Flygmyrans blogg

Alla inlägg under juni 2010

Av Flygmyran Salza - 14 juni 2010 08:29

  

Ja, alla vampyrer skulle kunnat ha stort partaj här under helgen. Matte har blött näsblod så det har skvätt lång väg.... och inte har hon fått stopp på det.


Det var först när hon bestämt sig för att åka till akuten, för att förhoppningsvis få hjälp där, som det stannade av.


Men sen har hon fått röra sig lite i ultararapid för att det inte ska börja igen... och inte vågar hon böja sig framåt heller, då är det som att vrida på en kran...


Himla bra det där.... på ett sätt.... för hon har inte kunnat starta "operation klippa hundar" heller.   

   

Fast hon gnäller om att det finns saker som hon skulle behöva göra, men som hon inte vågar sig på för hon är rädd att näsblodet kommer tillbaka....  och i helgen missade hon en hel del roligheter just pga det där näsblodet     så kanske är det lite synd om henne i alla fall    

  

För min del har det ju betytt noll aktivitet förstås.... jag har ju inte blött näsblod, men jag har fått vara stilla här hemma i alla fall, så mig är det verkligen synd om....    Husse har tagit en morgonpromenad som vanligt, men sen har det varit dåligt.


Igår eftermiddag vågade hon sig ut en stund, matte, men det var ingen sån där rolig skogspromenad som hon brukar fixa till, utan en promenad på en grusväg. Alltid bättre än inget, men inte så där himla kul....   

   

Idag vet jag inte vad hon vågar sig på, den där matten.... troligtvis så händer det väl inget kul idag heller.  Livet är faktiskt ganska så tråkigt tycker jag....   


   


Av Flygmyran Salza - 11 juni 2010 09:25

  

Ja, nu har jag en matte som ser ut som att hon blivit misshandlad av någon.   


Två blå ögon har hon, och en sårig svullen näsa.... som väl är så göms det mesta bakom glasögonen, men det ser ändå lite lajbans ut.   

  

Och så påstår hon att det gör ont också.... och så blöder hon näsblod så fort hon gör något. Minsta lilla ansträngnng så forsar det blod.... verkar lite läskigt det där.  Tänk att en hylla i ett linneskåp kan åstadkomma nåt sånt....     

  

  

   

I går cyklade vi till klubben för att träna lite på deras öppen-träning, och tror ni inte att hon fick stå där ute på planen och torka blod medan jag låg plats.... isch... 

  

Men å andra sidan kunde hon gott ha det, för tro det eller ej, igår försökte hon återigen få mig skjuten.    


Som väl är så är de där skyttarna som brukshundklubbarna använder inte så himla duktiga. Dom missar ju varje gång, men man kan ju faktiskt inte riktigt lita på det.


Förr eller senare så är det väl nån som lyckas... att skjuta prick på liggande hund borde inte vara så svårt tycker man.


Nej, jag gillar inte att vara ett stillaliggande byte, tacka vet jag när jag får springa när dom skjuter... då är jag snabb som vinden, och det finns ingen som kan träffa mig då.    

  

   

Ibsen fick åka bil hem med husse sedan när vi tränat färdigt.... men matte och jag cyklade hem.  Det är ganska så mysigt att springa bredvid cykeln, och när det är bara matte och jag så får jag springa lös mesta delen av vägen.


Då får jag bestämma takten och matte rättar sig efter mig... det gillar jag! Fast hon får faktiskt trampa på lite för att hinna med...   

    

  

Idag hörde jag att matte yrade något om att det snart är dags att klippa djuren igen...  antar att hon med djuren menar Ibsen och mig....?   

  

Hoppas hon ägnar sig åt Ibsen först, då får hon så ont i sina händer och armar sedan, att hon måste vänta ytterligare några dagar innan hon klipper mig. Det är inte så himla kul att bli klippt...   

   

Nu ska jag i alla fall vila lite. Jag brukar alltid göra det efter morgonprommisen...


Sen ska jag nog gnaga lite på ett ben tror jag....  sedan farbror Pecca försvann (undrar vart han tog vägen??   )  så finns det en massa smaskiga ben att gnaga på.  Jag har inte gillat ben så mycket förut, men nu har jag upptäckt att det finns ätbara saker på dom.... och sånt som man kan äta är ju alltid intressant.


Visserligen får man jobba lite för att komma åt det, men vad gör man inte för lite godis,,,   


Igår låg jag ute på gräsmattan i solen och gnagde och gnagde så jag nästan har träningsvärk i käkarna idag... men det är skönt när solen skiner och man kan ligga ute och smaska på ett geggigt ben. 

  


   

    


Av Flygmyran Salza - 9 juni 2010 17:06


Japp, fanns den titeln så skulle min matte vinna den lätt som en plätt.    


Finns ingen som ramlar och snubblar och klantar sig så som hon.  Så fort hon kommer ut i skogen så är det kört... förr eller senare snubblar hon och ramlar, det vet både hon och jag. Men ändå envisas hon med att gå där....   

  

Precis innan den sista snön smälte så halkade hon ju på ett ikullvält gammalt träd ute i skogen och slog sig rejält på ena benet. Och hon påstår att hon fortfarande har skitont där på benet.


Vet ni, att om Ibsens eller min svans råkar slå till henne just där på benet, då skriker hon fortfarande i högan sky...    

   

  

Och igår... ja, då gjorde hon det igen....    Då var hon nere i källaren och städade i ett skåp där.


Och vet ni vad???  Då var det en hylla  som anföll henne och gav henne en rak höger, slog henne rakt över näsryggen så att blodet sprutade. Inte visste jag att hyllor är så duktiga boxare...   

  

I alla fall så har hon ett sår rakt över näsan nu, precis där glasögonen ska sitta.... och näsan är svullen och lite blåaktig... ser ganska så kul ut, men matte påstår att det gör ont, och då är det kanske lite synd om henne....?    

  

Inte vet jag... men världens klantigaste matte är i alla fall min! 

    

   

I går kväll var vi ute och tränade sök i alla fall. Och min matte GICK hela tiden. Hon påstod att hon inte tänkte råka ut för några fler "incidenter" den dan, så hon tänkte vara försiktig.


Och skit samma, huvudsaken är ju att jag får springa, och det fick jag ju. Fast på påviset blir det lite knorkigt... jag vill rusa i full fart för att visa matte var figgen gömmer sig, och få tubosten förstås!... och matte ska GÅ dit.....    


Jaja, tur att jag är så anpassningsbar,   har man en gammal kärring till matte så får man leva med såna där konstigheter.     

   

  

Idag har vi varit ute och åkt bil i flera timmar, inte jättekul, men vi stannade som tur är på ett ställe där Ibsen och jag fick lufta oss lite.


Och där passade matte och husse på att "latmansrasta" oss.  Om nu någon inte vet vad "latmansrasta" är för något, så ska jag berätta det.

  

Det innebär helt enkelt att husse stannar vid bilen och så traskar matte och Ibsen och jag iväg därifrån.


Och när vi har gått en ganska så lång bit, så skickar matte tillbaka oss på kommandot "marsch!", och vi rusar i full fart tillbaka till husse som väntar vid bilen.


Under tiden traskar matte vidare, och när husse sedan skickar oss tillbaka till matte, då får vi kuta på bra för att hinna ikapp henne.


Och när vi kommer fram så skickar hon tillbaka oss, och så traskar hon vidare medan vi är på väg till husse och bilen...  och så där håller dom på en lång stund.

   

Ganska så kul faktiskt, men man blir himla flåsig och trött efter en stund   

  

Till slut får vi i alla fall gå lugnt och sansat tillbaka till bilen tillsammans med matte, och när vi sedan åker vidare, då är det ganska så skönt att få ligga stilla där i bilen.

  

Nu har vi käkat middag, och så har vi fått gnaga på var sitt ben en stund, så nu ska jag, som vanligt vid den här tiden, vila mig lite.    


Av Flygmyran Salza - 7 juni 2010 08:28


Äntligen åstadkom matte nåt som kan liknas vid en ordentlig promenad...ja, igår alltså. Då drog vi iväg på ett ställe där vi aldrig varit förut, och sånt är spännande..    


Och det var sån där gammal, gammal skog ni vet...  och massor av dofter och andra roligheter... kul!    


Men idag blir väl som vanligt en tråkig dag igen antar jag....   


Det är måndag säger matte, men det är väl skit samma. Varenda dag är den andra lik tycker jag. Enda skillnaden är att ibland regnar det och ibland skiner solen...  och idag är det en sån dag (igen!) då solen skiner.   

  

Matte ska stryka lite säger hon, och det är ju inte speciellt upphetsande. Men för säkerhets skull brukar jag ligga bredvid och kolla så att hon inte slarvar.   

  

Och så hörde jag att hon sa att vi ska träna sök... i morgon kväll... men alltid något att se fram emot. Det där med sök, det gillar jag    

   

    

Och vet ni att den där tävlingen som matte skrev om för ett tag sedan "Sveriges tokigaste hund" http://www.tokigastehund.se/  den avslutas i kväll. Så har ni inte skickat in nåt bidrag så får ni skynda er nu...  


Kika in där så får ni se att det... naturligtvis!.. är en hund av den enda rätta rasen som leder tävlingen   

   


Hoppas att ni alla får en bra vecka... med många roliga aktiviteter    

     

Av Flygmyran Salza - 5 juni 2010 18:59


Ibsen: Titta där! VAD är det där??? Nåt stort och brunt och lurvigt och så alldeles knöligt??? Salza!!! VAD ÄR DET FÖR NÅT????    


Salza: Vaddå för nåt??? Jaha, det där... det är bara en gammal maläten kamel!


Ibsen:  En kamel??? Vad är det för nåt... konstigt ser det i alla fall ut, den har ju en stor knöl mitt på ryggen, ska det vara så??? Och titta där då!!!  Vad är det där då??? En vit kamel???


Salza: Men vad är det nu då..?  Himla tjatande på dig.... ser du inte att jag är upptagen med att käka smaskigt gräs här???  Jaha där... ett lamadjur heter det där... kan spotta långt, men annars inget att ha.

   

Ibsen: Och där....? jaha... hundar låter det som. Fast dom ser ut som små råttor förstås... men dom låter som hundar?  


Salza: Klart det är hundar, det ser du väl...   strunta i det där nu, det är väl inget viktigt heller.


Ibsen:  Jooo då, det är jättespännande... titta där då? Jestanes... VAD är det där då? En svans i varje ände har dom ju ... konstigt....


Salza: Men herregud... vet du inget alls du???? Det är elefanter! Svans bak och snabel fram, inget märkvärdigt alls...


Ibsen: Joho, det är det visst  det. Det brukar ALDRIG finnas såna konstigheter här annars. Såna märkliga djur har jag aldrig sett förr...   och så dom luktar sedan då.... bläääh. Hade min husse känt den lukten så hade han skrubbat dom som en galning i såpa eller nåt...


Salza: Jaja.... strunta i det där nu, och stör mig inte mer när jag smaskar gräs!


Ibsen: Men Salza... det är ju JÄTTESPÄNNANDE!!  Och titta där då... en lång, lång rad med människor, dom blockerar ju hela vägen för oss. Nu kommer vi inte fram där...


Salza: Äsch... dom står i kö för att få titta på dom där djuren.... kom nu så slinker vi emellan, tränger man sig fram så går det bra.

  

Ibsen: Usch det är trångt... titta...  en tant nästan trampar på mig... och dom knuffas.   


Salza: Äh, du som är så stor... trampa tillbaka du... eller bit dom lite, då flyttar dom på sig.     

   

Ibsen: Äntligen igenom.... puuust.... men jisses så fort hon cyklar nu då, tanten...


Matte: Kom nu hundar.... nu drar vi hemåt, nu har ni fått se nog av cirkusen och alla djuren!

     


Av Flygmyran Salza - 5 juni 2010 17:22

  

Längesedan jag skrev nu... men livet är plötsligt väldigt tråkigt här i huset.


Det plockas och fixas och donas här hemma, och matte har helt tappat lusten att träna   En halvdan skogspromenad om dagen är vad hon erbjuder, inget annat. Och idag har hon dessutom varit och tittat på när sökkompisarna tävlade lydnad, och inte fasiken fick jag vara med inte.   

   

Nyss muttrade hon nåt om en cykeltur, vi får väl se om hon orkar fixar det. Hon har som sagt helt tappat stinget....     

  

  

Hoppas att ni har roligare mattar än vad jag har.... Här har hon gått och gnällt hela vintern och klagat på att det inte gick att göra något alls när det var så mycket snö. Nu är det solsken och gröna gräsmattor... och vad gör vi då, tro???


Ingenting alls....    

    

  

Nej, jag får lov att säga att jag är mycket besviken på min matte just nu. Hon håller inte alls måttet längre... funderar på om det kanske är läge att se sig om lite här i livet.... så här tråkigt ska man ju inte behöva ha det.    

  

Ha en riktigt trevlig, aktiv och rolig helg allihop.....    


Om Flygmyran....


En Flygmyra är i det här fallet detsamma som en liten piggelin engelsk springerspaniel, egentligen döpt till Salza.

Hon är på väg mot sitt 6:e år, och sprudlar av livslust och energi.

Hon skriver här, lite sporadiskt, om sin vardag.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Arkiv

Länkar

RSS

Besökare

räknare

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Skapa flashcards