Flygmyrans blogg

Senaste inläggen

Av Flygmyran Salza - 14 september 2010 18:11

Det där med att jaga katter är ju mitt stora intresse sedan barnsben. Det är skitkul      men det börjar bli lite oroande.


Dit vi ska flytta finns det ju mängder av katter, men matte påstår att jag inte får jaga dom.    Och då undrar ju jag förstås vad man annars ska ha katter till???


I vilket fall så hörde jag att husse häromdagen sa till matte att "henne får vi hålla kort när vi flyttat, hon kan ställa till med ett elände, hon".


Det låter ju inte så kul, så jag har beslutat mig för att hämnas. Eller... hämnas och hämnas... det är helt enkelt så att jag har skaffat mig ytterligare ett intresse.    

   

Det är lite inom samma område eller hur man ska säga... är man en jakthund så är man, då ägnar man sig ju helst åt sånt som har med jakt att göra.    


Och här kommer avslöjandet nu.......


Jag har börjat jaga hundar!  Nästan lika kul som att jaga katter.... det är bara det att när jag jagar hundar så blir husse och matte så jäkla förbannade, det blir dom oftast inte om jag jagar en katt.... knepigt      


Så fort jag ser en hund, och jag har god syn så jag ser dom på lååångt håll, då drar jag iväg i världens racerfart.  Det är nämligen så att hundarna brukar lägga svansen mellan benen och springa sin väg när jag kommer ångande i full fart... och det är KUL..    

  

Matte tycker för en gångs skull inte som jag. Och vad husse tycker, det ska vi inte prata högt om    sånt språk passar inte här i min blogg.

  

Ända tills häromdagen har jag bara passat på och jaga hundar när husse är med. Och han har gått hem till matte sen och berättat om mina bravader och varit skitförbannad. Och min matte har bara sagt att " så konstigt, så gör hon inte när vi är ute"   

  

Så, snäll som jag är, så tänkte jag häromdagen att det nu var dags att även matte skulle få se hur duktig jag är på att jaga bort främmande hundar.


Sagt och gjort....  vi var på en snabbprommis när vi var på väg till nya lägenheten häromagen, och där... långt där borta... skymtade jag en hund som sprang bredvid en cykel.


Jipppiiieee! tänkte jag, där går det undan, den tar vi!!  Och så la jag in turboväxeln och drog iväg.


Men helvete... nu är jag nästan döv kan jag tala om... nedrans så maatte skrek och gormade där långt bakom mig. 


Först tänkte jag inte alls bry mig utan fortsatte i full karriär, men mattes tonfall lät inte vackert så jag fann för gott att sakta in och invänta henne och Ibsen.


Och nu borde ju min matte bli god och glad när jag gjorde som hon ville, men hon är ju lite knäpp hon, som ni väl vet    


"KOM HIT din jäkla sopråtta", väste hon.... "jag ska mörda dig, din jäkla luspudel. KOM HIT!!!!!!".


HA, säger jag bara. Skulle ni frvilligt gå fram till nån som säger så??? Jag gjorde i alla fall inte det, lite självbevarelsedrift har man väl....     

  

Det gjorde inte matte gladare direkt... att jag stannade på säkerhetsavstånd alltså..  så till slut fann jag för gott att trots allt närma mig henne. Men för säkerhets skull så kröp jag hela vägen fram, med strupen blottad och svansen långt in under magen. Tänkte att det kanske, kanske skulle funka...    


HA... var det matte som sa nu... "tror du jag går på det där???? Res på dig ditt elände! Ställ dig upp och stå för vad du gjort!! "


"Asch då", sa jag lite besviket till matte, "jag trodde du skulle vekna lite när jag gjorde så där. Är du lika arg nu också?? "


"Jag är skitförbannad!", svarade matte. "Gör om det där en enda gång till och du har satt din sista potatis här i livet, det kan jag lova dig!"

  

Passar mig bra det, tänkte jag, men jag sa det inte högt. Jag är inte speciellt angelägen om att sätta några potatisar, så blir inte straffet värre än så, så tänker jag nog fortsätta att köra bort alla hundar jag ser i vår närhet.    

   


Av Flygmyran Salza - 12 september 2010 18:35

Äntligen fick jag ut i skogen och träna sök igen.... det var evigheters evigheter sedan så det var verkligen dags.   


Fast matte var lite sur i morse innan vi åkte. Det har varit solsken och fint höstväder i hur många veckor som helst, men just idag när vi skulle ut i skogen och träna... då spöregnade det.   


Men herregud... både matte och jag behöver krympa lite, så det spelar väl ingen roll om vi blir lite våta.....   

  

Kul var det i alla fall, att hitta folk i skogen alltså. Och gissa vad matte hade för godis idag...?  Kyckling... nedrans så gott det var..    


Fast jag fick vänta till allra sist och det var jag inte så nöjd med... matte påstod att hon fick ont i öronen, men hon får skylla sig själv. Idiotiskt att lämna mig kvar i bilen när hon själv håller på och roar sig i spöregnet bland granar och blåbärsris.   

        

Sen var vi till klubben där mattarna fick 1:a-pris-fika, men sen äntligen fick vi ut och träna lite igen. Fast det var alldeles för kort tid tycker jag.... ett par timmar eller så, tycker jag är lite mer lagom.    

  

Fast mindre roligt var att matte kom på att vi kanske missar klubbens söktävling om 3 veckor. Vi får nog inte vara med...    jäkla flyttkartonger skulle jag vilja säga, det är säkert deras fel alltihop.   

  

Nu känns det i alla fall lite bra att vara Salza. Jag har fått mat (fast som vanligt alldeles för lite)  och nu har jag sträckt ut mig på tröskeln in till sovrummet, där tänker jag ligga och ta mig en liten tupplur.


Matte gnäller alltid över att hon inte kan förstå varför vi så gärna ligger på trösklar och sover. Inget konstigt alls tycker jag....    brukar inte ni också göra det då och då???  


Av Flygmyran Salza - 9 september 2010 08:57

Häromdagen tillbringade vi flera timmar på det där nya stället dit vi ska flytta.Tomt och ödsligt var det där... det ekade till och med bara vi gick på golvet    Fast matte påstår att det kommer att alldeles överfullt sedan när vi får dit alla våra grejor....    


Och så fort matte öppnade dörren till uteplatsen och ställde upp en lång radda med kompostgaller där, så placerade sig Ibsen där ute. Han låg säkert och väntade på att husse skulle komma... men tji fick han där.    


Jag själv tillbringade tiden med att tassa efter matte. In i det ena rummet, lägga sig bekvämt tillrätta på det hårda golvet... ooopps....  upp igen när matte, med tumstocken i högsta hugg, gick in i nästa rum... lägga sig tillrätta igen... och så strax upp igen för nu skulle matte ut i köket.... och så vidare, och så vidare.


Undrar om det är mattes nya påfund för att motionera mig? För det blir inte så mycket annan motion nu för tiden inte...    

  

Fast när hon höll till i köket, då tyckte jag att det var himla bra. Hon hade nämligen tagit med en av mina Bia-bäddar och ställt den där, så då slapp jag att ligga på hårda golvet i alla fall.

  

Senare gjorde jag ju ett försök att bekanta mig mid grannens katt också, men det ska vi inte prata mer om säger matte....     

  

  

Idag ska dom (husse och matte och den snälla grannen) köra iväg en OTROLIG mängd skräp till soptippen. Gudars skymning vad människor samlar på sig....   

  

Själv har jag bara en matskål, en säck med mat, en (eller två egentligen) Biabäddar, några koppel och halsband, mina sök- och spårgrejor och lydnadsgrejor, ett täcke, ett par handdukar, och så ett par gamla ben och några leksaker... och mååånga bollar    


Det är lätt som en plätt att packa det....  en rygga räcker nästan. Matte har hållit på i flera veckor och är inte färdig än på länge.... knäppt...   Och det går nästan inte att komma fram här hemma, det står stora kartonger nästan överallt nu.


Och inga mattor finns det heller...    tur att mattes säng står kvar, och min ena Bia-bädd. Fast i den ligger nästan alltid Ibsen förstås...  Jaja, mattes säng är stor, så jag klarar mig nog så länge den finns.

  

Hoppas ni har det lite roligare än vad jag har..... det ska bli bättre säger matte, men det vete sjuttan.... den som lever får se.

  
Av Flygmyran Salza - 5 september 2010 09:12

Fast inte för mig förstås   Ibsen och jag fick följa med matte när hon skulle åka iväg i går förmiddag, och vi blev jätteglad. Lika glada var vi inte tre timmar senare när vi bara hade fått sitta eller ligga och titta på andra hundar som hade kul.


Hörde matte säga att det var bra träning för Ibsen, och det kan väl hända... men jag behöver ingen sån träning, jag kan koppla av överallt!!


Folk tror fortfarande att jag är världens slöaste hund när dom ser mig ligga utsträckt på marken och sova när inget händer.  Tänk så fel dom har....  Varför ska man offra krafter när ändå inget händer och man lika gärna kan ta sig en tupplur??

  

I alla fall så tävlde mina träningskompisar, och det gick så bra så....   


Kerstin med sin matte fick sitt första 1:a pris i klass 3, och det såg kanonfint ut när dom jobbade på planen.   


Och min släkting Gimzo var såååååå snubblande nära sitt första 1:a pris i klass 1, det hade räckt med en enda halvpoängare till i betyget så hade målet varit nått.    

  

Jaja, duktiga är dom båda två... eller alla fyra... eller vad man nu ska säga. Fast mattar är ofta lite överflödiga i dom här sammanhangen tycker jag. Vi hundar kan det där själva, men tvåbeningarna vill väl ta del av äran också antar jag.   


För övrigt så fortsätter mattes kartongvansinne här hemma.  Hon packar låda efter låda och det blir mer och mer kaotiskt att ta sig fram i huet, men lika sjutton hörde jag att hon sa till husse att han fick hämta fler kartonger snart.


Ska bli väldigt kul att se vart hon sedan ska få plats med alltihop i en liten 3:a   


Nu är det 14 dagar kvar tills flyttbilen kommer säger matte. Jag fattar fortfarande inte så mycket av det hela, men det ordnar sig nog. Jag minns ju alla katter, ni vet... så det blir nog bra det hela....   


Sen brukar matte irritera husse med att tjata om sånt som ska göras i lägenheten innan alla grejer kommer dit. Hon har lätt för det, min matte... att irritera folk alltså     


Fast husse är lite coolare han, han säger bara att vi hinner, och att vi kan ta det när vi finns på plats. Precis min åsikt också....   vi ska väl ha nåt att göra där också... förutom att packa upp alla mattes kartonger förstås      

  

Idag ska hon packa några kartonger till hörde jag att hon sa... bläähh... långtråkigt    och så tänkte hon gå ut och röja lite i trädgården också, och det gillar jag lite bättre, då kan jag  och Ibsen vara med där ute och slipper gå vilse bland alla lådorna här inne.    


Ha det gott i höstsolen....  här i huset gillar vi tjejer hösten allra bäst av alla årstider      


Av Flygmyran Salza - 3 september 2010 09:06

Matte gnäller alltid över att jag berättar om alla hennes klantigheter.     Nu har hon bett mig berätta om en annan matte som också var ganska så rejält klantig....


Det var på tävlingen i lördags..... i klass 3.  Där hade en matte lagt bollen som externbelöning alldeles i kanten av lydnadsplanen.


Och det var väl helt OK, om det inte hade varit så att rutan låg ca 10 meter därifrån, bara en liten bit ifrån kanten på planen... och bollen.   


Gissa vart den hunden sprang när matte visade på och kommenderade till rutan???


Tjohooo, så kul det var att få springa och hämta bollen mitt i programmet...   

   

Så det finns faktiskt andra mattar som är klantiga också... det är inte bara min matte som utmärker sig   


Av Flygmyran Salza - 31 augusti 2010 17:36

Det där med att flytta, det är knepigt det. Inte för att jag vet riktigt vad det innebär, men rörigt blir det i alla fall, det vet jag nu.   


Nu börjar matte trava kartonger på varann både här och där, man kommer knappt fram längre, och bokhyllorna gapar tomma. I går bar dessutom husse ut nästan alla mattorna, och det gillar jag inte.    


Jaja, tänkte jag, han ska väl bara tvätta dom som vanligt, dom kommer nog snart tillbaka. Men det har dom inte gjort....


Tomma kala, kalla golv.... no good at all...    tur att min bia-bädd står kvar under mattes skrivbord.


Och skönt att mattes säng står kvar också, fast idag hörde jag henne muttra om att hon skulle köpa en ny säng när vi flyttar och att den gamla skulle slängas bort.


Hoppas att hon köper en säng som jag får plats i också.... nåt annat vore alldeles fruktansvärt hemskt.   


Det är som vanligt dåligt med träning, men vi har i alla fall fått våra promenader som vanligt... alltid något att glädjas åt. Men jag hörde att matte mumlade om att träningskompisarna skulle tävla till helgen.... men inte vi inte... orättvist kan man väl kalla det... eller???   

  

Snart är det snö och kallt igen, och då klagar matte återigen på att det inte går att träna och tävla..... hon har sumpat hela långa sommaren, min matte.

Vi som skulle göra så mycket roligt i sommar....      


Får väl låna ett av mattes favorituttryck... livet blir sällan som man tänkt sig.  

  
Av Flygmyran Salza - 28 augusti 2010 18:52

Ja, jag har fortfarande en massa att berätta från vår resa med husvagn, här kommer ett avslöjande som inte är så smickrande för min matte    

  

Kommer ni ihåg den där GPS:en som matte köpte? Och som hon sedan snabbt sabbade...? Den fick hon tillbaka i lagom tid till resan... då var den tillfixad och funkade bra igen.


Och den var hur kul som helst.... Ingrid heter rösten som pratar i den, och hon babblade stup i kvarten om hur vi skulle köra. Sväng där och sväng där.... och lite tjatig var hon väl då och då, men det var ju ganska så kul att det funkade som det skulle i alla fall.   

  

Och den håller ju koll på hastigheten också, den där GPS:en. Och den varnar för hastighetskameror, och plingar ilsket om man kör för fort när man närmar sig dom.

  

Och vid ett tillfälle kom vi till ett samhälle där det som vanligt var 50 km/tim. Husse är liiite slarvig med sånt ibland så han körde nog lite för fort, så rätt som det var så plingade Ingrid till...  och på displayen stod det "Rörlig hastighetskamera 50 km/tim".


Jahaja, sa matte... vad är en rörlig hastighetskamera då, tro? Förut har det ju alltid stått "fast hastighetskamera"..... vad menar dom med rörlig, tro?


Ingen hade nåt svar på det... och vi tuffade på i sakta mak genom samhället. Husse lydde Ingrid och höll 50 km/tim, och så fort han tryckte lite för mycket på gasen så upprepade hon  sitt "rörlig hastighetskamera 50 km/tim" .


Nedrans tjatigt att ligga i 50 km/tim kilometer efter kilometer, men har man en Ingrid som håller pekpinnen framför näsan på en så är det bäst att lyda. Och matte satt hela tiden och babblade och funderade på vad en "rörlig hastighetskamera" var för något, och hur länge den skulle finnas...  vart den nu fanns.....   


Svaret på det fick hon när vi äntligen passerat det där samhället och kom ut på en 70-väg igen... då blåste en polisbil förbi oss i en jäkla fart.


Och då förstod min dumma matte....  den envisa "rörliga hastighetskameran" var helt enkelt polisbilen som naturligtvis var utrustad med en hastighetskamera i framrutan.... haha... ibland är hon lite dum, min matte.   

  


Fast hon var inte lika lättlurad när vi mitt inne i skogen kom på att vi nog borde tanka snart. Då letade matte fram närmaste bensinstation med hjälp av den där GPS:en, och så fick Ingrid göra en liten justering av rutten.


Och vi rullade på där genom skogen, följde Ingrids anvisningar, och trodde ju att vi skulle hamna vid en bensinstation ganska så snart då.


Men när Ingrid sa åt oss att svänga vänster in på en pytteliten grusväg där mitt ute i skogen, då hojtade matte STOPP!.... och så plockade hon fram den gamla vanliga hederliga vägkartan istället.


Och då var det inte alls svårt att hitta en bensinstation... teknik är nog bra ibland, men inte alltid    

  

Idag har det återigen varit en händelselös dag här. Vi var visserligen till brukshundklubben en stund, men bara för att titta på andra som tävlade. Börjar bli lite trött på att bara få vara publik nu...   


Det enda roliga jag hade, var att jag passade på att leka surkärring-bitch där. Har man inget att göra så får man väl roa sig på det sätt som går....    


Moooorrrrrrrr.... sa jag så fort det kom en  hund i närheten....   matte var skitskur, men som sagt... man får så roligt som man gör sig.   

  


Av Flygmyran Salza - 27 augusti 2010 18:36


om vår husvagnstripp. Frågar ni mig så kunde det lika gärna kvittat, för större delen av tiden såg det ut så här för min del...


  

Ibsen är ju så stor han, så hela han fick inte plats på de små husvagnssofforna... huvudet hamnade på bordet....   Det regnade för det mesta, och även om vi fick våra promenader som vanligt så hände det inte så våldsamt mycket mer. Matte hade ju lovat mig att vi skulle träna jättemycket när vi kom fram...   men så blev det ju inte.    Hon skyllde på att det ösregnade, men vem bryr sig om lite regn om man får jobba???  

  

I alla fall så fick jag göra ett sökpass en dag, och det var kul. Figgen var ganska så lätt att hitta, alla gånger utom en. Då hade hon gömt sig inne i ett värn, långt inne i ett hörn, och det var dessutom jättelångt bort ifrån matte.


Att det var så långt bort ifrån matte berodde naturligtvis på att matte inte visste exakt var det där värnet låg. Hon missförstod när figgen förklarade, så hon skickade mig på jättelångt avstånd.... ni vet, min matte tilhör den i särklass klantigaste sortens mattar.   


Men jag hittade figgen efter mycket letande, och sedan så sprang jag jättelångt tillbaka till matte med rullen. Och sedan skulle jag ju visa på också, lika långt tillbaka förstås, men det gick bra. Fast när vi kom fram så kände jag figgens vittring genom taket på det där värnet, så jag skuttade runt där på taket en stund och klurade på hur jag skulle komma åt henne. Men sen så kom jag ihåg att det fanns en liten öppning där man kunde slinka in, så då gjorde jag det... och där stod hon, figgen, och väntade med tub-osten... kul, kul....    

    

  

Men det var bara en gång det    fast sedan fick jag träna lite lydnad också, och det är ju alltid lika kul!


Här kommer det i alla fall en hel radda  med bilder från lydnadsträningen.... vilket vi tackar fotograf Carina Löwgren (mattes systerdotter) för.   


Först lite fotgående.....


  Sedan lite framförgående.....


Ut i kopplets längd var det....     Och så knatar vi på....

  


Ända tills matte säger Stanna!           Så här såg det ut på håll...  


  

 Jag tror att jag är ganska så duktig på det momentet..    


Apportering kan jag också.....


Och vet ni att jag kan krypa alldeles förnämligt bra.....?     Vaddå för långt fram??? För fort...??? Nej då, det är min matte som är lite långsam av sig. Nu för tiden kryper jag inte alls för fort... det är som sagt min matte som går som en snigel.  Hon får lov att träna lite mer på det där...      


Fast allvarligt talat så kryper jag i lagom takt nu... det ser värre ut på bilden än vad det är säger matte...    

   

Ja, det var himla kul när jag äntligen fick göra något.  Men precis när jag började bli uppvärmd och började komma igång på riktigt, gissa vad som händer då???


Inte så svårt att gissa... då fick jag lägga mig vid sidan,och så började matte träna med Ibsen istället   


Och det finns minsann bilder på det också... orättvist tycker jag...   Titta där borta i bakgrunden! Där får jag ligga och bara titta på... hmpf...     

 


Ibsen kan också framförgående....Och apportering....

  


Och sen kommer den största orättvisan av alla..... HAN FICK SPÅRA!!!! Det fick minsann inte jag....    Och efteråt blev det ett himla babblande om hans spår... fast alla sa att han är en så himla bra spårhund... Jaja... tur att han är duktig på nåt då...    Sen blev det inte så mycket mer roligheter gjorda... vi åkte hem dagen efter och det enda roliga som hände då var några promenader när vi rastade på vägen hem.   


Vilken tur att det finns roliga skogsvägar och andra spännande ställen precis överallt där man rastar, när man ska sitta i en bil i 9 timmar... ....       


P.S En del av bilderna som matte tagit har hon tagit med mobilen, inte så himla bra kvalité då...


Nu har vi i alla fall varit hemma en hel dag. Vi har nyss fått en ordentlig promenad på ett av våra gamla vanliga, spännade ställen... och så har jag fått middag, och nu ska jag slumra en stund innan det är dags att gå och lägga sig.   


Men en sak är klar i alla fall....  Borta bra, men hemma bäst!!     

Om Flygmyran....


En Flygmyra är i det här fallet detsamma som en liten piggelin engelsk springerspaniel, egentligen döpt till Salza.

Hon är på väg mot sitt 6:e år, och sprudlar av livslust och energi.

Hon skriver här, lite sporadiskt, om sin vardag.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012
>>>

Arkiv

Länkar

RSS

Besökare

räknare

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Träna glosor med Ovido