Flygmyrans blogg

Alla inlägg under januari 2011

Av Flygmyran Salza - 10 januari 2011 11:00

  

Häromdagen när vi kom hem efter promenaden, då satt det en katt utanför vår dörr. Fast han satt inte där så värst länge efter det att jag fått syn på honom 


Men dom där jäkla snödrivorna som finns överallt... katten tog sig över den, medan jag inte tog mig över   ....  jag fastnade förargligt nog    

  

Men rätt som det är så sitter det en ny katt och kurar nånstans bland snödrivorna så det gäller att vara på alerten när vi är ute.


Igår trodde jag i alla fall att jag skulle göra världens kap.....     Vi var ute när det var lite halvmörkt, och så mötte vi en gubbe som bar en grå katt i famnen.


YEEEESSS.... tänkte jag, den  ska jag i alla fall ta, och så satsade jag för fullt.     


Fast.... hmmm..... tja....     liiiite förargligt var det....     matte påstod att det var ett par stora grå vantar + en mössa och en halsduk som gubben gick och bar på (det var ju "varmt" ute igår).


Gubben var i alla fall förstående värre.... "det var en nyfiken hund du har"  var hans kommentar till "incidenten"...     

   

Matte var inte lika förstående....      

     


ANNONS
Av Flygmyran Salza - 5 januari 2011 12:46

  

Min matte påstår alltid att jag har nåt som hon kallar integritet. Vad det innebär har jag ingen aning om, men jag har en känsla av att matte tycker att det är positivt.


Oavsett vd hon menar med det, så har jag alltid varit lite sån där att människor är bra att ha, när det passar mig. En del av dom gillar jag jättemycket, men det är inte så många. De allra flesta människor bryr jag mig inte så mycket om... dom är inte speciellt intressanta.


Men.... det är aldrig för sent  att ändra sig, som sagt....     


Numera älskar jag ALLA människor!!!     Kommer det nån hit så klättrar jag som en galning på dom för att komma åt att pussa dom i hela ansiktet. Och jag har lärt mig av Ibsen (en av de få saker han har att lära mig    ) ...  att putta på dom med nosen tills dom klappar mig precis så länge som jag själv vill... och det är länge må ni tro.    

  

Matte blir skit-irriterad och fräser: Gå och lägg dig! och låt folk vara ifred!!!


Men det är KUL med människor!!!     

  

När vi är ute och går nu för tiden så har matte fått skärpa till sig rejält. Förr i tiden kunde hon gå och halvsova, jag brydde mig ju varken om hundar eller människor vi mötte.....  nu för tiden är det annorlunda må ni tro.


Nu gäller det att hon är ännu mer alert än vad jag är, och det är nästan en omöjlighet.


Så fort jag känner den minsta lilla vittring av en människa nånstans i närheten, så blir jag hur alert som helst och ökar takten lite. Det kan ju vara nån man kan hälsa på..... 


NEJ! ryter matte visserligen alltid då, men är man en modig tjej, som jag är, då kan man ibland strunta i hennes rytande.

  

Vi kan väl säga som så att det står oavgjort mellan matte och mig när det gäller den här grejen.... ibland vinner jag, och ibland låter jag henne vinna.    

   

Men matte påstår att jag inte får gå lös om jag inte lyder henne.... och om jag inbillar mig att jag kan få hälsa på alla jag ser.... skitprat skulle jag vilja säga.


Hon skulle aldrig stå ut med att gå enbart koppelpromenader.... det är hon alldeles för bortskämd för. 

   

Nu har Ibsen och jag käkat på var sitt märgben en lång stund. Ja, han håller på fortfarande, hans ben var förstås större än mitt... orättvist, va??? Men så är det alltid...       Men när han är klar så ska vi gå ut, och då finns det säkert nån som vill hälsa på mig... trots att det snöar ute så att det snart är helt omöjligt att ta sig fram.


Men då kommer dom inte undan heller... alla  dom där människorna som jag vill pussa och hälsa på ... härligt!!!!    

   

  

   


ANNONS
Av Flygmyran Salza - 1 januari 2011 09:54

   

   


Som ni kan se så känner jag mig faktiskt lite dagen efter idag... kan inte förstå det.    


Bortsett från husses vilda tjoanden när han tittade på småkronornas hockeymatch, så gick vårt firande hyfsat lugnt till....  jaja... jag tömde champisflasken nästan helt själv, men vaddå då??? 


Nåt ska man väl ändå få roa sig med....   


Det small och blixtrade en hel del här när klockan var tolv, men det var svårt att överrösta husses hejarop      Och matte satt och läste en bok, hon... så då låg Ibsen och jag och sov. När matte läser då händer det absolut nada.... då ska man sova.   


Idag på morgonen var vi ute en liten kortis med matte. Det snöade igår igen så alla fint plogade vägar var fulla med snö nu igen. Kul att springa i....  men matte var däremot inte helt glad när hon fick skotta snö igen när vi kom hem.   


Nej nu ska jag ta mig en tupplur tror jag... jag tror att vi ska bort på middag idag och då gäller det ju att vara i form igen   

  

    

Om Flygmyran....


En Flygmyra är i det här fallet detsamma som en liten piggelin engelsk springerspaniel, egentligen döpt till Salza.

Hon är på väg mot sitt 6:e år, och sprudlar av livslust och energi.

Hon skriver här, lite sporadiskt, om sin vardag.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Arkiv

Länkar

RSS

Besökare

räknare

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se