Flygmyrans blogg

Senaste inläggen

Av Flygmyran Salza - 25 augusti 2010 10:14

Vet ni att i morse fick vi simma ut ur husvagnen.    Regnet har vräkt ner hela natten, och det såg ganska så kul ut när matte snubblade ut i foppa-tofflor, nattlinne och paraply för att kissa mitt i ösregnet och kolsvarta natten   


Och det har regnat så att vattenmätaren har drunknat, och alla husses kläder är sjöblöta efter morronpromenaden...  livet är kul vill jag lova.    

  

Men just nu regnar det inte.... om jag har det minsta lilla tur så håller det upp en liten stund till, och då har matte lovat att jag ska få träna en stund.


Har nästan gått in i sån där vinterdvala som björnarna brukar göra....  behöver lite aktivitet för att vakna till nu tror jag. Vi får väl se hur det utvecklar sig, matte är ju inte alltid att lita på, hon.     


Hoppas ni har det lite roligare än vad jag har....


Av Flygmyran Salza - 24 augusti 2010 17:33

.... har jag inte alls förstått.   Inget är som det brukar, fast på ett sätt är livet som vanligt....  inget kul händer här i husvagnen heller, precis som hemma.


Antingen ligger man inne i husvagnen och sover, eller också ligger man i bilen och sover... förutom dom korta stunder vi går på promenad.... blääähhh.


Och i dag påstår matte att hon inte heller förstår charmen med husvagnsliv... det regnar och regnar och regnar och blåser och blåser och blåser.... skitkul säger matte.  Men det tycker inte jag... undrar om hon verkligen menar allvar??  


I går fick Ibsen gå spår... gissa vad jag gjorde då??? Satt i bilen förstås... och idag var vi iväg och skulle kika på valpar.... äntligen nåt kul tänkte jag då 


Men gissa vilka som satt i bilen och väntade medan vissa andra fick gosa med valpar???   


Och när vi kom hem skulle jag få gå ett spår, men matte la ner det. Hon påstår att det blåser så nedrans mycket, och att det inte är nåt bra att gå spår då.


HA säger jag bara... hon är rädd att bli blöt, så enkelt är det.     Att jag har nedrans tråkigt det bryr hon sig inte alls om...   Igår glömde hon i alla fall att visa er en bild som hon tog här ute i skogen. Det var då solen sken, ni vet....   


     

 Det är massor av spindelnät....  matte tyckte det såg läckert ut    


Och ni som undrar vad jag viskade till Ibsen innan tävlingen... och hur det sedan gick för matte och honom på tävlingen... till er kan jag väl bara säga som så att Ibsen insåg sitt eget bästa, och gjorde inte riktigt så bra ifrån sig som jag brukar göra på mina tävlingar  

  

Men han har i alla fall fått 2 pokaler med sig från tävlingarna, och det må han väl vara värd trots allt.    

  

Näe, nu ska jag slumra vidare...  regnet vräker ner utanför husvagnen och livet är inte jättekul just nu. Dessutom misstänker jag att husse och matte snart överger oss för att gå iväg och vara lite sociala en stund.... schyst... eller vad säger ni om det???


Lämna mig och Ibsen här i kall och fuktig husvagn medan dom sitter inne i värmen och myser...    Kan inte någon er vara snäll mot oss och anmäla dom för vanskötsel av hundar eller nåt sånt...??

   

Av Flygmyran Salza - 23 augusti 2010 13:32


Kan det kanske vara landets största appellplan? Eller är det kanske ett flygfält?


Detta är i alla fall garanterat en del av landets bästa spårmarker...

  

och dom finns där mil efter mil.... jisses vilket hundtränarparadis     


Fast egentligen är det en gammal väl bevarad krigsflygplats. Både ett naturreservat och ett kulturreservat, så det gäller att välja rätt plats för att träna hundar.


Men det är ju rätt plats för vakthundar i alla fall....  så jag passar ju bra här.    


Men... jag gick på en blåsning närjag försökte sätta "kusinen" på plats förut.  Han må se lugn och timid ut på bilden, men han tänkte verkligen inte bli satt på plats av en springerspaniel inte.


  


"YEESSS..." hojtade han när jag i vanlig hysterisk stil försökte säga ifrån...  "Kom igen då så tar vi en fight... "    och det insåg jag ju att det var en dålig idé, så jag höll mig på säkert avstånd från honom sedan.   

   

Jaja, livet är inte som det brukar just nu...  ingen ordning på nånting skulle jag vilja säga.   


Och vet ni vad????? Igår tävlade matte.... med Ibsen...!?!?!?!

  

HA säger jag ju bara.... hon vet inte hon, vad jag viskade i örat på Ibsen innan dom drog iväg ut på planen.     


Det är MIN matte och hon ska inte tävla med nån annan än mig....

  

Ha det gott i solskenet... nu ska jag försöka smälta förnedringen som den där hemska schäfern utsatte mig för.... sedan ska jag nog gå ut på en liten kissrunda tror jag.   


  

Av Flygmyran Salza - 19 augusti 2010 10:37


Nu var det länge sedan jag skrev nåt... men det har inte hänt så mycket här i huset. Matte packar och packar och packar. Och nästan allt hon packar kör dom sedan till soptippen...  undrar om det blir nåt kvar till vår nya lägenhet...?


Fast... det blir det nog... jag har hört hur matte muttrar uppgivet när hon funderar på vart alla grejor och alla möbler ska få plats.


Spelar ingen roll tycker jag, huvudsaken är att min matskål och säcken med min hundmat kommer med   

  

   

Men igår fick jag i alla fall äntligen träna lite sök igen, och det var kul..    En av träningskompisarna hade varit på kurs och hade nya idéer, och dom gillade jag. Springa i full fart ut i buskagen och käka tubost hos figgen... det kan ju lätt bli en favoritsyssla det.   

  

  

Men tidigare på dan igår så var det lite jobbigt. Jag tappade bort min matte  Det är liksom ingen ordning på den tanten alls....


Nu när matte är bättre i ryggen så får vi vår vanliga eftermiddagsprommis igen, men igår försvann tanten för mig.


Nedrans så jag letade, och Ibsen var till noll hjälp han. Han bara sprang och sprang och sprang... och när vi nästan sprungit slut på all ork vi hade, då äntligen hittade jag henne.   


Tanten hade gått vilse inne i skogen. Hon bara stod där, mitt inne i en massa granar och syntes inte alls från vägen där vi sprang fram och tillbaka. Hur knäppt som helst, man står väl inte bara där, när vägen går 25 meter därifrån...???  Fattar inget alls jag....


Fast när vi kom hem så berättade hon för husse, men då påstod hon att hon gömt sig för oss eftersom vi sprang iväg så långt före henne.


HA... säger jag bara... hon gick vilse, så enkelt var det. Fast det vill hon förstås inte erkänna     

  

  

I morse var vi i alla fall ute på promenad i området dit vi ska flytta. Husse hade ärende dit tidigt på morgonen, så matte åkte med och så tog vi en promenad där.


Och jisses så mycket spännande dofter det fanns där.    Dom var till och med så spännande att jag missade en katt... i alla fall om man ska tro på vad matte säger...  men det ska man kanske inte alltid    


Det finns massor av buskage och åkrar och fält där, och matte påstår att det smög en katt i åkerkanten bara ett par meter ifrån där jag var och snusade på något intressant. 

Men det tror inte jag på... jag skulle aldrig missa en katt...   

  


Vi hamnade i alla fall så småningom vid en liten sjö som finns där i området. Antagligen så är det väl nästan kö runt den där sjön i vanliga fall, när folk har vaknat till liv. Men nu var vi tidiga, och vi fick vara alldeles ensamma där.... skönt.


Matte påstår att det enda hon har emot såna där bostadsområden... det är att det kryllar av folk och hundar överallt. Men så är det ju, inget att göra något åt...


Så här såg det i alla fall ut i morse när vi gick där.... och det fanns en massa fåglar i vattnet också, men dom sa matte att jag inte fick jaga...  tråkigt   
   

Alla ni som bor i närheten känner väl igen er nu förstår jag     och då vet ni vart vi ska flytta också. Kanske vi ses där i krokarna nånstans framöver då   

   Av Flygmyran Salza - 11 augusti 2010 19:01

Näe då, inte på det tråkiga sättet inte, det hoppas jag dröjer. Nej, jag ska flytta till ett paradis där det kryllar av katter.   


Kan ni tänka er ett bättre himmelrike för mig som älskar att jaga katter???

  

Husse skulle iväg och skriva på de sista pappiren på den nya lägenheten idag, och då var matte och vi hundar också med. Men det fanns ingen parkeringsplats där det var skugga, så matte, Ibsen och jag följde med husse till lägenheten. 

  

Och där kommer jag att trivas! Jag behövde bara vrida lite på huvudet så såg jag hela tiden en ny katt spatsera omkring nånstans i närheten.... jiippiiieee!


Och grannen närmast intill har både hund och katt, livet ser plötsligt väldigt lovande ut tycker jag.   


Matte och husse har surrat lite om kompostgaller vid uteplatserna och så... haha säger jag bara....  armeringsförstärkta betongmurar är vad som behövs för att hålla mig på plats framöver.


Här ska jagas katter dagen lång!!!!  Hoppas det är i morgon vi ska flytta....     

   

P.S Har ni sett att det har infunnit sig en frågeruta här i bloggen? Där på höger sida...Av Flygmyran Salza - 11 augusti 2010 11:05

Här gör vi inte många knop just nu.    Matte linkar omkring och ser ut som en ostkrok i ryggen ungefär....  och så gnäller hon hela tiden om hur ont hon har. 


Jisses så trötta vi är på hennes eviga gnällande nu...    Hon får väl se till att bli bra nån gång då...!

   

Och så pratar hon och husse om att vi ska flytta. Vad är det nu då??? Flytta... det minns jag inte att jag har gjort förr...?  Fast det har jag faktiskt, sa matte häromdagen, fast då var jag bara 8 veckor eller nåt sånt, så det minns jag inte nåt av.  


Nu ska vi bo i ett stort bostadsområde med grannar både här och där, och massor med hundar överallt... så säger matte i alla fall.  Hmmm... undrar hur det ska bli...??? Jaja, den som lever får se....

  

  

  

Matte städade i kameran häromdagen, och hittade bilder från en utflykt som vi gjorde för ett tag sedan. Vi var och hälsade på en bekant som bor vid havet några mil härifrån....  synd bara att det var grått och dimmigt just den dagen 


  

Men det fanns många stenar med spännande dofter där    Och Ibsen försökte leka Följa John han, men jag tassade snabbt ifrån honom. Han tyckte det var lite klurigt att ta sig fram på de där stenarna, han...


Bekantingen bodde jättefint, stora havet och en liten vik på ena sidan av sin stuga.....


och på andra sidan låg det en liten skogstjärn.....     


  

Gissa vem av oss som tittar på människorna som står uppe på vägen, och vem som tittar på sjöfåglarna ute på vattnet?


Men det var vatten överallt alltså... det gillade jag... och husse.  Och så massor av sjöfågel förstås, men dom fick man inte jaga, sa matte... hmm..     

  

Jaja, det var då det... nu händer som sagt inget alls.    

  

Jag kanske ska ta min lilla kappsäck och flytta på egen hand istället....  inget kul här längre. Kanske kan jag hitta nån annan matte som har lite roligheter att erbjuda. En sån där ostkrok, som min matte har blivit, har man ju ingen som helst nytta av....     


Av Flygmyran Salza - 3 augusti 2010 17:04

Så sa matte i morse... och så himla glad jag blev    Det var längesedan sist, och för det mesta gör vi inget roligt alls nu för tiden. Bara vanliga promenader, och det är väl kul i och för sig, men inte alls lika kul som sök.   


Men idag skulle det äntligen ske.....


Fast min matte har ju fortfarande ruskansvärt ont i ryggen förstås... så hon föll för erbjudandet från husse att få en av hans dundertabletter som han använder mot sin värk.


Haha...   eller snyft, snyft.... jag vet inte vilket man ska välja. Det tog en halvtimma sen var matte däckad.   


Yr i bollen, darrig i benen, nästan svimfärdig, illamående och vansinnigt trött.... och fortfarande ont i ryggen.


Med en mega-ansträngning klarade hon av att i sista stund ringa återbud till träningen, men undrar om hon inte rent av sluddrade lite när hon pratade??


Sen slocknade hon på sängen och där låg hon nästintill avtuppad i flera timmar....  så så var det med den träningen.    

  

Återigen en totalt meningslös dag.....   Hon stapplade upp till middagen nyss, men nu ska hon lägga sig igen säger hon.... det är skit med min matte idag.

  

Eller... det är det ju varje dag nu för tiden, men idag är det ännu värre än vanligt..  såna värdelösa mattar är bara att bunta ihop och slå ihjäl...   


   


Av Flygmyran Salza - 27 juli 2010 09:33

... hörde jag matte säga till husse förut.    


YYYIIIIPIIEEE!  tänkte jag då...   äntligen tänker hon börja röra på dödköttet igen, tanten.


Jag vill ha 450:- av dig då, fortsatte hon... jag har betalat dom via nätet också.


Hmmm... ska husse betala våra tävlingar...??  så har det aldrig varit förr....    

  

Och säg den glädje som varar nån längre stund...   det är Ibsen som ska få ut och tävla, inte jag    

  

Fast OK då... tävlandet i sig är väl ingen höjdare så där direkt.  Lite tråkigt utan boll och så, men ändå en kul grej... fast det är det som föregår tävlandet som är så himla roligt...   träningen alltså.

  

Och ni vet, min matte tränar inte om det inte är tävling på gång. Hon behöver en tävling som morot säger hon... och jag fattar ingenting jag.... vem fasiken behöver en morot för att träna, inte jag i alla fall.   

  

Nu ska jag sova vidare... det är det enda man kan göra i det här huset nu för tiden...    

  

Om Flygmyran....


En Flygmyra är i det här fallet detsamma som en liten piggelin engelsk springerspaniel, egentligen döpt till Salza.

Hon är på väg mot sitt 6:e år, och sprudlar av livslust och energi.

Hon skriver här, lite sporadiskt, om sin vardag.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012
>>>

Arkiv

Länkar

RSS

Besökare

räknare

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Träna glosor med Ovido