Flygmyrans blogg

Alla inlägg under maj 2010

Av Flygmyran Salza - 22 maj 2010 09:15

  

Smart att sätta en sån rubrik på ett blogginlägg, säger matte.... då är det ingen som bryr sig om att läsa     Och då kan man skriva vad som helst utan att nån får reda på det...     

   

Men enligt vår nya vana här i huset så skriver vi ju bara snälla, ofarliga saker i bloggen numera... antagligen därför så många struntar i att läsa den... inga skandaler längre...   

   

  

I går hade jag i alla fall en jobbig dag. Matte gjorde kycklingspett som hon grillade. Och ni vet.... jag och kyckling... jag längtade och längtade och längtade... men dom där spetten var inte till mig.    

  

Jag fick visserligen smaka lite i alla fall, men alldeles för lite....   

   

  

Och idag ska matte sätta potatis säger husse     Potatis...!!?!?!?  Varför kan hon inte plantera lite kyckling istället? Det skulle jag gilla....   

   

  

Ingen träning så långt ögat når har det varit heller... bara en kort cykeltur blev det igår. Hon börjar tappa greppet, tanten....     

       

  

I går på morgonpromenaden  så provade i alla fall Ibsen och jag en ny parfym vi hittade ute i buskarna. Vi tyckte den luktade helt OK, men husse uppskattade förstås inte doften (han är lite sparsmakad den där hussen), så när vi kom hem var vi tvungna att bada.    


Och matte som badade oss var skitförbannad.... där gällde det att stå stilla kan jag tala om...   

    

  

Nu väntar jag på min tur till kloklippningen. Husse fixar våra klor varje lördag, och så borstar matte tänderna på oss.  Helt OK för min del... allt som går att äta ni vet...   och den är ganska så god, den där tandkrämen.   

  

Ibsen väntar på sin tur, han också.... men han har sprungit och gömt sig han... dörren står öppen ut, och han stack för en stund sedan. Jag och Pecca, som är exemplariska hundar, vi väntar ivrigt på vår tur, vi.... det är ganska så mysigt att bli ompysslad.   

  

  

Sen hoppas jag att det händer nåt kul idag, det var länge sedan nu. Det är pingstafton idag, säger matte... men det spelar väl ingen roll.  Eller... rättare sagt... desto  större anledning att göra nåt kul...     

  

   

Hoppas att ni alla har en fin pingsthelg.... själv hoppas jag som vanligt på en lyckad kattjakt i solskenet   

  


   

  

  

ANNONS
Av Flygmyran Salza - 20 maj 2010 09:29

  

Här försöker jag vara hjälpsam och sällskaplig, och så missar jag dagens absoluta hödpunkt tack vare det....     

  

Jag ska berätta.....


Matte, Pecca och jag var ute på morgonpromenad idag.... och när vi kom hem så skulle matte fixa lite på tomten, och då tänkte jag hjälpa till.... jag är ju så där hjälpsam och snäll, jag...     

   

Så matte och jag städade bort lite vissna kvister, drog upp några maskrosor och klippte ner en ros som dött under vintern.


Och när det var gjort så gick vi runt och plockade upp bajshögar på tomten. Det var inte så många i och för sig, men matte har ju ingen ordning på sig och vet inte riktigt var dom ligger, så hon får gå över hela tomten och kika....  och för sällskaps skulle går ju jag med då förstås.    

  

   

Gamle Pecca hade gått in i huset och lagt sig.... men matte lämnade dörren öppen så att han kunde komma ut till oss om han ville... vilket han inte ville...    

  

  

I alla fall så plockade matte upp alla högar hon hittade, slängde dom i bajstunnan och så gick vi runt huset för att gå in och hålla Pecca sällskap...


Och när vi kom till framsidan av huset så såg jag den.... KATTEN....!!!        


Och vet ni vad????  Den där eländes katten hade promenerat omkring på vår gräsmatta på framsidan av huset medan jag och matte var på baksidan av huset.... och jag missade den!!!    


Precis när vi kom runt hörnet så slank den genom staketet ut på garageuppfarten.   


Men det fanns en massa dofter kvar på gräsmattan efter den... så jag la in turbon och drog runt i dom där doftstråken för att se om det kanske fanns en katt kvar där.... kanske, kanske var dom två, och bara en av dom gick sin väg.

  

Men så var det ju inte    katten var borta, bara den där retliga doften fanns kvar.... och när jag sprungit runt, runt, runt i alla spår den lämnat efter sig på MIN gräsmatta, så var jag nästan snurrig i skallen.   

   

  

Men tänk så typiskt.... bara för att jag ville vara lite hjälpsam mot min matte så missade jag den där nedrans katten    

  

  

Matte påstår att det var tur, för det var den katten som gav Pecca en snyting häromdagen....    men vem bryr sig om det då???

  

Fast... det kanske var därför Pecca inte märkte att katten gick utanför dörren.... gamle Peca kanske "blundade" för att slippa se.... ?     

  

   

Men jag skulle nog fått katten på fötter jag.... eller på tassar eller vad det nu heter... här ska inte tassa omkring nån katt på min gräsmatta inte!    

    


ANNONS
Av Flygmyran Salza - 19 maj 2010 09:09

   

... och inser att han, godingen, är utom räckhåll... och lika bra är väl det.  Hon har ju fullt upp med mig....      


Jag brukar påminna henne ibland... hon brukar ju alltid säga att det är lyxigt att bara ha en hund.....  det gäller att hon inte glömmer det.   

   

  

I går kväll var vi ute och tränade sök. Fast jag tror inte att mattarna var så himla nöjda... i alla fall inte två av dom.  

   

Dom påstod att vi hade dåligt tempo...     Haha, vill jag säga.... det var varmt som i en bakugn, och inte sjuttan har vi hunnit vänja oss vid det ännu.

  

Och inte nog med det, dom påstod att vi hade svårt att hitta en av figgarna också  

  

   

Men nåt kan man väl i alla fall begära av sin matte...???  Att lägga en figge längst ner/ut i ytterkant på vänster sida när vinden kommer snett uppifrån höger sida av rutan.... det kan väl nästan kallas lite småelakt, eller??

   

Och min matte hon är allra elakast av allihop, hon..... hon envisades med att jag skulle hitta den där figgen. Jag tycker nog att hon själv kan springa omkring i riset i den där värmen och leta,  om hon nu har tappat bort sina träningskompisar.    

   

   

En jäkligt stor ruta hade dom gjort, och långt mellan figgarna var det....  alltså var det långt mellan tubost-smaskandet också....    


Men vi gjorde så gott vi kunde, och så vitt jag vet, så finns det inga figgar kvarlämnade ute i skogen.      

    

Och OM det fanns någon vi inte hittade så hoppas jag att myrorna och myggen inte har ätit upp dom under natten.    

   

   

När matte var och handlade i går så köpte hon kycklingkorv åt mig igen... det var ju lite snällt, för sån korv är våldsamt smaskig. Hoppas vi ska träna lite idag så att jag får mig några mumsbitar....     

    

Men ni vet... eller det kanske ni inte vet... fast det gör ni nog...    matte tillhör dom där som gillar både livrem och hängslen.

  

Vilket innebär att hon vill vara bombsäker på vad jag kan, och vill, och inte kan, och inte vill, innan vi åker ut och tävlar.


En enda gång har hon frångått det, och då gick det därefter också. Det påstår hon att hon inte tänker göra om....    

   

Så nu är hon tveksam till den där tävlingspremiären... påstår att gårdagens träning visade att jag inte alls är tävlingsklar....   Jag fattar ingenting jag....???


Klart jag är tävlingsklar, det har jag varit i tre år nu. Och friskt vågat är hälften vunnet sägs det ju.  Men matte är en fegis med extremt stort kontrollbehov... så enkelt är det. 

   

Tyvärr så räcker inte mina fickpengar till anmälningsavgiften, annars skulle jag anmäla mig själv. Nu måste jag vänta på att matte ska hosta upp slantarna, så vi får väl se hur det går.    

    

   

Förresten... ni  har väl inte glömt att kolla igenom era bilder och videoklipp efter nån tokig bild att skicka in till den där tävlingen http://www.tokigastehund.se/  ??


Eftersom jag är en så extremt städad och välordnad tjej så har tyvärr inte matte några tokiga bilder på mig....   

  

Fast... här är en bild där jag i alla fall ser lite galen ut.... den är från förra året när vi tränade sök. Den gör mig inte alls rättvisa, men på tal om tokig, så....

  

    

Ha en bra dag.... och måtte eran dag innehålla antingen lite tubost, lite kycklingkorv eller åtminstone en liten kattjakt....     

    


Av Flygmyran Salza - 17 maj 2010 22:01

  

Ja, så är det... vårkänslor kan ju ta sig lite olika uttryck, men hos matte är det ingen tvekan...  hon är förälskad.   

  

Och visst... jodå...  jag kan väl hålla med... han är ganska så läcker.  Lite ung kanske... men vaddå...???    Inte ska väl åldern spela nån roll....?    

  

Han har fel färg förstås.... men för övrigt är han urläcker.  Fast matte är ju lite skenhelig hon...   hon påstår att det inte är hans kropp som är det viktiga, utan istället det han har innanför pannbenet. 

Haha... vem tror hon att hon lurar då...?    

    

I alla fall så är han upptagen, så matte får sukta på håll.... synd om henne      Och det hade varit kul med lite nytt liv i huset.... men, men....  sånt är livet.

   

   

Vi har i alla fall haft sommar här idag.... puuuuh....    Fabian har varit på sjukhuset idag, och när vi skulle hämta honom där så skulle matte, Ibsen och jag gå dit.


Vi kan väl säga som så att vi var rejält uppvärmda när vi kom fram.... Ibsens och min tunga (nej, vi har inte en tunga ihop... bådas våra tungor menar jag) hängde ända ner i asfalten när vi gick... och matte var alldeles röd i ansiktet av värmen.

   

Skönt på ett sätt.... och mycket bättre än en meter snö... men vi har bara inte vant oss riktigt ännu.   

   

    

Vet ni att matte har fått reda på en kul tävling....     Alla ni som har tokiga hundar.... och det har väl alla...???  kan vara med.


Om man tänker på hur många bilder och filmer som alla tar på sina hundar, så borde det här vara en tävling som passar de allra flesta som har hund.   


Kika in här http://www.tokigastehund.se/ så kan ni läsa mer om tävlingen.


Ska bli kul att se alla era bidrag.....     

  

  

Nu ska matte och jag krypa till kojs och drömma ljuva drömmar om han.... den där läckerbiten...     

   

Av Flygmyran Salza - 16 maj 2010 12:07

     

Då var vi ute på promenad med en släkting till mig, och vi hade jättekul.   

Det var jättevarmt och soligt och vi fick bada om vi ville.    Det ville ju jag förstås... kompisen var lite harigare... han blötte bara ner benen han....  men vi hade kul i alla fall.


Fast vid ett tillfälle då vi lekte jaga gjorde jag en liten missbedömning....     


Tjong! sa det när jag i full fart körde in mitt lilla huvud rakt in i ett kullfallet träd. Blev lite snurrig allra först, men det gick över....   

  

  

Fast typiskt nog så hade inte matte  tagit med sig kameran i går, det har hon aldrig när jag vill det.... men idag har hon tagit kort.


Och idag har det hänt absolut ingenting alls.... men då fotar hon minsann.   

    

  

Ibsen har agerat "ramla-inte-ner-vakt" åt husse som varit uppe på taket och skrapat bort mossa från tegelpannorna.


  


Fast han (Ibsen alltså) tog en liten paus för att flirta med granntiken som löper. Tänk att han är så dum att han inte fattar att han nästan kan kliva över det där löjliga stängslet     Och ännu fler kort tog matte på honom...förstår inte varför hon slösar med kort på honom när jag finns i närheten....   Visserligen ser han väl ut som han ska eftersom han blev godkänd på en exteriörbeskrivning häromhelgen, men vaddå???  Han är ju bara en stor svart lufs, inget att fota....   

  

  

Tacka vet jag vackra Salzor.....  det är nåt annat det...   


Fast matte var lite taskig mot mig i dag, hon tog kort på mig när jag passade på att slappa en stund.   


Matte stod på verandan och strök kläder, och då passade jag på att lägga mig lite strategiskt så att jag kunde hålla koll på grannens katt trots att jag vilade lite.  Och då blev matte lite nostalgisk och letade fram en bild från min allra första sommar, då låg jag nästan likadant när matte stod och strök...   Fast har ni sett så pytteliten jag var då??? Men som ni ser så hade jag koll redan på den tiden....       

   

  

Vad som händer resten av dan har jag ingen aning om.... en promenad hoppas jag på förstås, men alldeles nyss spöregnade det här, och då vill inte min matte vara ute, det vet jag. 

  

Fast hon borde prova tycker jag.... ibland krymper ju saker och ting när dom blir våta...     

  


Det skulle kanske kunna vara möjligt att vi får träna en stund när vi går ut.. kanske... eventuellt....


Matte sa nåt om det hörde jag. Hoppas att hon inte hinner ändra sig, att träna är bland det roligste jag vet, det kan jag gärna göra hela långa dan om så är...    

    

   

Höll på att glömma en sak....

Matte ber mig tacka er som svarat på Veckans fråga...   

Om vi ska tro att såna där omröstningar funkar som dom ska, så har alla som har svarat, sagt att dom brukar småprata med sina hundar.


Tur det, tycker vi...  det blir trevligast så...     

  

  


   

  

Av Flygmyran Salza - 15 maj 2010 07:39

  

Klockan 05.15 imorse hade jag sovit färdigt. Matte påstod att det var mitt i natten, men det var ju ljust ute och husse och Ibsen var redan vakna och uppe.

  

Då tycker inte jag att min matte ska ligga och sova. För sover hon, då går inte jag heller upp....    


Men jag gör allt (men mycket hänsynsfullt) för att hon ska vakna ordentligt... pussar henne på örat...  stoppar in nosen mellan hennes huvud och kudden och ligger där och andas på henne...  lägger tassen på kinden på henne samtidigt som jag stirrar intensivt på henne....   och till slut ger hon upp och inser att det är lika bra att gå upp.    

  

Och nu har vi redan varit ute på promenad... det var 11 grader varmt här redan när klockan var 6 så det kan nog bli en bra dag idag. Kanske att vi till och med kan få bada när vi går ut på eftermiddagsprommisen...    

  

   

Men jag har ett klagomål på min matte.....


Hon har en vävd pläd på väggen....  ja, jag vet... plädar ska inte sitta på väggen, men min matte är lite så där tokig, hon har den som prydnad på väggen.


  


Och den är ganska så fin... men igår upptäckte jag att det inte finns en enda springerspaniel på den     En massa andra hundar finns det, och några spaniels också... men ingen av min sort.


Hittar ni nån springer där....?  Nej, tänkte väl det....  och ändå får den sitta där på väggen.... orättvist....   

   


Och som om inte det vore nog, så har jag upptäckt att hon har tavlor med andra hundar på väggen, men ingen på mig.  


Det är mina tidigare hundar, säger hon när jag frågar.... men varför ska man vänta tills hundarna är döda innan man har sätter upp bilder på dom??    


Alla tusentals bilder som hon har tagit på mig har hon liggande i datorn, där är det ju ingen som ser dom, vad är det då för nytta med dom?   

   

Husse har minsann varit till fotografen och tagit bilder på Ibsen, han....   och så har han en stor fin bild på Ibsen på väggen, tillsammans med Pecca och hans andra tidigare hundar.


Tänk så orättvist livet är...    

   

   

Och när jag ändå är igång och beklagar mig så har jag ännu ett klagomål.


Igår när vi varit ute i skogen, och var på hemväg, så stannade maatte på ett ställe där vi brukar träna lydnad.


Yiippiiee, tänkte jag... kul! Men gissa vad som hände...??   


Jag fick ligga alldeles stilla på gräsmattan medan matte tränade med den där bulldozern Ibsen..!!    

  

  

Jodå, det är alldeles sant... hon tränade en låååång stund med honom, och jag fick bara ligga där och titta på.


Visserligen sa matte att jag var duktig som låg där utan att flytta på mig... inte ens när Ibsen fick bollen som belöning.... men vad sjuttan hjälper det??  Det var tråkigt....!  och jag blev lite ledsen....    

  

Fast sedan blev det min tur också.... himla tur att hon inte helt glömde bort mig!   

  

Näe, nu ska jag slappa en stund.... husse har nyss filat klorna på  mig, så nu är jag nymanikyrerad (?) och redo för nya äventyr...    Av Flygmyran Salza - 14 maj 2010 08:30

   

Jag gillar att äta precis allting...  och just tubost är en höjdare, nästan lika gott som kyckling och vissa delikatesser som man hittar ute i buskarna.   


Men tänk om det faktiskt fanns kycklingost...   då vore livet absolut fullkomligt 

   

        

Men matte har nog fått den där idén om tubost från andra sökekipage tror jag... eller hur det nu var...      


I alla fall så är det praktiskt, och så himla gott... jag slickar för glatta livet och sökfiggen trycker fram godiset så fort han hinner.... smaskens!!!


Sen på med korken och ner i fickan till nästa gång. En tub räcker lääänge...


Ändå från i höstas till och med.   Fast en av figgarna påstod att osten såg lite märklig ut när den ringlade ut ur tuben nu... men strunt samma... den var lika smaskigt god som i höstas i alla fall.    

  

   

Men matte använder tubost enbart när vi tränar sök. Lite synd tycker jag, men bättre det än inte alls.    

    

  

Igår hände det inte så mycket här.... en cykeltur med Ibsen och mig var allt som matte kunde åstadkomma. Och det är ju också bättre än inget alls... 

   

Men det gick lite trögt igår tyckte jag.... kanske berodde det på att vi varit ute i trädgården hela förmiddan och hjälpt husse gräva om potatislandet.


Men matte cyklar oftast på såna ställen där vi får springa lösa, och det är bra. Då kan man bestämma takten lite själv...   

  

  

Men Ibsen har dålig "cykla-med-Barbro-disciplin" hörde jag att matte sa när vi kom hem.


Men det har inte jag....   Jag vet att när matte säger "nu svänger vi" då ska jag sakta farten lite för då ska matte vrida framhjulet åt ett annat håll.  Saktar jag inte in då, då blir jag ju nästan påkörd...


Och när vi möter folk och hundar, då ska jag springa Fot vid sidan av cykeln, då slipper matte stanna och koppla mig.


Och om jag vill stanna och lukta på nåt intressant, då måste jag lukta snabbt så att matte inte hinner för långt bort. Och när jag har luktat färdigt, så måste jag skynda mig ikapp matte igen.


Och jag måste alltid hålla mig på ena sidan av vägen där vi cyklar... inte springa kors och tvärs hit och dit...

  


Allt det där kan jag, för matte och jag har cyklat ganska så mycket. Ibsen är van att cykla med husse, han... och då är han alltid kopplad, så han kan inte alla mattes regler.

  

Men vem vet... även en riesen kanske kan lära sig....     

  

  

Idag vet jag inte vad som händer här i huset. Har nyss varit ute på morgonpromenaden med husse och de andra killarna, så nu ska jag vila lite.

  

Träffade på en hare ute... som jag INTE jagade... tänk att det kan vara jobbigt att INTE jaga också    

  

  

Förresten... måste berätta....


Igår när jag var inne hos matte, och de andra hundarna var ute med husse här på tomten, då kom det en katt in på vår tomt.


Yeeaaahh, sa gamle Pecca som är 1:e Kattvakt, och så drog han dit... trodde att katten skulle göra som dom alltid brukar när han kommer ångande.... vända och springa.


Men tji fick han... katten satt kvar och gamle Pecca fick sig en snyting rakt i facet av katten...    

  

Attans också att jag missade det....  att man aldrig kan vara på rätt plats vid rätt tillfälle   

   

  Av Flygmyran Salza - 12 maj 2010 08:30

  

Min matte har inte stor tilltro till mig, hon     Fast igår blåste jag henne rejält....     

   

Det blev äntligen sökträning, och det är så himla kul!    


Tänk er att få springa så fort ni nånsin orkar ute i skogen, hitta snälla människor, apportera en rulle till matte och sen få käka tubost... kan livet vara bättre???   

  

  

Fast igår trodde matte att hon skulle lura mig. Jag har hört att hon har muttrat nåt om att "undrar vad som händer om hon har rullen på sig och får göra några tomslag? Tar hon rullen då kanske, bara för att vara till lags...? "

   

Så jag var lite förvarnad igår när hon hängde rullen i halsbandet när vi tränade.

   

Ut i buskarna i en himla fart, skitkul som sagt.....


Och där, där luktar det människa... fast... ingen där... så jag drar vidare.... och så ropar matte och jag måste in till henne då... synd! tänkte ta ett ordentligt race...


Iväg ut igen på andra sidan.... där lukar det också människa... i den där gropen.. men ingen där heller ... konstigt..??   Jag drar vidare..... 


Och nedrans... nu hojtar hon igen... måste dit då förstås... attans...     

    

Men jag får springa ut igen... kul, kul... full fart i buskarna, men nu hittar jag inget ställe där det varit nån. Letar och letar, men nada....


Vidare på andra sidan igen... ingen där heller...... in till matte som snabbt tar bort rullen från halsbandet... och så ut igen.


Och där... där!!! hittar jag en gubbe..... tar rullen och drar till matte.


Släpar med henne ut till gubben som har tubosten, och där blir det kalas.   

   

När jag käkat färdigt (alldeles för snabbt om ni frågar mig) så drar vi iväg ut på stigen och jag får leta på andra sidan igen... ingen där.... ska det finnas nån här matte???


JA! säger matte.... sök! OK då... drar iväg i racerfart igen.... ingen där...? luras hon, tanten...?     


Jag letar lite till....  och där! där finns det en människa till... yippiiieee... mer tubost.     Måste  bara hämta matte först...    

     

  

Sen var det tyvärr slut på springandet.... tråkigt...      det fanns inga fler gubbar i skogen sa matte.


Men... jag springer gärna ändå... gubbar eller inte gubbar... det borde hon väl veta     

  

   

I alla fall så blev både matte och jag nöjda med dagens träningspass. Jag för att jag fick springa så mycket, och matte för att jag lät bli rullen som hängde i halsbandet... ja... lät bli den när jag skulle låta bli den alltså.    

   

Matte borde känna mig så väl att hon litade på mig.   Inga gubbar... ingen rulle! 


Jag vet det där nu....  gubbar - ta rullen - hämta matte och visa henne gubben - käka tubost.   

   

  

Och eftersom matte är som hon är, så går hennes funderingar så här nu då...:


Vad händer när hon (jag alltså!) inte får någon tubost vid påviset??

Hur får man en spaniel att avstå  (ska väl bara vara min knäppa matte som vill det???) från att gå upp i vind när den söker??

Hur många mil måste hon (återigen jag alltså!) springa på löpbandet före söket för att farten ska bli lite mer hanterbar??

Och hur får man henne (ni vet nu vem hon menar... jag alltså!) att avstå från att i vild glädje överfalla figgarna???

  

  

Inget att fundera över....  det är ju bara att fråga mig....:


Utan tubost - inget jobb!

Upp i vind går väl varje smart hund, man hittar figgarna mycket enklare då!

Räcker med en mil... eller ingen.... strunt samma, springa i skogen orkar jag alltid!

Vaddå överfalla...??? Lite pussar ute i buskarna är väl mysigt...?     


  

Alla frågetecken uträtade... bara att köra, matte!     

   

   

PS. Glöm inte den där frågan där till höger....    

   


   


Om Flygmyran....


En Flygmyra är i det här fallet detsamma som en liten piggelin engelsk springerspaniel, egentligen döpt till Salza.

Hon är på väg mot sitt 6:e år, och sprudlar av livslust och energi.

Hon skriver här, lite sporadiskt, om sin vardag.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17
18
19 20
21
22 23
24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besökare

räknare

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se