Flygmyrans blogg

Direktlänk till inlägg 23 december 2010

Vi är inte kompatibla....

Av Flygmyran Salza - 23 december 2010 13:36

  

Min matte påstår bestämt att vi inte alls är kompatibla, hon och jag. Det betyder att vi inte alls passar ihop....    det tycker jag är tråkigt för jag trivs egentligen ganska så bra med min matte.

  

Men det är nu under vintern hon har kommit på dom där dumheterna. Hon gillar ju inte alls vinter och snö och kyla, min matte.    


Men det gör jag... man blir ju så jäkla piggelin i benen när det är kallt ute.


Det bara spritter i hela kroppen, och man måste absolut fara runt som en galen get i snödrivorna.


Idag var det -27 grader när vi gick ut.... härligt säger jag !!   Nedrans så jag sprang....  både Ibsen och matte påstod att jag var totalt galen, men vaddå då???


Min "kommer-från-samma-kennel-kompis" är ännu värre, han. Han vill ligga ute på farstubron även om det är -20 grader ute... men det vill inte jag. Men får jag skutta runt lite som jag vill.... och upp och ner i snödrivorna.... då trivs jag oavsett hur kallt det är.   


Jag har inte haft köldkramp en enda gång i vinter, och ändå har vi nästan haft köldrekord, och det är så mycket snö nu att till och med Ibsen försvinner och blir osynlig i snön om han överger gångvägen. Och idag när vi var ute hade jag rimfrost i hela ansiktet, till och med ögonfransarna var alldeles vita och frusna.... men skit samma.... det är kul med vinter!


Matte påstår att hon ska sälja mig till nån som bor på Nordkalotten eller Nordpolen eller vad det nu var, hon tycker att jag verkar passa där. Och det vore ju kul, då kanske man kan få en isbjörn till kompis   


Enda nackdelen med den här kylan är att matte inte orkar vara ute så mycket längre än en timma eller så... sen fryser hon påstår hon. Ynkligt, säger jag....  jag har sagt att jag kan stanna ute själv när hon och Ibsen går in, men det passar sig inte påstår hon.


Men... nu fick jag en idé...    


Jultomten använder ju såna som mig för att dra släden med alla julklapparna.... det vet jag, för jag läste mattes Julsaga (finns på hemsidan) som hon skrev förra året. 


Jag skyndar mig dit, jag får säkert jobb där. Och där tomten bor är det ju snö och vinter hela året runt.....


Tjohoooo...  Tomten, se upp!!! Här kommer jag...! 


GOD JUL!!!

 

 

 

 

       

  

 

 
 
Rudi  och matte

Rudi och matte

23 december 2010 14:25

Men du och jag är kompatibla, min sköna dam! Jag kan leva med dig på Nordkalotten så kan vi snörusa och snörulla hela dagarna och aldrig mer gå in!

http://www.bmwsfotoblogg.blogspot.com

Flygmyran Salza

24 december 2010 10:41

JA, det låter mysigt... men vi måste ta paus och gå in och äta ibland... ;)

 
Kerstin

Kerstin

23 december 2010 17:18

Hörru Salza vi kanske skulle starta klubb du och jag. Eller fråga tomten om inte vi kan få dra hans släde istället för renarna. Jag tror att vi skulle göra det snabbare! :-)

http://www.svartealgot.com

Flygmyran Salza

24 december 2010 10:39

Ja, en vinterklubb.... och så en för såna som springer fortfort ;)

 
Ingen bild

Sonja, Tilly och Lisa

23 december 2010 23:58

Salza! jag är helt säker på att du får jobb med att dra släden, fast den är himla tung och du måste springa ruskigt fort för att hinna med. Men du är ju så söt så du kanske kan får åka med om du blir trött i benen.

Flygmyran Salza

24 december 2010 10:38

I år får jag bara åka med, säger tomten, men nästa år ska jag får en egen sele och vara med och dra... :)

 
Kennelmamman+Malin och Ruth

Kennelmamman+Malin och Ruth

24 december 2010 10:21

Vi från denna kenneln kan bilda ett pack och dra tomtens släde. Tänk vilken syn ett helt gäng springer spaniel framför tomtens släde. Kan man göra grupparbetsansökan tror du?
GOD JUL på dig förresten.

http://www.kvistagrans.com

Flygmyran Salza

24 december 2010 10:37

Men.... jag är ju redan på plats hos tomten. Fanns inte plats för mig i dragspannet i år, men jag får åka med på släden, precis som Tillys matte föreslog :) Men ni kan väl komma nästa år??

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Flygmyran Salza - 11 april 2012 08:38

     ....  det blir aldrig nån tid över att skriva i min blogg.    Ni får läsa mattes blogg istället..... ...

Av Flygmyran Salza - 19 november 2011 10:25

Nu var det läääääänge sedan jag fick låna mattes tangentbord och skriva nåt här i min blogg. Häromdagen hörde jag matte mumla nåt om att det var lika bra att lägga ner den här bloggen för vi hann inte skriva i den i alla fall. Vilka vi....?  undrar j...

Av Flygmyran Salza - 28 juni 2011 07:49

   Matte påstår att vi inte har ork att skriva två bloggar nu på sommaren... och gissa???   Då är det förstås min blogg som får vänta då....   Hennes egen blogg skriver hon minsann i var och varannan dag.          Jaja, bäst att hon får som...

Av Flygmyran Salza - 9 maj 2011 09:23

    Matte... inte ska vi väl gå en hel dag till bland en massa människor på solvarma gator??          Men efter en lååång hemsk promenad så blev det liiite bättre....  vi kom till ett ställe som heter Slottskogen.   Men det var inte bar...

Av Flygmyran Salza - 6 maj 2011 14:46

   Gårdagen var ju ganska så bra... den skrev matte om i sin blogg. Och hon tog en massa bilder också.....   Och idag när vi var ute så tog hon också en mass bilder, men fy sjutton för att vara storstadshund.      Vi tog spårvagnen in till ...

Om Flygmyran....


En Flygmyra är i det här fallet detsamma som en liten piggelin engelsk springerspaniel, egentligen döpt till Salza.

Hon är på väg mot sitt 6:e år, och sprudlar av livslust och energi.

Hon skriver här, lite sporadiskt, om sin vardag.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besökare

räknare

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ovido - Quiz & Flashcards