Flygmyrans blogg

Alla inlägg under juli 2010

Av Flygmyran Salza - 6 juli 2010 18:32

  

Häromdagen när vi badade så kom ju den här konstiga fågeln glidande bakom oss...


Och igår när vi var ute på promenad så kom det en sån här nerdimpande från himlen.....  

  

Ser ni honom? Han som hänger och dinglar där uppe?  Matte hade bara mobilen med sig, så det blev sisådär med fotandet, men både Ibsen och jag tyckte att det såg lite lattjo ut...     

   

      

Men idag när vi var ute, så såg jag inget konstigare än Gimzo...     han som är min släkting, ni vet.    


Vi var ute och badade... jättelänge...


  

 Men han är en liten lustig mikapär, Gimzo. Han gillar inte vatten så där jättemycket, inte så där som jag gör i alla fall   


Han tyckte det var kul att gnaga på pinnar och sånt, han....

  

  

Men han badade i alla fall. Och när våra mattar försiktigt klev  i vattnet och gick iväg jättelångt ut, då följde han med. Så då var han tvungen att simma lite, och han kunde simma jättebra.   


Kanske att han bara är lite för lat för att simma om han inte måste...? Fast lat är inte direkt ordet man tänker på i samband med honom förstås...   

   

Men jag sprang förstås i vattnet som en galning, och jag simmade också... så när det var dags att gå hem, då var jag faktiskt trött....  men Gimzo lurade mig till en liten jaga-lek på hemvägen i alla fall.


  


Och när vi kom hem så hämtade vi bara Ibsen och åkte nästan direkt ut på en prommis.... snacka om att jag fått motion idag.  Här är det minsann inga lata semesterdagar inte....   

   

   

Idag har det varit mulet nästan hela dan.... men lika varmt som "vanligt".  Det är tur att det finns så många ställen där vi kan bada när vi är ute, det blir lite svalare en liten stund då.   

  

Nu ska jag i alla fall vila resten av dagen....  det där stället där vi var och badade idag är ett sånt där ställe där det finns massor av sandbankar långt ut från stranden. Man måste springa i vattnet som når högt upp till bröstet.... och inte förrän man kommer jättelångt ut kan man simma.


  


Vet ni att det är megamycket jobbigare att springa i så djupt vatten än vad det är att simma?

Det vet i alla fall jag...  är trött i mina små ben nu.    ANNONS
Av Flygmyran Salza - 5 juli 2010 09:20

  

Nu ska vi tävla snart Salza, sa matte för ett tag sedan. Nu är det upp till bevis om du lärt dig nåt... jag har anmält oss till två tävlingar.


Det e lugnt, morsan, sa jag då.... jag fixar det, det vet du väl. Lätt som en plätt för en liten Flygmyra...

   

Och så idag..... jodå, idag hörde jag att hon lämnade återbud till båda tävlingarna.    


Hon har inte vågat berätta det för mig ännu, men jag tjuvlyssnade när hon berättade det för husse i morse.   


Jag har ingen lust att tävla, sa hon... jag skiter i det.


Men inte frågade hon mig inte.... JAG har nämligen lust att tävla. Kan man möjligtvis få starta utan en matte i släptåg? Jag vet ju att jag fixar det där själv om det kniper.... matte är ju ändå oftast bara med för att frakta mig dit där vi ska träna eller tävla.


Ni vet.... en Flygmyra reder sig själv...      sjuttan också att jag inte har körkort    

   

Vi var ju på träningsdag i lördags, matte och jag. Varmt och soligt var det, men vem tror ni tränade kryp i nästan 30 min??? Jo, lilla jag förstås...


Och hon som höll i träningen envisades, liksom matte, med att jag kryper för fort. Herregud vilka sölkorvar det finns... 

  

Men jag hörde minsann vad hon sa till matte på slutet, jag....

  

Pressa henne inte för hårt för att få den där 10:an, sa hon... ni har ju en 9:a så som det ser ut nu, förstör inte den.  

   


HA.. säger jag om det..... där har jag kämpat och slitet i en halvtimma på årets varmaste dag för att tillfredsställa dom där tanterna... och det nästan helt i onödan.  JAG är nöjd med en 9:a i betyg...    om sen min matte vill ha en 10:a , då kan hon krypa själv tycker jag.

   

Det skulle vara ganska så kul i och för sig....      bröstet och armbågarna i marken hela tiden, och så inte för hög rumpa....  HAHAHA.... det skulle jag vilja se.   

  

ANNONS
Av Flygmyran Salza - 2 juli 2010 08:13

Ja, nu är den väl här antar jag.... sommaren. Skönt att ligga i solen ute på gräsmattan, men det är nedrans varmt efter en liten stund.   


Matte brukar låta oss bada på eftermiddan, men jag skulle gärna vilja bo vid en sjö så att jag kunde bada precis när jag ville.   

   

   

Vet ni att matte har berättat att hon förr i tiden, då på stenåldern, bodde i ett hus med strandtomt. Det låg vid en ganska så stor sjö, och det var en jättestor tomt till huset.


På den tiden hade hon fyra stycken boxrar som levde livets glada dagar på den där stora tomten.  


Och enda kruxet med det där var att hundarna sprang ner till sjön och tog sig ett dopp när dom kände för det..... det var inte helt fiffigt för det gick en järnväg alldeles nere vid stranden, en sån där museijärnväg där det på sommaren tuffade fram ånglok och gamla vagnar som var fyllda med turister.... en sån där turistattraktion, ni vet...     

   

Tåget brukade signalera innan det kom till vår tomt, och då skyndade sig alltid matte att kolla in var alla hundar fanns.... det hade ju varit gräsligt hemskt om nån skulle blivit påkörd av det där tuff-tuff-tåget.    

   


Men en dag var det en ny lokförare som inte visste det där med att det kanske sprang hundar över spåret där. Han tutade inte när dom närmade sig, utan matte fann helt plötsligt att det stod ett ett långt, vilt signalerande, tåg fullt med nyfikna turister längs med vår tomt.


Där stod det och tutade och tutade, och alla turister hängde ut genom fönstren och undrade vad som var på gång....       


Och det som var på gång var att det stod fyra glatt svansviftande boxrar mitt på spåret, medan en ilsken lokförare hängde ut genom fönstret och försökte schasa bort dom. 


Vilket naturligtvis inte lyckades... boxrar älskar ju människor mer än allt annat och dom tänkte minsann hälsa på den där vilt viftande människan som betedde sig så roligt.    

   

Det var en något skamsen matte    som rusade ner till spåret och kallade in hundarna, som i sin tur motvilligt lämnade det där roliga spektaklet. 

  

Vad hon sedan sa till hundarna när dom återvände upp på tomten, det lämpar sig inte i skrift, säger matte....    

  

Men jag förstår inte alls varför matte blev arg...? Det var väl inte hundarnas fel att tåggubben inte signalerade så som han skulle...?  Och alla turister skrattade och pekade, det var väl kul att dom fick uppleva nåt roligt också...?   


Och om jag bodde vid en sjö så skulle jag springa upp och ner där tusen gånger om dagen... oavsett om det tuffade fram tåg där eller ej.... så det så!!  

  

  

Ha det gott i solen!!!  Hoppas att ni alla får ett skönt dopp under dagen  

   

Om Flygmyran....


En Flygmyra är i det här fallet detsamma som en liten piggelin engelsk springerspaniel, egentligen döpt till Salza.

Hon är på väg mot sitt 6:e år, och sprudlar av livslust och energi.

Hon skriver här, lite sporadiskt, om sin vardag.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Arkiv

Länkar

RSS

Besökare

räknare

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se