Flygmyrans blogg

Alla inlägg under maj 2010

Av Flygmyran Salza - 11 maj 2010 13:04

  

Det är klart att det är som kennelmamman säger... jag är min mammas dotter och lik henne.  I alla fall så hoppas matte att det är så, för det var det som var tanken när hon köpte mig.    

   

Och vet ni vad min matte brukar säga...? Man kan komma hur långt som helst med vilken normal hund som helst... allt beror bara på hur mycket tid och kraft och pengar man är beredd att lägga ner.

  

Och det är där det skiljer sig åt... en del gillar att lägga massor av tid, kraft o pengar på att träna oss för prov och tävlingar, andra vill helst bara ha lite trevligt sällskap... och var och en får bli salig på sin tro.... i alla fall säger min matte att det är så, och eftersom hon alltid har rätt så är det väl så då.    

  

  

Idag har matte gjort en liten omröstning här på min sida. En VECKANS FRÅGA som både hon och jag så hemskt gärna vill att ni svarar på.


Alla svar är helt anonyma, så om det nu finns någon som kikar in här och vill förbli anonym så kan man besvara de där frågorna ändå.... ingen kommer någonsin att veta vem som svarat vad.   

  

  

   

Att frågan kommit på tapeten beror på att matte i helgen fick rådet att sluta prata med mig.  Och om hon känner ett obetvingligt behov av att babbla med mig, så ska hon begränsa det till ett specifikt ställe, t.ex enbart här hemma. 

   

Utomhus ska hon enbart kommunicera med mig genom att ge kommandon.... eller också vara helt tyst.

  

Vore kanske skönt för mina öron om hon höll babblan ibland... eller också skulle det bli väldigt tråkigt.... inte vet jag.   

  

Men nu blev vi lite nyfikna på hur vanligt det är att man pratar... eller inte pratar.... med sin hund.   Det kanske bara är min matte som är lite konstig..

  

  

Så kikar ni in här, så klicka i ett svar är ni snälla....     Frågan finns i menyraden till höger...

    

  

I kväll ska vi träna sök, sa matte förut. Det ska bli kul...!     Men hon gnäller en massa på att det är så himla kallt ute... hon får väl bylta på sig. Eller också kan hon springa med mig ute i skogen, då lär hon inte frysa.     

   

   

Det är nog lite av min turdag idag tror jag.      Matte plockade fram klippmaskinen och alla saxarna förut idag, och jag suckade tungt och tänkte att... "jahaja, nu var den dagen förstörd".    


Men.... gissa....!! Det var Ibsen som fick stå på trimbordet idag!  Haha... två timmar fick han stå där och bli rakad och putsad och fejad.... gissa om han var lycklig när han till slut fick hoppa ner?   


Fast han blev ganska så fin förstås    Synd att han är en sån där stor svart brukshund, och inte en hund av den rätta ädla rasen.

   


Tjosan svejsan på er!  Och glöm inte att klicka i ett svar där borta till höger.... 

ANNONS
Av Flygmyran Salza - 10 maj 2010 09:35


I lördags fick jag äntligen sällskap i den ensliga lydnadssvampinjonskogen    

  

Då blev min faster Lizzie också Svensk Lydnadschampion.    


Ett stort GRATTIS från matte och mig till henne och hennes matte Birgitta!  

  

   

Lite kul att de enda som på ganska så många år lyckats ta ett lydnadschampionat inom vår ras är just vi, faster och brorsdotter. Fast jag har hört min matte när hon pratar med Lizzies matte i telefonen, då brukar dom prata om att Lizzie och jag verkar vara så lika varandra....     

  

  

Men inte vet jag om det är rätt eller fel, vi har aldrig träffats, men lika duktiga är vi ju tydligen i alla fall.     

   

   

Nu ska jag fortsätta slappa efter morgonpromenaden...   

  


   

    

ANNONS
Av Flygmyran Salza - 9 maj 2010 18:35


.... det där kursandet.  Precis som jag sa... vänta och vänta och vänta och vänta....


Det hjälper inte att matte säger att det alltid är så på kurser.... jag får väl tycka vad jag vill om det i alla fall.    

  

Matte tycker också en del säger hon, men eftersom det här är min blogg så får hon hålla det för sig själv.    

  

  

För min del vill jag bara säga en enda sak till henne... som man bäddar får man ligga.     Att gå på kurs ihop med 8 jaktspaniels kan bara innebära en enda sak för vår del....  det borde min matte veta.   

   

  

I alla fall så har vi haft solsken hela helgen... men det har varit kallt ändå. Idag klev vi omkring i snö ute i skogen... så det är inte riktig vår ännu inte.

   


Vet ni att jag har bestämt mig för att inte flytta. Jag hörde att den där killen som tyckte att jag skulle flytta hem till honom inte gillade att såna som jag sprang omkring ute i skogen bara för skojs skull, så där vill jag inte bo.   


Jag gillar våra skogspromenader.... dom vill jag inte gärna gå miste om.  Kanske är det så att min matte inte är så dum ändå....    fast det beror ju antagligen på vem man frågar förstås...    

   

   

Nu är det i alla fall så att det inte händer nåt mer här idag... matte har ingen lust att göra nåt mer säger hon, så då får jag väl vila igen då.     

  

  


Av Flygmyran Salza - 8 maj 2010 21:34

  

Fot!  Sitt!  Stanna!  Kom!  Hit!  Häråt!  Apport!  Hämta!  Leta!  Sök!  Ut!  Här!  Lugn!  Sakta!  Vänta!  Stilla!  Håll!  Får jag den!  Ligg!  Däråt!  Framåt!  Utåt!  Kom med den!  Före!  Kryp!  Hoppa!  Marsch!  Spår!  Lägg dig och vänta!  Tyst! Konen!  Nej!  Rutan!  Stå!  Bra!  Stanna kvar! 

  

Nån som är förvånad över att det finns dom som tycker att matte har alldeles för många olika kommandon när hon pratar med mig.....?    Och att hon pratar alldeles för mycket ibland....       och då dessutom säger helt fel saker (haha, vem kan undgå att veta det då???) .    

  

  

Idag fick jag ett erbjudande om att få flytta.... till nån som sa att han skulle vara mycket snällare mot mig än vad min matte är.     Ska tänka på det tills i morgon....

  

Fast jag har ju alltid trott att min matte är den allra bästa matte man kan ha... tydligen har jag misstagit mig där.     Man kanske ska se sig om här i livet och inte bara nöja sig med det första som dyker upp....     

  

  

Ingen katt inom synhåll idag... men lite roligt var det väl i alla fall... men en nedrans massa väntan, precis som jag trodde.    


Tur att solen sken så att jag kunde sola mig lite medan jag sträckte ut mig i gräset bland vitsipporna.    


   


Av Flygmyran Salza - 7 maj 2010 14:22

Vänta och vänta och vänta... vänta på sin tur... vänta medan matte fikar.... vänta när andra hundar jobbar... vänta och vänta och vänta.


Så är det alltid på kurser...     


Och nu ska matte släpa iväg med mig på kurs igen.... dödstråkigt.   


Visserligen är det inte så ofta vi är på kurs, men jag vet i alla fall hur det är.... väntan, väntan, väntan...  jo då.

   

Matte borde faktiskt tänka på att jag kan allting redan. Jag behöver inte gå nån kurs.  Jag är så himla perfekt som jag är....    

  

Pengarna som det kostar kunde hon använda till att köpa mat åt mig istället... allra helst kyckling då.    


  

I går fick jag i alla fall träna sök, och det är lattjo lajbans det.     


Ett tomslag, sedan hittade jag en figge och visade matte dit, ett tomslag till... och ett tomslag till...  sedan hittade jag en figge som var gömd i ett gammalt stenhus, och visade matte vart det var...   och sen var det slut...    


Jag kunde hållit på länge till, men så blev det förstås inte.... allt roligt tar slut alldeles för fort.    

  

   

Fast det var liiite på grund av bristen på figgar.... vet ni nån som vill bli hittad i skogen?? I så fall är vi ett gäng som gärna hittar dom, det är bara att hojta till.....    

  

   

I morse trodde jag att vintern redan hade kommit tillbaka    Det var alldeles vitt på marken när jag vaknade, och det var kallt om rumpan när jag var ute för morronkissen.


Matte har plockat fram långkalsingarna inför kvällens kursstart, undrar vad hon har tänkt att jag ska ha på mig då....? 


Eftersom det väl mest blir en enda lång väntan så behöver jag också nåt varmt, hoppas hon kommer ihåg det när hon plockar fram sina egna varma kläder. 

   

  

Hoppas att ni får en trevlig helg.... och slipper vänta... och vänta.. och vänta   

  

  


  

  


     

  


Av Flygmyran Salza - 5 maj 2010 14:27

... påstod min matte att hon hittade idag när vi var ute på en cykeltur.


Men hur jag än kikade och kikade så såg jag inga små möss....  bara en massa små björklöv som började kika fram, men matte såg musöron hon... konstigt...     

  

Och så blev matte så där löjligt lycklig igen nu då.... hon hittade blåsippor!  Det har hon aldrig lyckats med förut, inte så här nära hemma i alla fall... men nu såg vi massor!


  


Och för en dryg vecka sedan såg vi massor av vitsippor.... så nu börjar nog matte också tro på att våren är här... kanske.

  

  

Det var en hyfsad cykeltur matte bjöd på idag....  en lång vända genom skogen, och sedan vidare på en cykelväg där jag fick springa lös. Matte har fullt sjå att hänga med mig när jag får springa lös och själv bestämma farten.    

   

  

  

Nu ska jag i alla fall vila en stund medan matte fixar med middan och så....  tyckte att jag hörde att vi skulle ut och träna i kväll, då måste jag ju vara på hugget igen.

  

  

Tjosan svejsan på er... hoppas att ni också har lyckats jaga en katt idag!!    
Av Flygmyran Salza - 4 maj 2010 19:32

    

Härligt välmusklad, med finfina muskler...! Och helt jämn på båda sidor i bakdelen.... och bra musklad i fronten.... hon är i fin form!


Så sa veterinären till matte idag, men det hoppas jag att hon redan visste.


Och den där vaccinationen, ni vet...  det var ju bara en spruta i nacken det     alltid lär man sig nåt nytt.


  

Men veterinären passade på och klämma och trycka både här och där när jag ändå var där...   och visserligen tyckte jag att jag hörde nåt om "ett drygt kilo eller så".... men det var nog bara inbillning.   

   

  

I alla fall så har min päls blivit lite mjukare och blankare sedan matte köpte den där dyra fiskolja. Jag får sånt i maten varje dag nu, och tydligen gör den nytta.


Och inte vet jag om mina ögonfransar växer extra bra av den där oljan, för häromdagen fick matte klippa lite på dom... dom nästan hängde ner framför ögonen på mig... och så kan jag ju inte ha det.    

  

  

Men jag visste väl att jag är i bra form    Det spritter och hoppar i hela kroppen på mig, och allt vad vi kan tänkas företa oss är skitkul!


Det där löpbandet är nog ganska så bra det....   även om det inte är lika kul som att springa ute i skogen.  Veterinären tyckte att det var fiffigt att använda ett sånt, och trodde att det var en del av förklaringen till att jag är i så bra form.Nu väntar jag bara på att matte ska få ändan ur vagnen och se till att jag får användning för alla mina muskler också....      Av Flygmyran Salza - 4 maj 2010 09:44


I alla fall pyttelite... men det har regnat i natt tror jag för det finns vattenpölar ute. Fast dom går jag helst runt, jag blir ju våt om tassarna annars     

  

Matte påstår att jag är lite fjompig med sånt... trots att jag älskar att bada. Men jag begriper inte alls vad hon menar...???     


VARFÖR ska man kliva ner i smutiga vattenpölar när man kan gå runt?

  

Att bada är ju nåt helt annat det... det gjorde jag igår när matte skällde på mig för att jag såg ut som en hel jordhög sedan jag grävt efter sork... då skuttade jag ner till vattnet och sköljde av mig.    Men det är som sagt nåt helt annat än smutsiga vattenpölar det....


Och jag tror att matte tycker det är bra att jag är sån, trots att hon kallar mig fjompig...   

  


Igår var jag med matte när hon skulle hjälpa några andra att träna sina hundar. Och då får man stå ut med både det ena och det andra må ni tro.


Då använder hon mig för att visa hur man INTE ska göra.... har ni hört så tokigt..?      Jaja, hon visar hur man SKA göra också förstås... men det där med att jag är sån där "gör-inte-så-här-modell", det gillar jag inte alls.    

  

Men jag fick min chans att hämnas må ni tro....

  

Matte hade ställt en plastburk med kycklingkorv-bitar på ett bord. Och så hade hon sagt till mig att ligga och vänta en bit därifrån.... och det gjorde jag, hur snällt som helst..... jättelänge.... 


Och så småningom fick jag lov att röra på mig igen....  och gissa vem som snabbare än blixten stack iväg till burken med kycklingkorv??     Och ännu snabbare än blixten åt upp alltihop....?

  

Och det gjorde jag naturligtvis enbart för att hjälpa matte så att hon skulle få chansen att visa dom andra hur man som matte och husse gör i en sån situation. Men min klantiga matte missade förstås den chansen, hon bara skrattade   

   

Kan ni förstå hur jag, med en sån matte, har lyckats bli Lydnadschampion?? 

  

   

Idag hörde jag hur matte ringde till nån och sa att jag skulle vaccineras. Inte för att jag vet vad det är, men det lät inte så himla kul...  men vem vet, det kanske kan generera en godisbit i slutänden. Och allt som slutar med en godisbit är helt OK tycker jag....   


  

Igår var det annars en hektiskt dag för lilla mig. Pecca och jag och matte vara ju först ute på en lång morgonpromenad, sedan fick jag leka med min nya leksak en lång stund i trädgården.


Den är klurig den där grejen... ibland måste man bli lite förbannad på den för att den ska spotta ut godiset tillräckligt fort..    och jag blir faktiskt lite trött av det där jobbet... no free food ni vet    

  

  

Och sedan fick jag springa jäääääättelänge på löpbandet, tungan hängde som en lång slips på mig innan matte var nöjd      Men sen fick jag som väl är vila en stund innan matte drog iväg med mig ut igen....


Det var då jag skulle vara förevisningsobjekt, och innan dess så gick vi en promenad matte och jag... och när vi sedan långt om länge kom hem, så hade killarna i huset redan gått och lagt sig.

  

Gissa om det var skönt att hoppa upp i mattes säng och sova sedan....   

Fast i morse var matte lite sur när jag väckte henne....   För min del är det helt OK att gå upp klockan 5... förstår inte alls varför matte alltid ska sova längre än så...     

   

  

Vet inte vad hon har för planer för idag... min matte.... men jag hoppas att det blir nåt kul i alla fall. Det hoppas jag ju varje dag, och ibland blir det så, och ibland inte....    


Det borde vara varje hunds rättighet att varje dag, helst ett par gånger om dagen, få göra något som är riktigt, riktigt roligt.  Roligt för en hund alltså, inte bara för en matte....    

  

     Om Flygmyran....


En Flygmyra är i det här fallet detsamma som en liten piggelin engelsk springerspaniel, egentligen döpt till Salza.

Hon är på väg mot sitt 6:e år, och sprudlar av livslust och energi.

Hon skriver här, lite sporadiskt, om sin vardag.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17
18
19 20
21
22 23
24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besökare

räknare

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se