Flygmyrans blogg

Direktlänk till inlägg 24 februari 2011

Jag har ett papper i magen....

Av Flygmyran Salza - 24 februari 2011 07:50

  

Ett sånt där smaskigt chokladmuffinspapper lyckades jag norpa åt mig i går på promenaden. Det var till och med lite chokladmuffinsrester kvar på det, det smakade smaskens kan jag tala om.


Matte har ju sina egna idéer hon, så hon sa som vanligt SPOTTA UT, det gör hon varje gång jag hittar nåt smaskigt att äta, men igår gjorde jag inte som hon sa.   


Vi hade gått långt, och det var precis läge för lite tilltugg... så jag tuggade snabbt i mig det där papperet. Men det var stort, så det gick inte så himla fort att få ner det..


Matte hojtade som sagt, och till slut slängde hon till och med av sig vantarna och stoppade in hela handen i munnen på mig.  Jag svalde frenetiskt... vore ju skämmigt om hon stal mitt byta så där på sluttampen...  men jag fick inte ner papperet helt i alla fall.


Matte fick ett litet tag i kanten på papperet, långt där nere i svalget på mig... men då räddade Ibsen mig.


Han äter aldrig såna där delikatesser, han. Men nu tyckte han  nog att jag var värd det där papperet, för precis när matte fick tag på det där slibbiga , dregliga papperet långt ner i svalget på mig.... då börjde Ibsen skutta omkring där han stod i kopplet och väntade.


Vi gick på en ishalkig, smal, ganska så vältrafikerad gata, och just då kom det en sån där stoooor snöröjningsmaskin... och såna gillar inte Ibsen. Så när han såg den komma dundrande mot oss, då blev han lite orolig, och då måste matte släppa sitt tag om mitt smaskiga godispapper för att ta hand om Ibsen så att han inte skulle bli påkörd.


Gissa om jag snabbt som ögat såg till att svälja hela papperet.... när Ibsen var lugn igen och matte stoppade ner handen i halsen på mig en gång till  (blähhh för händer nere i halsen!), då var papperet redan långt nere i min mage.... och det smakade nästan lika gott som det luktade....     


Idag ska jag se om jag kan hitta ett till... det var smaskens... nästan lika gott som talgbollarna som fåglarna tappar ner i snön här och var.    

     

    


 
 
Kerstin

Kerstin

24 februari 2011 08:14

Hon ger dig för lite mat din matte och då är ju en liten flygmyra tvungen att förse sig själv. Men talgbollar vet jag inte om det är så nyttigt, sorkar däremot är proteinrika så leta sork du så fort den ev. våren dyker upp. Fast det vete sjutton om det blir vår någon mera gång. Ser tveksamt ut :-(

http://www.kvistagrans.com

Flygmyran Salza

24 februari 2011 08:26

Äntligen nån som förstår mig :) Fast talgbollar är gott, provsmaka nästa gång du ser en så ska du få se... en riktigt delikatess!
Sorkar är också gott, hoppas jag hittar nån sån här när det blir vår.

 
Rudi

Rudi

24 februari 2011 11:00

Jag vill flytta till stan! Jag vill också hitta muffinspapper på promenaden! Jag vill också bli en sån däe som du som tar tillvara en massa godsaker som du hittar. Jag äter bara det som ligger i matskålen och knappt det. (Jo, och så träningsgodis förstås :-))

http://www.bmwsfotoblogg.blogspot.com

Flygmyran Salza

24 februari 2011 11:36

Du kan komma och bo hos mig!! I morse, må du tro, då hittade jag MASSOR med såna där godispapper. Men matten var tyvärr lite på hugget så jag hann inte tugga i mig några, men jag hittar säkert nya snart. :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Flygmyran Salza - 11 april 2012 08:38

     ....  det blir aldrig nån tid över att skriva i min blogg.    Ni får läsa mattes blogg istället..... ...

Av Flygmyran Salza - 19 november 2011 10:25

Nu var det läääääänge sedan jag fick låna mattes tangentbord och skriva nåt här i min blogg. Häromdagen hörde jag matte mumla nåt om att det var lika bra att lägga ner den här bloggen för vi hann inte skriva i den i alla fall. Vilka vi....?  undrar j...

Av Flygmyran Salza - 28 juni 2011 07:49

   Matte påstår att vi inte har ork att skriva två bloggar nu på sommaren... och gissa???   Då är det förstås min blogg som får vänta då....   Hennes egen blogg skriver hon minsann i var och varannan dag.          Jaja, bäst att hon får som...

Av Flygmyran Salza - 9 maj 2011 09:23

    Matte... inte ska vi väl gå en hel dag till bland en massa människor på solvarma gator??          Men efter en lååång hemsk promenad så blev det liiite bättre....  vi kom till ett ställe som heter Slottskogen.   Men det var inte bar...

Av Flygmyran Salza - 6 maj 2011 14:46

   Gårdagen var ju ganska så bra... den skrev matte om i sin blogg. Och hon tog en massa bilder också.....   Och idag när vi var ute så tog hon också en mass bilder, men fy sjutton för att vara storstadshund.      Vi tog spårvagnen in till ...

Om Flygmyran....


En Flygmyra är i det här fallet detsamma som en liten piggelin engelsk springerspaniel, egentligen döpt till Salza.

Hon är på väg mot sitt 6:e år, och sprudlar av livslust och energi.

Hon skriver här, lite sporadiskt, om sin vardag.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Arkiv

Länkar

RSS

Besökare

räknare

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Skapa flashcards