon sig nog tror jag....  hon är ganska så blödig min matte    

  

  

Tjingeling på er! 

  Av Flygmyran Salza - 29 april 2010 11:55

  

Japp...jag funderar på att bli pyroman. I morgon ska man tända brasor, och jag funderar på en alldeles egen brasa.


Husse har en stor hög med sånt där som han krattar ihop på tomten... den borde väl brinna bra?    


Matte tänker säkert inte ta med mig till nån brasa, så då får jag väl fixa en själv.  Visserligen hörde jag att matte läste i tidningen häromdagen att ett helt hus brann ner när någon eldade intill huset, men det finns så många hus här där vi bor, så om något enda brinner ner så gör det nog inte så mycket...     

    

   

Igår var vi ute och tränade... pyttelite..!     Just precis när jag fått upp ångan och börjar bli i form, då var vi färdiga... konstigt...    


Matte är lite slö och slapp med den där träningen tycker jag. I vintras när det var massor med snö, då tjatade hon varenda dag om att hon ville kunna träna. Nu när det går att träna nästan dygnet runt, då skolkar hon...  knepigt.


Men jag hörde i alla fall att vi ska träna sök nästa vecka, det ska bli kul! Fast det är alltid för lite av den träningen också, om nu någon vill veta vad jag tycker...


Springa i skogen är kul, det kan man göra hur länge som helst tycker jag....

   

Men det är ingen ordning på min matte alls nu för tiden. Hon är en stor virrpanna hela hon....


Hon tjatar om att hon saknar sin blogg, och jag är livrädd att hon ska stjäla min...


Och hon kan inte bestämma sig för om vi ska tävla nåt, eller inte.....


Och hon kan inte heller bestämma VAD vi ska tävla.... OM vi ska tävla....

  

  

Herregud, det är väl inga problem tycker jag... jag är med på det mesta, så anmäl till det som finns... så kör vi så det ryker... tycker jag då    

  

   

Njaaaa, säger matte fegt....  vi har ju inte tränat på så länge... och det är inte säkert att det... eller det... eller det.... funkar så bra.... och så vet jag ju inte om vi kommer med.... och så kostar det en massa pengar.... och så vidare.... och så vidare...


Har ni hört på maken till velepotta???  Snart sitter vi där med snö upp till fönsterkarmarna igen, och då gnäller hon för det.  Hon får väl passa på nu när tillfälle ges...


Tänk om jag ändå hade egna pengar så att jag kunde anmäla mig själv... då skulle hon vara tvungen att följa med    

  

   

Nu ska jag i alla fall sova vidare...  sova är det enda som erbjuds i det här huset nu för tiden     frånsett en och annan promenad och några minuters träning nån gång i veckan....    


Funderar på att ta ett snack med Hundombudsmannen ....  sånt här drönarliv är inget för en flitig liten Flygmyra.

  

  

Ha en trevlig Valborgsmässohelg i alla fall.... och tänd inte eld på alltför många hus!   

  

   

Av Flygmyran Salza - 27 april 2010 17:00

  

Vintern är inte alls slut ännu. Igår hittade jag en jättestor snöhög, och det är väl ändå bara på vintern det finns snö, eller...??    Och idag när Ibsen och jag tänkte ta årets premiärdopp så påstod matte att vi inte fick det, för det var is i vattnet och alldeles för kallt..    


     


Jahaja.. och is i vattnet är det väl bara på vintern, eller...?  


Matte ljög alltså igår när hon påstod att våren äntligen kommit...     

  

   

Fast vi fick i alla fall en rejäl promenad idag, Ibsen och jag.... och matte.  Och där var det på de allra flesta ställen barmark, fast inte överallt.   

  

Men vi knatade på en bra bit, mest för att kolla om våra gamla favoritställen var framkomliga. Det var dom inte helt och hållet, men det blev en fin promenad i alla fall.   

  

  

Matte gick och mumlade om att hon faktiskt gått dom där nyttiga 10.000 stegen i dag nu då... och då kan jag ju inte låta bli att fundera på hur många steg jag har gått...?  Tre gånger så långt...? Näe, det räcker nog inte... fem gånger så långt antagligen.... inte undra på att jag är lite trött i mina små ben nu. 

   

  

Fast min matte är ju lite rolig, hon.... När vi kom tillbaka till bilen, så åkte hon inte hem med oss.


Hon åkte till ett ställe där vi är och tränar ibland, och så var det plötsligt träningsdags för oss fyrbenta.


Kul i och för sig, men idag var det mest Ibsen som skulle tränas förstod jag.  Jag fick mest ligga vid sidan om och titta på, och det är inte så himla kul.


Desto roligare blev det när det sedan var min tur, och Ibsen skulle ligga vid sidan om och titta på.    


  

Han är ju ganska så het ibland, Ibsen.... och matte är inte så mycket sämre hon    så vi kan ju nöja oss med att säga att som vanligt avgick matte med segern, och numera ligger Ibsen alldeles tyst och stilla när jag tränar och han bara får titta på..      

   

  

För många, många år sedan när matte hade cockrar, då träffade hon en annan cockerägare som hade så himla väluppfostrade hundar.


Hon kunde utan vidare lägga sina hundar lösa vid sidan om, och så träna med bara en av dom. Och dom som inte fick träna låg alldeles stilla och tysta och väntade på sin tur.   


Matte blev jätteimpad av det där... och lovade sig själv att "det ska min nästa hund också klara".


Och det blev jag som blev hennes "nästa hund"... och självklart fixar jag det.   


Det spelar ingen roll om det är på kurser eller när vi tränar själva... lägger matte mig och säger åt mig att vänta där, då gör jag det, även om det är svårt ibland när hon slänger bollar och sånt åt andra hundar, men är man lydig så är man 

  

Idag när hon tränade Ibsen så slängde hon en hel näve godis till honom... och där låg jag, 3 meter därifrån, och fick inte vara med och smaka.   Gissa om det vattnades i munnen på mig....


  

Fast jag fick ju mitt sedan, och då fick Ibsen bara titta på....  på nåt konstigt vis så är hon ganska så rättvis i alla fall, min matte.    

  

  

Näe, nu ska jag ta en välförtjänt tupplur....    Jag fick smaskig middag idag så jag är lite matt och belåten i magen nu också, ska bli skönt med en liten slummer nu. 


Husse o matte åt kyckling till middag idag, och det är det absolut godaste jag vet... och alla vi hundar fick en liten hög kycklingbitar i våra matskålar sedan.... det kan man kalla kalas det!    

  

   


Av Flygmyran Salza - 26 april 2010 12:45

  

Först händer ingenting... sedan händer ingenting.... och sen händer det ännu mindre.... borde inte få finnas såna dagar tycker jag    

   

Först var det krattande i trädgården idag igen... sen fick matte för sig att hon skulle fotografera.    

  

  

Aha.. tänkte jag, och började fixa till frisyren. Men det var ju inte mig hon skulle ta kort på...    

   


Först tog hon kort på bröderna Sur...  som låg och surade för att husse for hemifrån utan dom.    Sen började hon yra om att vårblommorna äntligen började blomma....


 


Och sen hittade hon en humla som käkade lunch, den skulle hon också fota   men fortfarande inte ett enda kort på mig.   


    

  

Så när hon sedan tog lite paus och satte sig ner, då tyckte jag att det var dags att göra nåt kul, så jag försökte tala om det för henne med hjälp av min talande blick.


  


Men tji fick jag... så efter en stund gav jag upp och sträckte ut mig i solen. Vill matte ha en lathund så är det väl bäst att hon får det då.... Tjingeling på er... nu ska jag sova vidare.....    

  

  Av Flygmyran Salza - 25 april 2010 14:48

   

Jo då, så här såg det ut i vår trädgård idag minsann.....


Vissa latar sig bara ......   och andra jobbar och sliter.....  Och dessförinnan hade Pecca som vanligt använt mig som nån sorts kamptrasa och leksak. Jag bara väntar på att han slita slita sönder mig som han alltid gör med alla mjukisdjur han kommer över...      Äh, skojar bara... inte sliter Pecca sönder mig inte, men visst använder han mig som en liten kamptrasa ibland.       

  

  

Och så passade matte på med en liten gruppövning också.... gruppskick till rutan. Ett nytt moment enbart för dem som har flera hundar att träna...   Förutom allt slitet i trädgården som lilla jag fick göra alldeles ensam    så har det varit en lugn dag idag. Vi får väl se om matte orkar masa sig ut på nån promenad senare idag kanske...    


Men det har varit varmt i solen hela dan idag, så jag väntar gärna till lite senare tror jag... bara hon inte glömmer bort det helt förstås...    

  

Nu ska jag i alla fall vila en liten stund efter mitt slit i trädgården....     


Om Flygmyran....


En Flygmyra är i det här fallet detsamma som en liten piggelin engelsk springerspaniel, egentligen döpt till Salza.

Hon är på väg mot sitt 6:e år, och sprudlar av livslust och energi.

Hon skriver här, lite sporadiskt, om sin vardag.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012
>>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besökare

räknare

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se